Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ένα ωραίο ποδοσφαιρικό παραμύθι!!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για το παραμύθι των 357 ημερών του Αστέρα Τρίπολης, που ολοκλήρωσε μια ονειρεμένη χρονιά με το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Ένα ωραίο ποδοσφαιρικό παραμύθι!

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ένα παραμύθι, την εξέλιξη του οποίου δεν φανταζόταν ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του Αστέρα Τρίπολης. Ένα παραμύθι, που τελειώνει μετά από 357 ημέρες με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στα play-offs της Super League και το πολυπόθητο εισιτήριο για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ένα παραμύθι, το οποίο χωρίς καμία αμφιβολία θα μπορούσε να έχει τίτλο: «Η πιο ονειρεμένη σεζόν της ιστορίας του Αστέρα Τρίπολης».

Το περυσινό ευρωπαϊκό ταξίδι είχε πρώτο «θύμα» την Ροβανιέμι, και ακολούθησαν διαδοχικά η Μάιντζ και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, κόντρα στην οποία η ομάδα της Αρκαδίας πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η παρουσία στον όμιλο με Τότεναμ, Μπεσίκτας και Παρτιζάν ήταν αξιοπρεπέστατη, αφού μάζεψε έξι βαθμούς, έχοντας απολογισμό μια νίκη και τρεις ισοπαλίες σε έξι παιχνίδια.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ασφαλώς και ήταν καλή η παρουσία σε αυτά τα δώδεκα παιχνίδια, αλλά ακόμη καλύτερη ήταν η διαχείριση του ρόστερ σε ό,τι αφορά τις συνεχείς υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού οι φετινές… συνθήκες ήταν πρωτόγνωρες για όλους τους συντελεστές της επιτυχίας. Και στο φινάλε μιας εξαντλητικής σεζόν που κράτησε σχεδόν έναν χρόνο και είχε πολλά και έντονα συναισθήματα, οι Αρκάδες «πάτησαν γκάζι» και πέτυχαν ένα μεγάλο κατόρθωμα.

Γιατί για μια επαρχιακή ομάδα του μεγέθους του Αστέρα Τρίπολης είναι μεγάλο κατόρθωμα να πετυχαίνει αυτόν τον στόχο μετά από μια τέτοια χρονιά και να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Ουδεμία άλλη, με περισσότερο κόσμο και μεγαλύτερη θεωρητικά ιστορία το έχει καταφέρει στο παρελθόν. Και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί το επίτευγμα αυτό αποτελεί επιβράβευση όλων των κόπων και των προσπαθειών όχι μόνο του τελευταίου χρόνου…

Και αυτή η δεύτερη σερί συμμετοχή στους ομίλους του Europa League του δίνει τη δυνατότητα να ανέβει κι άλλο επίπεδο. Αν αναρωτιέστε γιατί, η απάντηση έρχεται από τα εξασφαλισμένα έσοδα που αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ, χωρίς τηλεοπτικά δικαιώματα και βαθμούς από τα παιχνίδια στον όμιλο. Αν προστεθούν και τα χρήματα από πιθανές πωλήσεις ποδοσφαιριστών, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ομάδα του Μοριά με σωστή προετοιμασία και καλές επιλογές σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ρόστερ, μπορεί να ονειρεύεται ακόμη υψηλότερες πτήσεις. Και καλά θα κάνει! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: