Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Παράσταση για ένα ρόλο

Ο Εργοτέλης πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, επιβλήθηκε της Κέρκυρας με 3-0 και "αναρριχήθηκε" στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Το δρόμο για τη νίκη άνοιξε ο Ολίσε, ενώ τα άλλα τέρματα πέτυχαν οι Βερπακόφσκις, Μπούντιμιρ.
Καλύτερο ξεκίνημα για την ομάδα του δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο Εργοτέλης από τα πρώτα λεπτά έδειξε διάθεση να πάρει τα ηνία του αγώνα και να επιβάλλει το δικό του ρυθμό στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει τις μάχες στη μεσαία γραμμή και έχοντας εγκατασταθεί στην περιοχή του Κωνσταντόπουλου κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ με τον Ολίσε. Ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση μετά από διώξιμο του Ιωάννου έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Κωνσταντόπουλου και έβαλε τους Κρητικούς οδηγούς στο σκορ από το έκτο κιόλας λεπτό.
Η Κέρκυρα,αν και κατά διαστήματα είχε την υπεροχή, ωστόσο δεν μπορούσε να προσεγγίσει την περιοχή του Δασκαλάκη. Το σύνολο του Καραγεωργίου πίεζε ψηλά, έχοντας κλείσει κάθε διάδρομο προς την εστία, ενώ όποτε έκλεβε μπάλα έβγαινε στην αντεπίθεση δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους "Φαίακες".
Την πρώτη τους προσπάθεια για γκολ, οι φιλοξενούμενοι την πραγματοποίησαν στο 39' με σουτ του Γιάντση, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Στολτίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι, αγγίζοντας με αυτό τον τρόπο το 1-1.
Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, ο Εργοτέλης ξεκίνησε καλύτερα και μάλιστα περίπου στο ίδιο χρονικό σημείο κατάφερε να πετύχει ακόμα ένα γκολ. Συγκεκριμένα ο Βεπρακόφσκις με ατομική ενέργεια βρέθηκε απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο και με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Μετά το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων, το παιχνίδι άνοιξε, με την Κέρκυρα να έχει αφήσει την άμυνα της, έτσι ώστε να πιέσει για να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι διεύρυναν το προβάδισμα τους με τον Μπούντιμιρ στο 73'.
Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Κέρκυρα, χωρίς αρχή και τέλος στο παιχνίδι της, κυκλοφορούσε ανούσια την μπάλα, ενώ ο Εργοτέλης, πιο σοβαρός κυνηγούσε με αντεπιθέσεις και τέταρτο γκολ, καθώς η αντίπαλη άμυνα ήταν συνεχώς αποδιοργανωμένη.
Το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος και έτσι η Κρητική ομάδα πανηγύρισε την πέμπτη της νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ η Κέρκυρα γνώρισε της έκτη της ήττα.
Γήπεδο: Παγκρήτιο
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλλούσης (56' Βίσιο), Ρομάνο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (77' Μπέτο), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (78' Καρέλης)
Στον πάγκο: Αθανασίου, Λεάλ, Ορφανός, Καρέλης, Βίσιο, Μπέτο, Αλεξόπουλος
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Ιωάννου, Στολτίδης (78' Στολτίδης), Φλαβίνιο (58' Λαμπρόπουλος), Τσίγκας, Γιάντσης (57' Δεινόπαππας), Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Επστάιν, Μάρκοβιτς, Μακρής
Στον πάγκο: Αποστολίδης, Δεινόπαππας, Λαμπρόπουλος, Παρασκευαΐδης, Χαμπλ, Μακρυδημήτρης, Μίχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: