Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Μουρίνιο: «Αν όχι η FIFA, η ομοσπονδία, τότε ποιος είχε αλλάξει τις ψήφους;»

Λίγες ημέρες μετά την θύελλα αποκαλύψεων για την FIFA, αλλά και την παραίτηση του Σεπ Μπλάτερ από την προεδρία της, ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε για ακόμη μία φορά πως σε ψηφοφορία του 2012 κάποιος είχε αλλάξει τις ψήφους συναδέλφων του για το βραβείο του καλύτερου κόουτς της σεζόν, και αναρωτήθηκε ποιος μπορεί να ήταν αυτός…
Πριν από τρία χρόνια ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είχε ανακηρυχθεί κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, με τον νυν τεχνικό της Τσέλσι να τερματίζει για λίγο πίσω από τον Ισπανό. Εκείνο το διάστημα, και έπειτα από συνομιλίες που είχε με άλλους συναδέλφους του, είχε δηλώσει πως υπήρξε αλλοίωση του αποτελέσματος… εκ των έσω, κάτι που επανέλαβε μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε από τους «Sunday Times».
«Το 2012, ήμουν ένας εκ των τριών φιναλίστ και όταν μου είπαν πως βγήκα δεύτερος με λίγες λιγότερες ψήφους από τον πρώτο, μου φάνηκε φυσιολογικό. Αλλά στην συνέχεια οι ψήφοι δόθηκαν στην δημοσιότητα.
Ένας παλιός μου παίκτης, ένας προπονητής εθνικής ομάδας με κάλε και μου είπε: Μίστερ, κάτι δεν πάει καλά. Σε ψήφισα και μετά έβαλαν άλλο όνομα στην λίστα. Δεν ήμουν εγώ.
Λίγα λεπτά αργότερα ένας Πορτογάλος φίλος μου, προπονητής εθνικής ομάδας, με κάλεσε και μου είπε: Μίστερ, μην πιστεύεις σε αυτό που είδες στην λίστα γιατί προφανώς και ψήφισα εσένα.
Και μερικά λεπτά μετά, ακόμη, πήρα μήνυμα από άλλον προπονητή εθνικής που έγραφε: μου άλλαξαν την ψήφο.
Ποιος άλλαξε τις ψήφους; Η ομοσπονδία; Η FIFA; Ποιος;
Δεν το δραματοποιώ. Το δράμα είναι άλλο πράγμα. Από τότε είπα ότι δεν θα κάνω πίσω γιατί προφανώς κάτι παίχτηκε» ανέφερε ο Πορτογάλος.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: