Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Έχει ο καιρός γυρίσματα…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος συνδέει μέσα από τον www.sport-fm.gr το παρελθόν και το μέλλον του Ολυμπιακού, μέσα από το κάζο του ΠΑΟΚ!

Έχει ο καιρός γυρίσματα…
• Θυμάμαι σαν τώρα, που κορόϊδευαν στον ΠΑΟΚ το Μάη του 2010, όταν ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος κι ο Ολυμπιακός είχε τερματίσει τελευταίος στα πλέϊ οφς σε μία σεζόν, που είχε για τον Ολυμπιακό αρκετές ομοιότητες με τη φετινή του ΠΑΟΚ!

• Για παράδειγμα κι ο Ολυμπιακός τότε τα Χριστούγεννα ήταν πρώτος στη βαθμολογία, αλλά έχασε το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, γιατί κατέρρευσε στο β΄γύρο. Όπως φέτος ο ΠΑΟΚ ήταν επίσης πρώτος τα Χριστούγεννα, όμως έχασε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, αφού κατέρρευσε στο β΄μισό της σεζόν. Μάλιστα κι ο Ολυμπιακός τότε είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ, όπως ο ΠΑΟΚ κέρδισε φέτος τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη.

• Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα…

• Και τώρα ο ΠΑΟΚ γνωρίζει την πικρή γεύση να είσαι τελευταίος στα πλέϊ οφς. Ο δε Ολυμπιακός, επειδή είναι Ολυμπιακός, δηλαδή έχει άλλη δυναμική, είχε τότε φτάσει μέχρι τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ άμα λάχει. Όχι όπως φέτος ο ΠΑΟΚ, που αποκλείστηκε στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, κερδίζοντας μόνο την Ντινάμο Μινσκ…

• Κι ο Ολυμπιακός τότε είχε θέματα με τις αντοχές του ως ομάδα. Γιατί είχε ξεκινήσει πολύ νωρίς προετοιμασία, αφού είχε να δώσει (πρώτη φορά του) δύο προκριματικούς γύρους μέσα στο καλοκαίρι, για να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα κατάφερε, αλλά πλήρωσε στη συνέχεια και το τίμημα, αφενός μεν μίας προετοιμασίας που αποδείχθηκε ανεπαρκής για μία ολόκληρη σεζόν, αφετέρου δε της απίστευτης ατυχίας από απουσίες πρωτοκλασάτων παικτών του.

• Για όποιον δεν θυμάται, ακριβώς στα μέσα του Γενάρη του 2010 είχε υποχρεωθεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο ο Γκαλέτι. Ο δε Ντουντού είχε σοβαρό τραυματισμό κι είχε επιστρέψει από τα Χριστούγεννα στα πλέϊ οφς, όντας πια σε κακή κατάσταση. Χωρίς Γκαλέτι και Ντουντού, ήταν ένας άλλος Ολυμπιακός…

• Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά; Όχι, πάντως, απλά για να πικάρω τον ΠΑΟΚ, που τότε κορόϊδευε. Αλλά γιατί φέτος ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά. Διότι, με την Ελλάδα να έχει πέσει στη γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στόχο μόνο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να πάει καλά στην Ευρώπη.

• Οφείλει να φτιάξει και να ετοιμάσει σε όλη τη σεζόν και μία ομάδα, που και πρωταθλήτρια πάλι να βγει, θα είναι σε θέση το ερχόμενο καλοκαίρι να περάσει δύο προκριματικούς ομίλους, αν θέλει να παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τον άλλο χρόνο, αφού το «απευθείας στους ομίλους» θα είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολο.

• Κοινώς ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει στο μυαλό του να δημιουργήσει μία ομάδα φέτος που θα έχει και του χρόνου τον ίδιο προπονητή και τους ίδιους πάνω-κάτω παίκτες, χωρίς οι αλλαγές να είναι θεαματικές και φοβερές. Μία ομάδα στην οποία θα έχουν μπει φέτος βάσεις. Όχι να χρειάζεται να βάλει βάσεις το επόμενο καλοκαίρι.

• Ώστε να μη θυμηθούμε πάλι το «έχει ο καιρός γυρίσματα»… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: