Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Οι πραγματικοί MVP της σεζόν!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta την άποψή του για τους πραγματικούς, κατά την γνώμη του, MVP της σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. 
Σέβομαι κάθε άποψη και βεβαίως δεν μπορώ παρά να σεβαστώ και την ψηφοφορία που διοργάνωσε η Νόβα για τους καλύτερους της σεζόν στο πρωτάθλημα που τελειώνει τώρα με τα πλέϊ οφς. Ψήφισαν κάποιοι χιλιάδες φίλαθλοι και είναι σεβαστή η γνώμη τους, βάσει της οποίας καλύτερος προπονητής ήταν ο Αναστασίου και καλύτερος ποδοσφαιριστής ο Μπεργκ. Απλά έχω δικαίωμα να έχω κι εγώ την άποψή μου.
Λοιπόν καλύτερος προπονητής στο πρωτάθλημα δεν μπορεί παρά να είναι ο Μίτσελ. Ο προπονητής που έχοντας παράλληλα υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, με εντυπωσιακή μάλιστα πορεία στη διοργάνωση, οδήγησε μία ομάδα στο να γίνει ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο από αρχές Νοέμβρη, να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο και να είναι ουσιαστικά πρωταθλήτρια από το Φεβρουάριο! Και δη φτάνοντας στην 26η αγωνιστική με 24 νίκες, 2 ισοπαλίες και καμία ήττα, με γκολ 78-9 και με απόσταση 20 πόντων από το δεύτερο ΠΑΟΚ και 27 από τον τέταρτο Παναθηναϊκό…Μιλάμε για απίστευτα νούμερα, με 4-0 επί του ΠΑΟΚ, με διπλό στη Λεωφόρο και με εξάρες, πεντάρες και τεσσάρες στα περισσότερα παιχνίδια της.
Σίγουρα το φινάλε για τον Ολυμπιακό δεν ήταν καλό, καθώς στον τελευταίο ενάμιση μήνα έπεσαν πολύ οι επιδόσεις του, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ένα «θέμα» όταν μία ομάδα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα τόσο νωρίς, το πώς μπορεί να κρατηθεί hot. Μακάρι να το έκανε ο Μίτσελ, δεν το κατάφερε, είναι στα μείον του το συγκεκριμένο κομμάτι, όμως δεν είναι αυτός ο καλύτερος προπονητής και είναι ο Αναστασίου, που χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και χωρίς καν δύσκολα παιχνίδια στο κύπελλο (ενώ ο Ολυμπιακός έπαιζε με Αστέρα, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ…), παρουσίασε όντως-κι έιναι επιτυχία του- ένα δυνατό, στο τελευταίο δίμηνο της σεζόν, Παναθηναϊκό, για τα δεδομένα του μπάτζετ του συλλόγου;… Εκτός κι αν ο καλύτερος προπονητής βγαίνει από ένα παιχνίδι, το 0-3 στο Καραίσκάκη, οπότε πάω πάσο.
Και καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος δεν μπορεί παρά να είναι ο Μήτρογλου! Ο σέντερ φορ που έπαιξε ουσιαστικά μέχρι τέλη Νοέμβρη (μετά τραυματίστηκε, επανήλθε για λίγο και πωλήθηκε) και έβαλε την σφραγίδα του στο πρωτάθλημα, με 14 γκολ σε 12 συμμετοχές (εκ των οποίων 9 βασικός)! Με το γκολ του 1-0 στη Λεωφόρο, με το πρώτο γκολ στο 4-0 επί του ΠΑΟΚ και με τρία χατ τρικ! Κι ενώ παράλληλα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ, βγάζοντας μάτια σε κάποια παιχνίδια. Και έπαιζε και στην εθνική, την οποία πήγε στο Μουντιάλ με τα γκολ του στα μπαράζ.
Κι είναι καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος ο Μπεργκ, με 15 γκολ σε 31 συμμετοχές; Κι έχοντας να παίζει μόνο πρωτάθλημα, χωρίς Ευρώπη, χωρίς εθνική ομάδα και μόνο με τρία-τέσσερα ματς κυπέλλου; Πράγματι έκανε καλή σεζόν ο Σουηδός. Καμία αμφιβολία. Αλλά τι σχέση έχει με το Μήτρογλου, που μάλιστα έκανε μεταγραφή 15 εκ. Ευρώ; Για να μη θυμηθώ ότι στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός 0-1 ο Μπεργκ ήταν «ανώνυμος» (μηδέν τελικές!!!), ενώ ο Μήτρογλου και το μοναδικό γκολ έβαλε κι ήταν και μέσα σε εφτά (7!!!) φάσεις, άλλες μεγαλύτερες, άλλες μικρότερες.
Για να καταλήξω: Σέβομαι την «ετυμηγορία» των όσων ψήφισαν, αλλά ειλικρινά απορώ με το αποτέλεσμά της.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: