Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Βεργέτης: «Στόχος η καθιέρωση του Αστέρα»

Την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης στις ψηλές θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος έθεσε ως στόχο ο Στάικος Βεργέτης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.

Βεργέτης: «Στόχος η καθιέρωση του Αστέρα»
Την άποψη ότι υπάρχουν και άλλα περιθώρια βελτίωσης για τον Αστέρα Τρίπολης, ώστε να μπορέσει να καθιερωθεί στις ψηλές θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος, εξέφρασε ο Στάικος Βεργέτης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός είναι ομάδες με χρόνια ιστορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο», τόνισε ο προπονητής των Αρκάδων και πρόσθεσε: «Αυτό πρέπει να κάνει και ο Αστέρας Τρίπολης».

Παράλληλα, ο …χρονος τεχνικός τόνισε πως περίμενε την πορεία που είχε μετά τα Χριστούγεννα ο ΠΑΟΚ, ενώ διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να έχει δεχθεί πρόταση πριν από μερικούς μήνες από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Βεργέτης στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για το διάστημα που ήταν ο Αστέρας Τρίπολης στα γήπεδα τη φετινή σεζόν

«Παρά μία εβδομάδα κλείνουμε χρόνο. Ξεκινήσαμε 15 Ιουνίου την προετοιμασία μας και 17 Ιουλίου παίζαμε το πρώτο μας ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Για το αν μπορεί να μπει ανάμεσα στους «ισχυρούς» του ελληνικού πρωταθλήματος:

«Έχει κάνει αλματώδη εξέλιξη ο Αστέρας και έχει ξεκολλήσει από τις μεσαίες ομάδες της Ελλάδας, αλλά υπάρχουν περιθώρια για να βελτιωθεί κι άλλο και να καταξιωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός είναι ομάδες με χρόνια ιστορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να κάνει και ο Αστέρας Τρίπολης».

Για τη διοίκηση του συλλόγου, η οποία αποτελείται από τους κ.κ. Καϋμενάκη και Μπάκος:

«Αυτοί οι δύο άνθρωποι δίνουν την ψυχή τους στην ομάδα. Βλέπουν τους αγώνες με συγγενείς και φίλους στο Ντουμπάι. Και όποτε τους το επιτρέπουν οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις έρχονται για να δουν από κοντά αγώνες της ομάδας. Έχει τύχει να αλλάξουν δύο-τρία αεροπλάνα για να βρεθούν κοντά στην ομάδα. Δείχνουν με κάθε τρόπο το πάθος τους και το μεράκι για την ομάδα, και μετά τα χρήματά τους».

Για την πορεία των Αρκάδων στα πλέι οφ:

«Όπως είπα και χθες, έχω μάθει να πηγαίνω βήμα-βήμα και αυτή τη φιλοσοφία προσπάθησα να περάσω στην ομάδα από την αρχή της χρονιάς και το ίδιο έκανα και στην αρχή των πλέι οφ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Πήγαμε στόχο – στόχο όλη τη χρονιά. Όταν τελείωσε το ματς με τον Παναθηναϊκό, τους είπα ότι πρέπει να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Για το ρόστερ της ομάδας:

«Σίγουρα θα πρέπει να παραμείνει μία σταθερή βάση της ομάδας. Θέλω να έχουμε σταθερό κορμό 14 με 16 ποδοσφαιριστών, με τους οποίους θα συνεχίσουμε την επόμενη χρονιά. Διαφορετικά δεν χτίζονται οι ομάδες, με 15 – 20 αλλαγές. Αυτό πρέπει να συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Δεν βγαίνει κάθε χρονιά, αφού μπορεί να λήγουν συμβόλαια, να αλλάζουν τα δεδομένα στα οικονομικά για την ΠΑΕ».

Για το μπάτζετ του συλλόγου:

«Δεν το γνωρίζω αυτό ακόμα, αλλά θα το συζητήσουμε με την διοίκηση».

Για το αν έχει έρθει πρόταση για την παραχώρηση του Μπαράλες:

«Γνωρίζω ότι έχουν έρθει κάποιες προτάσεις, αλλά δεν έχει έρθει η πρόταση που κάνει τον Αστέρα να απαντήσει θετικά και να δώσει τον παίκτη».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ:

«Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μετά τα Χριστούγεννα είχε μία σταθερά φθίνουσα πορεία και στα πλέι οφ δεν τον φανταζόμουν ότι θα κάνει κάτι φοβερά καλό, αλλά είναι μία μεγάλη ομάδα και είναι πάντα υπολογίσιμη. Θα μπορούσε να κάνει κάτι και να αντιστρέψει όλη την κατάσταση».

Για το γεγονός ότι ακούστηκε το όνομά του για τον Ολυμπιακό:

«Υπάρχει μία απόσταση ανάμεσα στα δημοσιεύματα και την πρόταση. Όπως είπα και για τις ομάδες, η διάρκεια είναι που καταξιώνει τις ομάδες. Μέσα σε 1,5 χρόνο έχω βιώσει καταστάσεις που άλλοι συνάδελφοι δεν έχουν ζήσει όλες αυτές τις εμπειρίες. Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο και τυχερό, αλλά έχω προσπαθήσει πάρα πολύ για να φτάσω ως εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: