Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Χαλαρά το προβάδισμα!

Δε χρειάστηκε να φορτσάρει πολύ ο Πανιώνιος για να επικρατήσει του ΚΑΟΔ με 83-73 και να προηγηθεί με 1-0 στην προημιτελική σειρά των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Χαλαρά το προβάδισμα
Ο Πανιώνιος επικράτησε 83-73 του ΚΑΟΔ στη Νέα Σμύρνη, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά της Α1 μπάσκετ των ανδρών και έκανε το 1-0 στη σειρά, ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης στη Δράμα την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου διατηρούσαν ένα προβάδισμα, το οποίοι αυξανόταν και μειωνόταν σταδιακά, όμως δεν έχασαν ποτέ την πρωτοπορία και έφτασαν στο τελικό +10.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι ΜακΚόλουμ με 25 και Μίλμπουρν, Μπατής με 11 πόντους, ενώ από τους Δραμινούς ξεχώρισε ο Μπάβτσιτς με 29 πόντους.

Οι Δραμινοί προηγήθηκαν με 0-4, όμως δέχτηκαν ένας σερί 8-0 από τους «κυανέρυθρους» και βρέθηκαν στο -4 με πρωταγωνιστή τον Μίλμπουρν, έχοντας καλύτερα ποσοστά στα τρίποντα από τους αντιπάλους τους. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν στο με +6 για τον Πανιώνιο, με εξαίρεση το 4-0 του ΚΑΟΔ που μείωσε στο -2, αλλά το νέο 4-0 του Πανιωνίου έφερε τη διαφορά στο +6. Ο Λάνγκφορντ έφερε το +7, όμως ένα σερί του ΚΑΟΔ 0-4, που είχε την υπεροχή σε δίποντα και βολές, μείωσε στο -4 στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου διατηρούσαν ένα +5 με +7 στην αναμέτρηση με τους ξένους πρωταγωνιστές για αμφότερους τους αντιπάλους. Ο Σαλούστρος έφερε το +8 για τον Πανιώνιο και ο Λάνγκφορντ το +10, παρά το γεγονός πως οι Δραμινοί υπερτερούσαν στα περισσότερα ποσοστά. Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +6 με +9 σε αυτό το διάστημα και ο ΜακΚόλουμ ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο στο +6 για τον Πανιώνιο.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Δραμινοί κατάφεραν να μειώσουν στον ένα πόντο, με το ματς να πηγαίνει στο +1 με +3 σε εκείνο το διάστημα, αφού οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς διατηρούσαν καλύτερα ποσοστά στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Έτσι, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +1 και +5. Στο τελευταίο λεπτό, ο Πανιώνιος διατηρούσε ένα +3 με +5, με την πρώτη να είναι η διαφορά που ολοκλήρωσε το τριαντάλεπτο.

Ένα σερί 9-0 στην αρχή της τέταρτης περιόδου έφερε το +12 για τον Πανιώνιο και του έδωσε τις βάσεις για την τελική επικράτηση, χάρη στην ευστοχία από όλες τις θέσεις και την επιθετική πολυφωνία των «κυανέρυθροων». Ο ΜακΚόλουμ βοήθησε να διατηρηθεί το +8 με +10 για τους Νεοσμυρνιώτες, που έγινε και +12 στη συνέχεια χάρη στα καλύτερα ποσοστά σε βολές και τρίποντα. Ο Ντούβνιακ έφερε το +15 και η διαφορά κυμαινόταν πλέον μεταξύ +10 και +14. Ο Μίλμπουρν έφερε το +15 ξανά και με τις σχετικές αυξομειώσεις του τελευταίου λεπτού, φτάσαμε στο τελικό +10.


Τα δεκάλεπτα: 23-19, 45-39, 60-57, 83-73

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: ΜακΚόλουμ 25, Ντούβνιακ 10, Κάρτερ 7, Μίλμπουρν 11, Μπατής 11, Σκορδίλης 4, Λάνγκφορντ 9, Σαλούστρος 6

ΚΑΟΔ: Τζόουνς 12, Μπράουν 15, Βον 4, Μάρκοβιτς 10, Μπάβτσιτς 29, Ζάρας 3 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: