Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

«Ο ανακριτής θεωρεί στημένο το ματς Ολυμπιακός-Βέροια»!

Βόμβες στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 από τον δικηγόρο του ποδοσφαιριστή Μπάρμπα. Ο Ζαχαρίας Κεσσές υποστήριξε ότι ο ανακριτής Γ. Ανδρεάδης είναι βέβαιος για τη χειραγώγηση του ματς Ολυμπιακός-Βέροια!

«Ο ανακριτής θεωρεί στημένο το ματς Ολυμπιακός-Βέροια»!
Την κατάθεση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη ότι ο προ διετίας αγώνας Ολυμπιακός-Βέροια (3-0) είναι χειραγωγημένος ενστερνίζεται πλήρως ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης, όπως αποκάλυψε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Άρη Ασβεστά ο Ζαχαρίας Κεσσές νομικός εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή Κώστα Μπάρμπα ο οποίος απολογήθηκε σήμερα.

Ο κ. Κεσσές επανέλαβε πως ο πελάτης του δεν έχει ουδεμία εμπλοκή και θεωρεί πως η υπόθεση πρόκειται για σύγκρουση δύο πόλων, του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τον περιοριστικό όρο εξόδου από την χώρα στον πελάτη του: «Έχει πολλές αναγνώσεις το σημερινό αποτέλεσμα. Προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την επιβολή ενός περιοριστικού όρου. Από την άλλη όμως σε μία υπόθεση που ο πελάτης μου έχει τη μικρότερη δυνατή εμπλοκή σε μια τεράστια δικογραφία που υπάρχουν δύο πόλοι εξουσίας που ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους και σε μια πολύ εχθρική αντιμετώπιση από τον ανακριτή, πραγματικά το να φεύγεις με τον μικρότερο δυνατό περιορισμό από αυτούς που μπορούν να επιβληθούν είναι κάτι...

Μας προανήγγειλε ότι αν δεν συνεργαστούμε, να πούμε την αλήθεια, θα είχαμε περιοριστικό όρο μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα δικαιώνει τον εντολέα μου, δικαιώνει την θέση του και πολύ περισσότερο αποδεικνύει ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα. Είναι ιδιαίτερα στενάχωρη αυτή η διαδικασία για τον πελάτη μου και άδικη. Έχουμε παρατηρήσει όλοι ότι σε μια υπόθεση σαν και αυτή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε μόνο επτά άτομα, εκ των οποίων οι τρεις αναπληρωματικοί και επίσης είναι περίεργο ότι έχουν ασκηθεί διώξεις μόνο σε Έλληνες ποδοσφαιριστές και όχι σε ξένους. Άλλο ένα περίεργο είναι ότι ενώ ο ανακριτής μας έχει πει ότι δεν δέχεται μαρτυρικές καταθέσεις θεωρεί ότι του έχουν πει ψέματα κάποιοι αντί να τους έχει καταστήσει κατηγορούμενους τους έχει ως μάρτυρες. Εξ αρχής δηλώσαμε ότι δεν θα μπούμε ανάμεσα σε κανέναν, δεν θα καλύψουμε κανέναν, δεν θα δικαιολογήσουμε κανέναν και δεν θα διακινδυνεύσουμε την καριέρα του».

Για την πεποίθηση του ανακριτή σχετικά με τον προ διετίας αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια (3-0): «Θεωρεί ότι αλήθεια είναι αυτό που έχει πει ο κύριος Καλαϊτζίδης (σ.σ. ότι ήταν χειραγωγημένος ο αγώνας) και ότι όλοι υπόλοιποι δεν έχουν πει την αλήθεια. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνει και τον Παντελή Καφέ και όλους όσους έχει δώσει καταθέσεις σε αυτό το πλαίσιο. Θεωρεί ότι έχει πει (σ.σ.: o Καλαϊτζίδης) είναι η απόλυτη αλήθεια.

Μία επίμονη ερώτηση είχε για εμάς "γιατί να καταθέσει ο κύριος Καλαϊτζίδης αυτά που έχει πει". Αυτή ήταν η μόνιμη επωδός του. Κληθήκαμε εμείς να δικαιολογήσουμε τα λεγόμενά του. Εμείς έχουμε απαντήσει ότι δεν είναι δυνατόν 2,5 χρόνια μετά να καλείται ένας παίκτης να δικαιολογήσει γιατί ο ηγέτης τους μέσα στο γήπεδο, ο πατέρας τους, ο προπονητής τους, ο καθοδηγητής τους για κάτι το οποίο έγινε στις 6 Γενάρη του 2013 δεν το καταγγέλλει και έρχεται και δίνει μια κατάθεση 2,5 χρόνια μετά.

Και γι’ αυτή την καθυστέρηση δεν ρωτήθηκε. Τουναντίον ζητήθηκε από ένα παιδί να δικαιολογήσει γιατί τα είπε αυτά ο κύριος Καλαϊτζίδης. Προκαλεί εντύπωση και δεν μπορούμε να το δικαιολογήσουμε. Δεν ξέρουμε γιατί τα λέει, δεν ξέρουμε αν έγιναν, μπορεί να έγιναν, αλλά με άλλο τρόπο. Μπορεί αυτή η συνομιλία να έγινε μεταξύ τους και όχι στους παίκτες. Ο κύριος Μπάρμπας δεν πήρε καμία εντολή να έχει μειωμένη απόδοση και αυτό προκύπτει.

Ζητήσαμε, παρακαλέσαμε να δούμε το βίντεο, όλες τις φάσεις που έχει εμπλακεί. Η θέση του κύριου ανακριτή είναι ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι φάσεις, δεν τον ενδιαφέρει καθόλου να εξετάσει αν κάποιος έχει μειωμένη απόδοση ή όχι. Δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες όταν σε ένα ματς είμαστε στο 85 λεπτό, είναι 1-0 και διαμορφώνεται από ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Πραγματικά ήρθαμε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Αυτοί οι παίκτες που βγάζουν το μεροκάματό τους κινδυνεύουν να συνθλιβούν από αυτή την διαδικασία από όλες τις πλευρές.

Ο κύριος Καλογερής έρχεται μετά από 2,5 χρόνια και στην κατάθεσή του είπε ότι κάποιος μέσα στο παιχνίδι του λέει "μην παίζεις τόσο καλά, πρέπει να χάσουμε 3-0" κι αν δει κάποιος το βίντεο, θα διαπιστώσει πόσο άσχημη απόδοση είχε, χωρίς να λέω κάτι ότι είχε μειωμένη απόδοση. Αλλά δεν δέχομαι ότι δεν θυμάται ποιος του το είπε, δεν δέχομαι αυτή την υποκρισία. Να πηγαίνει σε ένα ανακριτικό γραφείο και να λέει ότι δεν ξέρει.

Δεν μπορείς να είσαι παίκτης και μιλάω για τον κύριο Γεωργέα, ο οποίος να λέει ότι στη φυσούνα δήθεν μιλήσαμε με παίκτες του Ολυμπιακού και καταλάβαμε ότι αργήσαμε επειδή μας έδωσαν οδηγία να έχουμε μειωμένη απόδοση και να μην έχει καλέσει ο κύριος ανακριτής ως κατηγορούμενους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Να μας εξηγήσει γιατί τον Γενάρη του 2013 που κλήθηκε να παίξει σε ένα ατιμωτικό παιχνίδι, γιατί δεν ζήτησε να πάει σε μια... καθαρή ομάδα; Γιατί δεν το έκανε; Και εμφανίζεται 2,5 χρόνια μετά αφού τον βάζει το αφεντικό του να καταθέσει. Και σας το λέω χωρίς να θέλω να πάρω την θέση κανενός. Ο πελάτης μου δεν πήρε καμία εντολή να έχει μειωμένη απόδοση.

Ήταν ένας άστοχος περιοριστικός όρος κατά την άποψή μας, γιατί δημιουργεί εντυπώσεις, αλλά αισθανόμαστε χαρούμενοι τουλάχιστον που δεν πάθαμε μεγαλύτερη ζημιά. Γινόμαστε όμως βορά σε κάποιες ιστοσελίδες που δημιουργούν ένα κλίμα, για νέα τροπή, ότι κάτι έγινε. Τίποτα δεν έγινε. Όσο συνεχίζουν κάποιοι να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και μιλάω για όλους όσους βρίσκονται στην υπόθεση και πρωτίστως για αυτούς που ψάχνουν την δικογραφία, άνθρωποι που δεν έχουν μπει καν στην διαδικασία να δουν τον επίμαχο αγώνα δυστυχώς θα ασχολούμαστε με άλλα από αυτά που θα πρέπει να ασχοληθούμε.

Από την μία έχουμε κατηγορούμενο τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και από την άλλη η όλη εμπλοκή του εντολέα που ξεκινάει από μια κατάθεση του κυρίου Μελισσανίδη. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε, είναι σαφές. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να λύσουν τις διαφορές τους, αν κάποιοι πιστεύουν ότι δικαστικά θα δοθούν λύσεις, δεν αφορά τον πελάτη μου, δεν αφορά τον κύριο Μπάρμπα δεν αφορά αυτά τα παιδιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: