Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

«Δεν προνόησε ο ΠΑΟΚ»

8851c8b3518d55df760cb617c81f6b8a_XL
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο έμπειρος νομικός, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης. Μίλησε για την ποινή του ΠΑΟΚ και τόνισε πως ο “Δικέφαλος” έπρεπε να ψηφίσει την έφεση που είχε κάνει η Ξάνθη για να γίνει ένας ειδικός πίνακας για τις ομάδες των πλέι οφ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο , Βασίλης Κοντοβαζαινίτης:
Για το αν έχει δικαίωμα η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ να συμπληρώνει την απόφαση:
“Έχει δικαίωμα η εφέσεων να συμπληρώνει την απόφαση. Δεν θυμάμαι αν έχει γίνει ξανά”.
Για το γεγονός πως οι τρείς βαθμοί στα πλέι οφ είναι πολύ παραπάνω από τους τρεις στην κανονική βαθμολογία:
“Όταν έγινε η επικύρωση της βαθμολογίας η Ξάνθη ήταν η μόνη ομάδα που αντέδρασε και βοήθησε και ο Αστέρας Τρίπολης. Είπε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία και να γίνει ένας ειδικός πίνακας και για τα πλέι οφ. Είχε γίνει ο ημιτελικός όμως ο ΠΑΟΚ είχε πει να επικυρωθεί ολόκληρη. Αν δεν είχε επικυρωθεί θα αφαιρούταν κατά την άποψη μου από το πρωτάθλημα και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα ο ΠΑΟΚ καθώς θα ξεκινούσε πάλι με δύο βαθμούς στα πλέι οφ. Εμείς ζητούσαμε να γίνει ένας ειδικός πίνακας για τις τέσσερις ομάδες των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ ψήφισε να δικαιολογηθεί ολόκληρη. Αν θεωρηθεί πως εσφαλμένα η επιτροπή προνόησε εσφαλμένα να επικυρώσει την βαθμολογία τότε οι βαθμοί θα αφαιρεθούν από την κανονική βαθμολογία. Αυτό πιστεύω. Η Ξάνθη ζήτησε αυτό γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει εφόσον βρίσκεται στην διαδικασία των μπαράζ. Την αίτηση αυτή την κατέθεσαν η Ξάνθη  ο Απόλλωνας και ο Άρης και θα δικαστεί την Πέμπτη. Την υπόθεση θα την δικάσει η ίδια επιτροπή αλλά αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο”.
Για το αν ήταν δικαιολογημένη η ποινή:
“Το άρθρο 15 παράγραφος έξι ορίζει ότι για να γίνει δεκτή η κατηγορία των εκτεταμένων επεισοδίων, πρέπει να γίνουν τρία γεγονότα. Πρέπει να έχουμε εισβολή, καταστροφές και τραυματισμούς. Δεν ξέρω τι έγραψαν οι παρατηρητές και δεν μπορώ να πως αν είναι σωστή η απόφαση. Αν δεν έγιναν αυτά τα τρία τότε έπρεπε να είναι χαμηλότερη η ποινή”.
Για τους λόγους που βιάστηκε η επιτροπή εφέσεων να τελειώσει το θέμα:
“Υπάρχει αυτή η βιασύνη και είναι δικαιολογημένη γιατί αύριο υπάρχει το κεκλεισμένων των θυρών το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Δεν μπορούσε να το αφήσει αδιευκρίνιστο. Ήθελε να βάλει μια τάξη. Έπρεπε ο ΠΑΟΚ να ψηφίσει την έφεση της Ξάνθης. Η συζήτηση στην Σούπερ Λιγκ έγινε πριν 15 ημερών. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ ψήφισε την επικύρωση. Δεν επέμενε αλλά την ψήφισε. Ο Αστέρας Τρίπολης και η Ξάνθη την ψήφισαν. Ο Άρης δεν είχε διοίκηση και δεν μπορούσε και ο Απόλλωνας ήταν απών”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: