Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Τώρα, το λένε όλοι: Πλάνο μηδέν και το ρόστερ ήταν ανισόρροπο...!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης

H ξεφτίλα ολοκληρώθηκε. Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τελευταίος στα πλέι οφ, χωρίς ούτε μία νίκη στα έξι ματς. Και η μία εμφάνισή του ήταν χειρότερη από την άλλη. Ολες μαζί, χειρότερες από τις εμφανίσεις της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος, μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες που αποτελούσαν το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ πρέπει να ντρέπονται. Οχι γιατί φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ αν και δεν το άξιζαν, διότι άλλοι ήταν αυτοί που τους επέλεξαν, αλλά γιατί δεν την τίμησαν παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις και για πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα. Επίσης πρέπει να ντρέπονται αυτοί που... σχεδίασαν την ομάδα. Αυτοί που συγκρότησαν το ρόστερ το περασμένο καλοκαίρι και ήταν οι μόνοι που δεν έβλεπαν ότι αυτό το ρόστερ είχε πολλές τεράστιες τρύπες. Αυτοί που ακόμη και στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα κοιμήθηκαν όρθιοι, καθυστερώντας να αποκτήσουν παίκτες και μην αποκτώντας όσους θα έπρεπε. Με λίγα λόγια, το πιο μεγάλο και καθοριστικό λάθος έγινε από τον Αγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος προτίμησε να επιχειρήσει να γίνει ήρωας, στηριζόμενος σε ένα ρόστερ που, κατά βάθος, ήξερε ότι δεν θα αντέξει και θα “ξεφουσκώσει”.

Νομίζω ότι δεν ωφελεί να πούμε περισσότερα, γιατί συνεχώς λέγαμε τα ίδια και τα ίδια. Τα αυτονόητα για εμάς και τον πολύ κόσμο, που αποτελούσαν όμως ζητούμενα για τους ανθρώπους που είχαν την ευθύνη της ομάδας. Αλλωστε, τα είπαν χθες και ο Γεωργιάδης και ο Αθανασιάδης. Είπαν όσα λέγαμε και γράφαμε εδώ και μήνες. Οτι υπήρξε τρομερή ανισορροπία στο ρόστερ, με την έλλειψη παικτών σε θέσεις και ρόλους, τόνισε ο Γ.Χ. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ομάδα δεν διέθετε δημιουργικούς χαφ.

“Εγινε πολύ κακός προγραμματισμός από το καλοκαίρι”, είπε ο Κλάους. “Πρέπει, πρόσθεσε, να υπάρξει κάποτε ένα συγκεκριμένο πλάνο, που δεν υπήρχε ποτέ...” Γεια στο στόμα του. Αλλά το κακό είναι ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας πετούσαν αετό. Ακόμη και οι παίκτες καταλάβαιναν ότι η ομάδα βαδίζει χύμα στο κύμα. Μόνο οι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν το καταλάβαιναν ή δεν ήθελαν να το καταλάβουν...


Οχι δα φιλία, όχι δα συμμαχία...

Ο Παναθηναικός πήγε στο Περιστέρι να παίξει το τελευταίο παιχνίδι με μισή ομάδα. Καρφί δεν τους κάηκε τους “πράσινους” για το αν αυτό το ματς είχε αντίκτυπο στην προσπάθεια και άλλων ομάδων και ιδιαίτερα του ΠΑΟΚ, που ήλπιζε να μην κερδίσει ο Ατρόμητος.

Δικαίωμα του Αναστασίου αυτό που έκανε, γούστο του και καπέλο του. Αλλά ας μη μιλάμε για φιλίες και συμμαχίες μεταξύ Παναθηναικού και ΠΑΟΚ. Στον ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα από τα χάλια της δικής τους ομάδας, πρέπει να εισπράξουν το μήνυμα ότι χθες ο Παναθηναικός όχι μόνο διευκόλυνε τον Ατρόμητο, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε από την πλευρά του για να στείλει τον ΠΑΟΚ σε επίσημες ευρωπαικές υποχρεώσεις από τις 16 Ιουλίου, ώστε να τον δυσκολέψει ενόψει νέου Πρωταθλήματος. Για να ξέρουμε τι λέμε...

Ευτυχώς, το σήκωσε η Μπάρτσα

Ο καλύτερος επικράτησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ευτυχώς. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη δική της νίκη, όπως άλλωστε αποδείχτηκε και στη διάρκεια του αγώνα. Με τρία σουτ η Γιουβέντους πέτυχε ένα γκολ και ήθελε να σηκώσει και την κούπα, απέναντι σε μια ομάδα που δημιουργούσε ευκαιρίες όποτε ήθελε, αλλά τις έχανε μόνο και μόνο επειδή απέναντί της υπήρχε ο Μπουφόν. Ο Μπουφόν, ο οποίος τελικά “λύγισε” στο σουτ του Μέσι, για να σκοράρει ο Σουάρες και να κρίνει, εκείνη τη στιγμή, την έκβαση του αγώνα.

Λέω ευτυχώς επικράτησε η Μπαρτσελόνα γιατί θριάμβευσε το ποδόσφαιρο. Οι δεξιοτέχνες νίκησαν τις... θεριζοαλωνιστικές μηχανές. Ανταμείφθηκε η ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Που σε χορταίνει θέαμα. Που σε διασκεδάζει και σε ψυχαγωγεί. Που σε κάνει να χαμογελάς. Και στον τελικό, το πρώτο γκολ ήταν τόσο ωραίο που έφερε χαμόγελα ευχαρίστησης. Οπως και το τρίτο. Για να μη μιλήσω για τις περίτεχνες ενέργειες των παικτών της Μπάρτσα, που τους σήκωναν στον αέρα κάθε τόσο και λιγάκι οι παίκτες της Γιουβέντους, προκλητικά ατιμώρητοι από τον Τούρκο ρέφερι.

Οσο για τον ανυπέρβλητο Λιονέλ Μέσι, δεν ήταν σε μια από τις μαγικές βραδιές του, δεν έκανε ένα από τα γνωστά σόου, ήταν, όμως, για μια ακόμη φορά, ο άνθρωπος που έκρινε το ματς. Μόνο στο δικό του σουτ δεν κατόρθωσε να αντιδράσει σωστά ο Μπουφόν, μετά το 1-1. Η... νέα Μπαρτσελόνα είναι εδώ. Τα πήρε όλα και υπόσχεται πολλά περισσότερα για το μέλλον.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: