Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Για… τρεις θέσεις στον «ήλιο»

Τρία εισιτήρια αναζητούν κάτοχο για να συμπληρωθεί το πρώτο μισό του παζλ των «16» του Champions League απόψε. Γιουβέντους-Ατλέτικο και οι «τελικοί» Λίβερπουλ-Βασιλεία και Μονακό-Ζενίτ ξεχωρίζουν.

Για… τρεις θέσεις στον «ήλιο»
Η αυλαία των ομίλων του Champions League πέφτει απόψε για τις μισές ομάδες και εκκρεμεί πού θα καταλήξουν τρία εισιτήρια. Ατλέτικο, Ρεάλ, Λεβερκούζεν, Ντόρτμουντ και Άρσεναλ έχουν ήδη κλείσει θέση για την κλήρωση της Δευτέρας για τους «16» από τους αποψινούς αγώνες, αλλά με εξαίρεση τη «βασίλισσα» καμία άλλη δεν έχει εξασφαλίσει και την πρωτιά, ενώ ταυτόχρονα μαίνεται η μάχη και για τις τρίτες θέσεις που οδηγούν στους «32» του Europa League.

1ος όμιλος

Την ώρα που ο Ολυμπιακός θα κοντράρεται με τη Μάλμε στη Φάληρο, η Γιουβέντους φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τορίνο. Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση και θα είναι πρώτοι στο γκρουπ εφόσον δεν χάσουν με διαφορά άνω των δύο γκολ. Στην πρωταθλήτρια Ιταλία αρκεί η ισοπαλία (ή να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός τη Μάλμε) για να βρεθεί στους «16», ενώ με νίκη με δύο ή πλέον γκολ διαφοράς τερματίζει πρώτη. Εκτός πλάνων του Μάσιμο Αλέγκρι είναι οι Ασαμόα, Κομάν, Κάσερες, Ρομούλο και Μπαρτζάλι, ενώ ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν υπολογίζει στους Μιράντα και Ανσάλντι.

Βαθμολογία
Ατλέτικο Μαδρίτης 12 (14-3)
Γιουβέντους 9 (7-4)
Ολυμπιακός 6 (6-11)
Μάλμε 3 (2-11)

2ος όμιλος

Μεγάλο ματς στο «Άνφιλντ» με Λίβερπουλ και Βασιλεία να μάχονται για την πρόκριση. Οι «κόκκινοι» με νίκη προκρίνονται σαν δεύτεροι, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση θα ελπίζουν να μην έχει καλύτερο αποτέλεσμα η Λουντογκόρετς στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ για να πάρουν την τρίτη θέση. Μπαλοτέλι, Στάριτζ, Σακχό και Φλάναγκαν είναι εκτός πλάνων του Μπρένταν Ρότζερς. Η Βασιλεία, που δεν υπολογίζει σε Ιβάνοφ και Σίο, περνά ως δεύτερη με νίκη ή ισοπαλία.

Στο «Μπερναμπέου» η Ρεάλ υποδέχεται τη Λουντογκόρετς με στόχο το 6/6. Η «βασίλισσα», που είναι σίγουρα πρώτη στο γκρουπ, θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Ράμος και τους τραυματίες Χάμες, Μόντριτς και Κεντίρα. Η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας παίρνει την τρίτη θέση με νίκη ή με ισοπαλία και ταυτόχρονα ήττα της Λίβερπουλ. Μπέζιακ και Αλεξαντρόφ θα λείψουν από τους φιλοξενούμενους.

Βαθμολογία
Ρεάλ Μαδρίτης 15 (12-2)
Βασιλεία 6 (6-7)
Λίβερπουλ 4 (4-8)
Λουντογκόρετς 4 (5-10)

3ος όμιλος

«Τελικός» στο Πριγκιπάτο μεταξύ Μονακό και Ζενίτ. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ περνά και με ισοπαλία, ακόμη και πρώτη αν η Λεβερκούζεν χάσει από την Μπενφίκα στη Λισαβόνα. Με νίκη παίρνει το εισιτήριο σαν πρώτη εφόσον η Λεβερκούζεν δεν κάνει διπλό στο «Ντα Λουζ». Για τους Μονεγάσκους εκτός είναι ο τιμωρημένος Καρβάλιο και οι τραυματίες Κοντογκμπιά και Κουρζάβα. Η Ζενίτ, που θα παίξει χωρίς τον Κερζακόφ, προκρίνεται με νίκη και θα είναι πρώτη αν ταυτόχρονα χάσει η Λεβερκούζεν.

Η αδιάφορη, μιας κι έχει χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης ακόμη και στο Europa League, Μπενφίκα, αναμετράται με τη Λεβερκούζεν που έχει ήδη προκριθεί και θα είναι πρώτη με νίκη ή ισοπαλία και ταυτόχρονα ήττα ή ισοπαλία της Μονακό. Ο τραυματίας Λουιζάο και ο τιμωρημένος Σάμαρης θα λείψουν από τους «αετούς», ενώ Παπαδόπουλος, Ράιναρτς, Ντονάτι και Μπέντερ θα λείψουν από τη γερμανική ομάδα.

Βαθμολογία
Λεβερκούζεν 9 (7-4)
Μονακό 8 (2-1)
Ζενίτ 7 (4-4)
Μπενφίκα 4 (2-6)

4ος όμιλος

Οι θέσεις πρόκρισης σε Champions και Europa League έχουν κριθεί, αλλά εκκρεμεί η πρωτιά. Η Ντόρτμουντ έχει τον πρώτο λόγο, καθώς κόβει πρώτη το νήμα εφόσον νικήσει την Άντερλεχτ ή και με ισοπαλία, αρκεί η Άρσεναλ στην Τουρκία κόντρα στη Γαλατάσαραϊ να μην υπερκαλύψει τη διαφορά τερμάτων στον όμιλο (οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη με 2-0 στα μεταξύ τους, αλλά η Μπορούσια έχει +10 και οι Λονδρέζοι +4). Παπασταθόπουλος, Ρόις και Κελ θα απουσιάσουν από τα πλάνα του Γιούργκεν Κλοπ. Η Άντερλεχτ που είναι σίγουρα τρίτη θα παίξει χωρίς Σουάρες, Ντεφούρ, Νάουτινγκ και Ναχάρ.

Στην Πόλη, η σίγουρα τέταρτη Γαλατάσαραϊ χωρίς Τζεμαϊλί και Ινάν αντιμετωπίζει την Άρσεναλ χρειάζεται νίκη σε συνδυασμό με ήττα της Ντόρτμουντ για να πάρει την πρωτιά ή-όπως προαναφέρθηκε-σε περίπτωση ισοπαλίας της Μπορούσια να υπερκαλύψει τη διαφορά τερμάτων στον όμιλο. Εζίλ, Γουόλκοτ, Γουίλσιρ, Οσπίνα, Ντιαμπί, Μονρεάλ, Αρτέτα και Ροσίτσκι δεν υπολογίζονται από τον υπό αμφισβήτηση Αρσέν Βενγκέρ.

Βαθμολογία
Ντόρτμουντ 12 (13-3)
Άρσεναλ 10 (11-7)
Άντερλεχτ 5 (7-9)
Γαλατασαράι 1 (3-15) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: