Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

«Το 3-5-2 ταιριάζει περισσότερο στην Ίντερ»

Στην αλλαγή τακτικής απέδωσε τη νίκη της ομάδας του ο προπονητής της Ίντερ, Αντρέα Στραματσόνι, που εμφανίστηκε ικανοποιημένος μετά το ματς της Βερόνα με αντίπαλο την Κιέβο. Ο νεαρός τεχνικός είχε προαναγγείλει τη χρησιμοποίηση τριών αμυντικών, θεωρώντας πως αυτό θα δώσει μεγαλύτερη ισορροπία στις γραμμές και στη συνέντευξη τύπου υπερασπίστηκε την ιδέα του αυτή.

Κοιτώντας τη βαθμολογία του Καμπιονάτο, εντύπωση προκαλεί η «παράλογη» στατιστική της Ίντερ. Η ομάδα του Μιλάνου βρίσκεται στην τελευταία θέση, αν ληφθούν υπόψη τα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά περνάει στην κορυφή όταν μετρούν οι εκτός έδρας αναμετρήσεις. Η «κατάρα» του Σαν Σίρο δεν έχει επιτρέψει στην ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι να πάρει ούτε βαθμό στην έδρα της, που, όμως, έχει μόνο νίκες σε τρεις εκτός έδρας αγώνες.

Μετά τη νέα εκτός έδρας νίκη επί της Κιέβο, χάρη στα γκολ του Αλβάρο Περέιρα και του Αντόνιο Κασάνο, ο προπονητής της Ίντερ τόνισε τη σημασία που είχε η αλλαγή τακτικής στο αποτέλεσμα. «Πιστεύω πως αυτό είναι το σύστημα που μας ταιριάζει. Με τρεις πίσω μπορούμε να είμαστε πιο ισορροπημένοι. Ρισκάρουμε λιγότερο, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε πολλούς από τους ταλαντούχους μέσους και επιθετικούς που έχουμε. Χρειάζεται ασφαλώς να δουλέψουμε περισσότερο και να τελειοποιήσουμε το νέο σύστημα, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές», τόνισε ο Στραματσόνι.

Η ομάδα προερχόταν από την εντός έδρας ήττα με τη Σιένα. Πόσο δύσκολο ήταν να αντιδράσει άμεσα; «Ήμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε. Μια ήττα απρόσμενη, όπως αυτή με τη Σιένα, δεν μπορεί να γίνει εύκολα αποδεκτή. Όλοι οι παίκτες ήθελαν να απαντήσουν άμεσα και στο ματς με την Κιέβο αυτό φάνηκε. Θεωρώ πως αξίζαμε τη νίκη και την πήραμε δίκαια. Αυτό που μένει είναι να ξεκινήσουμε να νικάμε και στην έδρα μας. Από το επόμενο ματς με τη Φιορεντίνα, ελπίζω να αλλάξουμε «ρότα» και να αρχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς και στο σπίτι μας», απάντησε ο Στραματσόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: