Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

«Ίσες πιθανότητες όλες οι ομάδες»

mantzios_pgss_18-412
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Πανθρακικού, Άκης Μάντζιος. Μίλησε για την ψηφοφορία των καλύτερων της χρονιάς ενώ αναφέρθηκε και στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκ αλλά και της Φούτμπολ Λιγκ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Άκης Μάντζιος:
Για την ψηφοφορία των καλύτερων της φετινής χρονιάς από την Nova:“Ήμασταν μαζί, έγινε στην Αθήνα συνάντηση και από εκεί και πέρα υπήρχαν πέντε κατηγορίες που έπρεπε να επιλέξουμε. Υπήρχαν σε κάθε κατηγορία κάποιες επιλογές που είχε επιλέξει η Nova. Εμείς ψηφίσαμε για τις ειδικές κατηγορίες, για την δήλωση της χρονιάς, τον “ρούκι” της χρονιάς, την καλύτερη απόκρουση της χρονιάς, το “fair play” της χρονιάς και την καλύτερη ασίστ. Τους παίκτες και τους προπονητές τους ψήφισε ο κόσμος”.
Για τον Χρήστο Τζάνη που έφυγε από τον Πανθρακικό:“Του Τζάνη το συμβόλαιο τελείωσε, τον ήθελα στην ομάδα όμως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που δεν μας επέτρεψαν να τον κρατήσουμε. Έγινε μια καλή προσπάθεια να τον κρατήσουμε, δείξαμε πως τον θέλουμε και τώρα του εύχομαι καλή επιτυχία και τον ευχαριστούμε για την χρονιά. Δεν γνωρίζω αν έκλεισε στον Ολυμπιακό. Ακούγονται διάφορα για παίκτες και ομάδες αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν ισχύει κάτι από αυτά η όχι”.
Για τον αν έπρεπε να είναι ο Κολοβός και ο Κίτσιου στους καλύτερους:“Πιστεύω πως θα μπορούσε να είναι ο Κολοβός μέσα στην 20αδα όπως και ο Κίτσιου που στον πρώτο γύρω έκανε καλό πρωτάθλημα. Θα μπορούσαν να μπούνε πολλοί όταν όμως πρέπει να επιλέξεις μόνο 20 είναι δύσκολο. Αυτό ισχύει και στις φάσεις και στις ασίστ που ήταν πολλές. Είναι δύσκολο να επιλέξεις τα καλύτερα της χρονιάς. Έγινε μια καλή προσπάθεια για να βγουν οι καλύτεροι”.
Για τα πλέι οφ:“Δεν μπορώ να κάνω προγνωστικά. Η Τρίπολη ήταν σαν αουτσάιντερ με το μειονέκτημα των βαθμών όμως τώρα είναι μπροστά από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Έχουν έρθει πολλές ισοπαλίες, έχουν μοιραστεί βαθμοί και υπάρχει μια ισορροπία ακόμα και με τον ΠΑΟΚ που ξεκίνησε με το ψυχολογικό  ντισαβατνάζ από την απώλεια του κυπέλλου. Με την εμφάνιση στην Λεωφόρο έδειξε πως είναι μεγάλη ομάδα και έχει μεγάλους παίκτες. Οι τέσσερις ομάδες νομίζω διεκδικούν την πρώτη θέση επί ίσους όρους. Ο Ατρόμητος και αυτός έδειξε πως είναι μια πολύ καλή ομάδα και σταθερή όλη την χρονιά”.
Για το αν είναι καταστροφικές οι ισοπαλίες στα πλέι οφ:“Αν δεν μπορείς να κερδίσεις στην έδρα σου, μένεις πίσω. Βέβαια, τρία από τα τέσσερα παιχνίδια ήρθαν ισοπαλία. Είχα πει πως το παιχνίδι στην Τρίπολη θα είναι κλειστό με πολύ τακτική και μπήκε ένα γκολ από μια στημένη φάση. Οι ομάδες κυνηγάνε την ουσία δίχως τόσο πολύ θέαμα και καλό ποδόσφαιρο”.
Για τα πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ:“Πάλι νομίζω πως είναι ακόμα νωρίς. Εκεί οι ομάδες έχουν ισορροπία, είναι δυνατές και θα φανεί το βάθος στο ρόστερ γιατί είναι πάρα πολλά παιχνίδια. Μπορεί να υπάρξουν απώλειες που δεν υπολογίζουν οι ομάδες”.
Για το αν θα φύγουν και άλλοι πρωτοκλασάτοι παίκτες από τον Πανθρακικό μετά τον Τζάνη:“Έφυγαν κάποια παιδιά όπως ο Σαρακατσάνος. Ο Ίγκορ ανανέωσε για δύο χρόνια όπως ο και ο Ρομέο. Σίγουρα η επόμενη χρονιά θα είναι διαφορετική και ο κάθε προπονητής θα δει που θα δουλέψει. Δεν μπορούμε να πούμε πως οι παίκτες που έφυγαν είναι κακοί. Ήταν καλοί και βοήθησαν”.
Για το αν πήρε κάποιο παίκτη από την Θεσσαλονίκη:“Δεν πήραμε κανέναν παίκτη. Μας προτείνονται και εξετάζονται παιδιά που είναι ελεύθερα όμως ακόμα δεν έχουμε προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή. Εξετάζουμε να δούμε αν είναι αυτό που θέλουμε και από εκεί και πέρα θα δούμε”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: