Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Μία νίκη δε δίνει πρωτάθλημα, τρεις χρειάζονται!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναλύει τον πρώτο τελικό, θεωρεί πως η σειρά έχει δρόμο ακόμη και χωράει το ζουμί του ματς στο τελευταίο του υστερόγραφο.
Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 και τίποτα περισσότερο. Δεν έχει σημασία σε αυτές τις περιπτώσεις αν νικάς με έναν πόντο ή με 25. Πέρυσι το Game 2 έληξε με 25 πόντους υπέρ των «ερυθρολεύκων». Ποιος κατέκτησε το πρωτάθλημα; ... Ευχαριστώ.
ADVERTISEMENT
Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του αντιπάλου του, αλλά μη φανταστείτε τεράστιες διαφορές. Βέβαια αν δεν ήταν τόσο νευρικοί και τόσο άστοχοι οι γηπεδούχοι το ματς ενδεχομένως να εξελισσόταν πιο εύκολα υπέρ τους. Ήμουν, είμαι και θα είμαι της άποψης πως για κάθε άστοχο σουτ ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και η άμυνα. Μην τα ρίχνουμε όλα στη νευρικότητα και το άγχος. Το 0/13 του ημιχρόνου δεν ήταν λογικό, αλλά πολλά σουτ ήταν κακά. Είτε ως προς την επιλογή, είτε ως προς την εκτέλεση.
Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως που ήρθαν οι λύσεις πίσω από τα 6,75 ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε και θα έμπαιναν.
Ο Παναθηναϊκός ήταν απίστευτα διαβασμένος. Στοχευμένο μπάσκετ στην επίθεση με πολλά low post plays για τους περιφερειακούς και φυσικά για τον Μαυροκεφαλίδη. Επίσης η - δύο διαφορετικών ειδών – άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων θεωρώ πως δυσκόλεψε τους Πειραιώτες.
Κι ο Σφαιρόπουλος παρουσιάστηκε αρκετά έτοιμος. Για πρώτη φορά είδα τα «τεσσαροπεντάρια» να βγαίνουν να παίζουν overplay στα 8 περίπου μέτρα. Το 90% των συστημάτων του Παναθηναϊκού περιλαμβάνουν μία πάσα στον ψηλό στην κορυφή περίπου του τριπόντου. Αυτή την πάσα την πίεζαν πολύ οι Πειραιώτες με σκοπό να «χαλάσουν» τη ροή του συστήματος ή να καθυστερήσουν την επίθεση.
Ήταν ωραίο παιχνίδι. Πολύ ωραίο.
Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις. Σλούκας, Ντάνστον, Λοτζέσκι ενώ υπήρχαν σπασμωδικά βοήθεια κι από άλλους.
Ο Παναθηναϊκός τα περίμενε όλα από τους Μαυροκεφαλίδη και Φώτση. Δε βρήκε λύσεις σε πρόσωπο άλλου παίκτη ο Μανωλόπουλος. Αν έβρισκε έναν ακόμη ίσως να ήταν διαφορετικό το ματς.
Στον Ολυμπιακό κανείς δεν έπαιξε περισσότερα από 27’. Ο Μαυροκεφαλίδης έπαιξε 32:04 και ο Φώτσης 38:26! Λογικό ήταν να «σκάσουν». Ο Φώτσης πέτυχε δύο πόντους από το 21’ του ματς κι έπειτα.
Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν εκπληκτικός μπροστά, αλλά πίσω… Τα έτρωγε όλα. Ήταν πολύ κακός στην άμυνα ο Έλληνας σέντερ. Σα να κρατούσε ενέργεια για την επίθεση.
ΣΟΥΠΕΡ ΣΛΟΥΚΑΣ
Ο Κώστας Σλούκας είναι μοναδικός στο να μπαίνει από τον πάγκο και να αλλάζει τον ρυθμό του αγώνα. Είναι σημαντικό όση ώρα είναι στον πάγκο να διαβάζει τι γίνεται στο παρκέ. Το έκανε άριστα ο Παπαλουκάς αυτό. Το κάνει και ο Σλούκας.
Ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού όταν σιγά σιγά θα αποσυρθεί ο Σπανούλης (το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι).
Μεγάλα σουτ ο Λοτζέσκι και εκπληκτική δουλειά ο Ντάνστον που έκανε ό,τι ήθελε τον Μαυροκεφαλίδη στην επίθεση (όπως και το ανάποδο βέβαια). Απλά τον Παναθηναϊκό τον πλήγωσε η απουσία του Μπατίστα διότι με την κούραση που είχαν οι Φώτσης και Μαυροκεφαλίδης (ο Μόργκαν δεν ήξερε που πήγαινε όση ώρα έπαιξε), χάθηκαν 14 αμυντικά ριμπάουντ .
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ:
Η ομάδα σου σούταρε με 24% στα τρίποντα. Δύσκολα θα επαναληφθεί
Ο Σπανούλης ήταν άστοχος με 2/11 σουτ εντός παιδιάς. Επίσης δύσκολο να επαναληφθεί.
Ο αντίπαλος βρέθηκε στο +13 στο ΣΕΦ και βρήκες τρόπο σε ένα 7λεπτο να το ανατρέψεις. Θα ξαναπάρει τόση μεγάλη διαφορά ο Παναθηναϊκός στον Πειραιά;
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ:
Για 11 λεπτά ήσουν κυρίαρχος στο παρκέ. Γιατί να μην τα αυξήσεις;
Ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο ματς ως προς τα λάθη. Μόλις 4 σε παιχνίδι τέτοιου επιπέδου!!! Δύσκολα θα συμβεί ξανά.
ΥΓ: Η σειρά έχει δρόμο ακόμη. Μην υποτιμάτε τον Παναθηναϊκό. Αν δε γυρίσει ο Μπατίστα όμως οι «πράσινοι» θα έχουν τεράστιο πρόβλημα κόπωσης στη ρακέτα.
ΥΓ 2: Άλλο ο «Σπανούλης ήταν κακός», άλλο ο «Σπανούλης ήταν άστοχος». Η άμυνα του Σπανούλη ήταν απίστευτη σε κάθε κατοχή μπάλας! Ειδικά όταν τον κατέβαζαν στο χαμηλό post. Ναι, ήταν άστοχος, αλλά δεν ήταν κακός. Στην άμυνα (που δεν είναι το φόρτε του) τα πήγε περίφημα
ΥΓ 3: Αυτή η αηδία με τις κροτίδες πρέπει να σταματήσει. Δεν προσφέρουν τίποτα. Αφήστε που οι ανόητοι τις πετούσαν όταν σούταραν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Καταδικαστέο και θα τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για αυτές.
ΥΓ 4: Το καλάθι που πετυχαίνει ο Πρίντεζης στο τελευταίο δεκάλεπτο έχοντας κάνει νωρίτερα δύο απίστευτες ντρίπλες είναι ΜΑΓΙΚΟ!
ΥΓ 5: Η σημαντικότερη διαφορά στον πρώτο τελικό δεν είχε να κάνει με αγωνιστικά στοιχεία, αλλά με τρεις στιγμές που καταδεικνύουν πάρα πολλά.
Στο 5:01 ο Σπανούλης κάνει φάουλ στον Φώτση ο οποίος σωριάζεται στο παρκέ στη βάση της μπασκέτας. Κανείς συμπαίκτης του δεν τρέχει να τον σηκώσει.
Στο τέλος του ημιχρόνου ο Νέλσον σε μία προσπάθεια να προλάβει το χρονόμετρο μετά το αριστερό lay up σωριάζεται στο παρκέ στη βάση της μπασκέτας. Κανείς συμπαίκτης του δεν τρέχει να τον σηκώσει.
Στο 38:02 με τον Ολυμπιακό στο +10 ο Ντάνστον σε μία βουτιά για να κλέψει μία μπάλα έσκασε σε μία διαφημιστική πινακίδα. Και οι τέσσερις συμπαίκτες του έτρεξαν σε χρόνο dt να τον σηκώσουν. Σπανούλης, Μάντζαρης, Λοτζέσκι και Πρίντεζης. Και οι 4!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: