Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ξάδελφος του Πάμπλο Γκαρσία ο Ινσαουράλδε!!

Ο ένας και μοναδικός Αποδυτηριάκιας σκιαγραφεί στον sportdog το πρόσωπο του Αργεντινού "ναζιστή" αμυντικού του ΠΑΟΚ! Τι σχέση έχει με τον Πάμπλο Γκαρσία; Αργεντινός είναι ο Ινσαουράλδε. Από το 1970 που ξεκίνησε η μαζική εισβολή νοτιοαμερικανών, και βέβαια κυρίως των Αργεντινών ποδοσφαιριστών στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα έπρεπε να μας ήταν γνωστή, οικεία η ψυχοσύνθεση των γκάουτσος. Αληταράδες. Ποιητές του αγριοτσαμπουκά. Καμμία σχέση με τους ροδομάγουλους βορειοευρωπαίους και λοιπούς αποικιακούς λαούς, αλλά και τους βαλκάνιους που συνειδητά απαγορεύουν να σηκώσουν μούρη στους ισχυρούς της γης.
Θρασύς ο Αργεντινός με ευρωπαϊκές καταβολές, λευκός και ψυχοσύνθεση που αποζητά το αίμα στην κόντρα, αισθάνεται ότι στο ποδόσφαιρο έχει το δικαίωμα να σε σακατέψει. Μπάλλα παίζουμε, δουλειά αντρική και είμαστε αλανιάρηδες, παιδιά της αλάνας. Όχι Άγγλοι και Ολλανδοί, Γερμανοειδείς και σκανδιναβοί, με τα αδελφίστικα fair play.
Ανεξάρτητα από την όποια αξία του ο Ινσαουράλδε, δεν είναι και παικταράς το παλληκάρι, γεννηθήκε για ποδοσφαιριστής, όχι για υπάλληλος γραφείου. Η μπουνιά στον Εντίγκα και τον Κουτρουμπή έχει την υπογραφή της ποδοσφαιρικής "υπερηφάνειας" του αμυντικού του ΠΑΟΚ. Και δηλώνει τις ναζιστικές επιρροές που γνώρισε η αργεντίνικη φυλή τον τελευταίο αιώνα.
Σίγουρα για κάποιους αυτά είναι κινέζικα, ακαταλαβίστικα. Μην παρεξηγηθώ. Ο Αργεντινός, καμμία σχέση με τον Βραζιλιάνο και το αφρικανικό παρελθόν του, δεν αισθάνεται κομπλεξικός, μειονεκτικός, κατώτερος από τον Ευρωπαίο. Συγγενής φυλετικά, σα σκέψη και πρακτική, με τον Ουρουγουανό, αυτός κι αν ενεργεί δολοφονικά πιο "επιστημονικά", πιο χειρουργικά μέσα στο γήπεδο.

ΕΛΛΗΝΑΣ διεθνής μεγάλης ομάδας είναι πορτοφολάς και Αργεντίνος μαχαιροβγάλτης, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr


Υπήρχε ποδοσφαιριστής, Έλληνας μάλιστα μεγάλης ομάδας και διεθνής, που ήταν πορτοφολάς. Έκλεβε ό, τι μπορούσε από τις τσέπες των συμπαικτών του στα αποδυτήρια.
Άλλος παίκτης, ονόματα δεν λέμε, πίσω από την πλάτη συμπαίκτη του, πολιορκούσε την γυναίκα του.
Δεν είναι όλοι άγιοι. Προσέχεις τι σόι πράμα είναι ο άλλος στην ομάδα σου. Ο Αργεντινός είναι Αργεντινός. Από μία χώρα, όπως η Βραζιλία, που το εθνικό τους προϊόν είναι η παραγωγή ποδοσφαιριστών. Και η σκέψη τους είναι να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη, για ένα καλύτερο μεροκάματο.
Τι θα πει “Αργεντινός”; Μαχαιροβγάλτης. Θα στη χώσει αν σε βάλει στο μάτι. Έτσι έμαθε. Έτσι μεγάλωσε. Από το σχολείο του δρόμου. Όχι από ακαδημίες ποδοσφαίρου με τεχνογνωσία και ορθολογισμό.
Μιλάμε για Λατινική Αμερική, τόπους δυστυχισμένους, με πείνες, δικτατορίες, ξένες κατοχές. Σενάρια πίκρας, καβάτζα από μνήμες που κυκλοφορούν στο αίμα του Πάμπλο Γκαρσία, του Ινσαουράλδε.
Να μην παίξει στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό ο σενιόρ γροθιάς του Κουτρουμπή. Είπαμε. Εύκολα ένας Αργεντινός ξεφεύγει σε “αντισυνταγματική” συμπεριφορά. Κάποιος “στημένος” παίκτης του Παναθηναϊκού εύκολα μπορεί να τον παγιδεύσει και ο παίκτης του ΠΑΟΚ να ανταποδώσει. Δεν είναι μόνον ότι ο ΠΑΟΚ θα μείνει με δέκα, είναι και το άλλο. Μη γενικευθεί η ζημιά, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους γηπεδούχους.


Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: