Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Πρόκριση σε Γλασκώβη, αλλά και με «Κάρα»!

Γλυκές αναμνήσεις ξυπνάει η 9η Δεκεμβρίου στους φίλους του Παναθηναϊκού, καθώς έχει πάρει πρόκριση στους «16» του Ch. League, με νίκη επί της Ανόρθωσης, αλλά και στο UEFA, με διπλό στη Σκωτία.

Πρόκριση σε Γλασκώβη, αλλά και με «Κάρα»
Δύο πολύ σημαντικές νίκες έχει πάρει ο Παναθηναϊκός στο Champions League στις 9 Δεκεμβρίου. Η μια του έδωσε πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης και την πέτυχε πριν ακριβώς έξι χρόνια και τη σημείωσε επί της Ανόρθωσης, με 1-0 στο ΟΑΚΑ, χάρη σε γκολ του Γιώργου Καραγκούνη. Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα μύρισε «μπαρούτι» εκείνες τις ημέρες στην Αθήνα, λόγω των όσων είχαν προηγηθεί με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Εκτός από τη συμμετοχή του στην επόμενη φάση, το «τριφύλλι» κατάφερε να βγει και πρώτος στον όμιλο του, καθώς στο άλλο ζευγάρι της βραδιάς η Βέρντερ νίκησε με 2-1 την Ίντερ, που τερμάτισε δεύτερη με αυτό το αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε είχε κάνει πολύ κακό πρώτο γύρο στη φάση των ομίλων, καθώς ξεκίνησε με ήττα (2-0) από την Ίντερ στο ΟΑΚΑ, συνέχισε με 3-1 στην Κύπρο στην αναμέτρηση με την Ανόρθωση και ήρθε ισόπαλος (2-2) με τη Βέρντερ στην Αθήνα. Στον δεύτερο γύρο έκανε τρομερή αντεπίθεση και από τον έναν πόντο με τρις νίκες έφθασε στους δέκα. Οι «νερατζούρι» των Μουρίνιο, Ιμπραΐμοβιτς, Αντριάνο βγήκαν δεύτεροι με οκτώ πόντους και έπεσαν πάνω στη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, που με το 0-0 στο Μιλάνο και την ήττα 2-0 στην Αγγλία αποκλείστηκαν.

Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν στους «16» τη Βιγιαρεάλ του Αριέλ Ιμπαγάσα και του Ντιέγκο Λόπεθ. Μάλιστα ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν του Πανιώνιου είχε σκοράρει στο ΟΑΚΑ, όπου η τότε ομάδα του νίκησε με 2-1 και σε συνδυασμό με το 1-1 της Ισπανίας (σκόρερ και πάλι ο Καραγκούνης) πέρασε στην επόμενη φάση.

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγι, Γκούμας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (90’+3’ Ίβανσιτς), Κλέιτον (65’ Σαλπιγγίδης), Μάντζιος (82’ Ρουκάβινα).

Ανόρθωση (Κετσπάγια): Μπεκιάι (46’ Νάγκι), Κατσαβάκης, Δέλλας (46’ Φρούσος), Νικολάου, Ντομπρασίνοβιτς, Σκοπελίτης, Λεϊβακαμπέσι, Ταχέρ (70’ Πάουλο Κόστα), Λαμπάν, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μπαρντόν.

Η άλλη ωραία ανάμνηση έρχεται τη σεζόν 2003-04. Ο Παναθηναϊκός του Γιτζάκ Σουμ είχε κάνει πολύ κακό Champions League σε όμιλο με Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, Στουτγκάρδη και Ρέιντζερς. Ύστερα από πέντε παιχνίδια είχε μαζέψει μόλις έναν πόντο, έχοντας έρθει ισόπαλος με τους Σκωτσέζους στη Λεωφόρο. Όμως, κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, επικράτησε 3-1 και ισοβάθμησε με μαζί της, αλλά υπερίσχυσε, λόγω των αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους ματς και πήρε το «εισιτήριο» για τη νοκ-άουτ φάση του λεγόμενου τότε, UEFA Cup.

inner

Ο Μολς είχε ανοίξει το σκορ στο 28’ και τέσσερα λεπτά ο Ζουτάουτας ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπασινάς με ένα άπιαστο σουτ στο 62’ έκανε το 1-2 και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα στο 80ο λεπτό.

Ρέιντζερς (ΜακΛις): Ρίξεν, Μολς, Χιζανισβίλι (66’ Βανόλι), Μπολ, Καπούσο, Ρος (84’ Ντάφι), Μπεργκ, Λόβενκραντς, Χιουζ, Μπούρκε (70’ Όστενσταντ).

Παναθηναϊκός (Σουμ): Νικοπολίδης, Μινχ, Μόρις, Χένρικσεν, Γκούμας, Σεϊταρίδης, Ζουτάουτας, Μπασινάς, Σανμαρτεάν (46’ Επαλέ), Σαπάνης (79’ Βλάοβιτς), Κωνσταντίνου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: