Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η «κανονιά» του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός παίζει σήμερα κόντρα στη Μάλμε για τη συνέχεια του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ πριν από πέντε χρόνια ακριβώς είχε νικήσει την Άρσεναλ και πέρασε στους «16» του Champions League.

Η «κανονιά» του Ολυμπιακού
Τότε η Άρσεναλ, τώρα η Μάλμε. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα (9/12, 21:45) τη Μάλμε για την 6η αγωνιστική του Champions League με στόχο τη νίκη που θα του εξασφαλίσει στα σίγουρα την παρουσία του στους «32» του Europa League (του κάνει και η ισοπαλία). Mε νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Γιουβέντους στην Ιταλία συνεχίζει στα… αστέρια, παίρνοντας την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

inner

Πριν από ακριβώς πέντε χρόνια, στις 9 Δεκεμβρίου του 2009, είχε νικήσει με 1-0 την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη και είχε σφραγίσει με αυτόν τον τρόπο την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Champions League. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης είχε σημειώσει ο Λεονάρντο στο 47ο λεπτό. Μοναδικοί συνδετικοί κρίκοι του τότε με το τώρα είναι ο Κώστας Μήτρογλου, που είχε σκοράρει στους ομίλους κόντρα στην Στανάρ Λιέγης στο Φάληρο, ενώ σημείωσε και ακόμη ένα κόντρα στην Μπορντό στους «16», αλλά και ο Αντώνης Νικοπολίδης, που είναι στο προπονητικό τιμ των «ερυθρόλευκων», ενώ τότε φορούσε.. γάντια.

inner

Η ομάδα του Ζίκο είχε… καπαρώσει τη συνέχεια στο Europa League, ενώ με ισοπαλία εξασφάλιζε την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πρώτη τερμάτισε η Άρσεναλ με 13 βαθμούς, δεύτερος ο Ολυμπιακός με 10, τρίτη η Σταντάρ Λιέγης με 5 και τελευταία η Άλκμααρ με 4. Στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων κόντρα στους Ολλανδούς στον πάγκο είχε κάτσει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, εκτελώντας χρέη υπηρεσιακού μετά την απομάκρυνση του Τιμούρ Κετσπάγια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Γκαλίτσιος, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ντουντού (86’ Ντομί), Μαρέσκα, Όσκαρ (90’+3’ Πάντος), Λεονάρντο, Γκαλέτι, Μήτρογλου.

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Βέλα, Γουόλκοτ, Ράμσεϊ, Σονγκ, Σιλβέστρ, Γουίλσιρ (76’ Σουνού), Μέριντα, Μπάρτλεϊ, Κρουζ, Ζιλμπερτ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: