Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Γκρεμίστηκε στην Τρίπολη

Μαύρη επέτειος. Ο Παναθηναϊκός στο 1000ό παιχνίδι του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα άφησε 2 βαθμούς στην Τρίπολη (0-0) και "έπεσε" από την κορυφή. Του χάλασε τη γιορτή ο Αστέρας. Μα πιο πολύ ο κακός εαυτός του.  Με τον Σισέ εγκλωβισμένο ανάμεσα στο ισπανικό δίδυμο Πουλίδο-Ορόθκο και χωρίς βοήθεια από τους χαφ ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να έχει τύχη, σε ένα γήπεδο, όπου παραδοσιακά υποφέρει τα τελευταία χρόνια.

Ο Αστέρας, ο οποίος στην Τρίπολη δεν είχε γευτεί φέτος τη χαρά της νίκης (3 ισοπαλίες, 3 ήττες) παρατάχθηκε στο γήπεδο με στόχο να μη χάσει και το πέτυχε σχετικά εύκολα καθώς με εξαίρεση τη φάση του 29΄ δεν κινδύνευσε σοβαρά από τους πρωταθλητές.
Αν μάλιστα το πίστευε λίγο περισσότερο θα μπορούσε να «σπάσει το ρόδι» στην έδρα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Τρίπολης είχε 15 τελικές προσπάθειες ενώ οι νταμπλούχοι μόλις πέντε!

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Φερέιρα άφησε στην Αθήνα τους Γκοβού, Γκαρσία και στον πάγκο τους Καραγκούνη, Λέτο, Κατσουράνη. Ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο Τζόρβα και επέλεξε για παρτενέρ του Ζιλμπέρτο στη μεσαία γραμμή τον Σιμάο. Ανέθεσε το ρόλο του μπαλαντέρ στο Νίνη και «άπλωσε» στα άκρα τους Μαρίνο, Χριστοδουλόπουλο.

Ο Βλάχος «γέμισε» τη μεσαία του γραμμή με τρεις ανασταλτικούς χαφ (Μπαστία, Κρις, Λαδάκη). Στον τελευταίο έδωσε εντολή να μην αφήσει το Νίνη από τα μάτια του. Τους Καρέρα, Μπαρτολίνι, που ήταν ανέτοιμοι, καθώς προέρχονταν από τραυματισμό, προτίμησε να μη τους ξεκινήσει στην 11αδα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πάρει τον αέρα του Αστέρα. Δεν κατόρθωσε ωστόσο να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του. Δυο φορές που βρέθηκε κοντά στο γκολ ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ένα. κλικ πίσω από τη μπάλα. Έτσι στο 3΄ δεν πρόλαβε τη μπάλα και στο 8΄τον πρόλαβε ο Ντεγκρά.

Το ξεκίνημα ήταν ενθαρρυντικό για τους «πράσινους» αλλά η συνέχεια απογοητευτική. Με την πάροδο του χρόνου καθώς δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα υποχώρησαν στο γήπεδο κι άφησαν τους παίκτες του Αστέρα  να κάνουν παιχνίδι.

Στο 10΄ο Μπαστία ανησύχησε για πρώτη φορά τον Τζόρβα. Την σκυτάλη μετά πήρε ο Ροτζέριο ο οποίος στο 32΄ και στο 43΄ ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά τα σουτ που επιχείρησε δεν βρήκαν στόχο.

Πως το έχασε!

Ωστόσο την μεγαλύτερη ευκαιρία του α΄ ημιχρόνου την έχασε ο Παναθηναϊκός  με τον Σισέ στο 29΄, ο οποίος πέρασε και τον  τερματοφύλακα αλλά την ανυπεράσπιστη εστία πρόλαβε και κάλυψε ο Πουλίδο.

Στην ανάπαυλα ο Φερέιρα «ανακάτεψε την τράπουλα» προσπαθώντας να βγάλει έναν άσο από το μανίκι του. Αντικατέστησε τον Σιμάο με τον Κατσουράνη και προχώρησε σε δυο εσωτερικές αλλαγές. Πέρασε το Νίνη στη δεξιά πτέρυγα και γύρισε το Μαρίνο στον άξονα, δίπλα στον Ζιλμπέρτο. Την αποστολή να στηρίζει το Σισέ ανέλαβε ο Κατσουράνης.

Στο 55΄ ο Γάλλος έφτασε ξανά απέναντι στον Ντεγκρά αλλά ο γκολκίπερ αντέδρασε γρήγορα και η ευκαιρία χάθηκε. Βλέποντας τα σκούρα ο Φερέιρα έκανε γρήγορα-γρήγορα και τη δεύτερη αλλαγή (Λέτο αντί Χριστοδουλόπουλου).

Επιστροφή Λέτο

Ο Αργεντινός, ο οποίος είχε δυο μήνες να αγωνιστεί, μπήκε με μεγάλη όρεξη και προκάλεσε . ταραχή στον Φυτανίδη. Προκάλεσε ρήγματα, κέρδισε φάουλ αλλά στις προσπάθειες του δεν βρήκε συμπαραστάτες. Ο Κατσουράνης στο 75΄ τροφοδότησε τον Σισέ, τον οποίο πρόφτασε. στο τσακ ο Ορόθκο.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Φερέιρα έριξε στον αγώνα τον Καραγκούνη (αντί του Νίνη που πελαγοδρομούσε). Η πίεση έγινε μεγαλύτερη στην περιοχή του Αστέρα αλλά πάλι δεν έφερε αποτέλεσμα.
Γήπεδο: "Αστέρα Τρίπολης"

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Μπαστία, Λαδάκης, Αράς (70' Καρέρα), Κρις, Ουντότζι (83' Φορτούνης), Ροτζέριο (90' Μπαρτολίνι).
Στον πάγκο: Μπακασέτας, Αναστασόπουλος, Ρίος, Φρανκού.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Νίνης (75' Καραγκούνης), Σισέ, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (56' Λέτο), Μαρίνος, Σιμάο (46' Κατσουράνης), Βύντρα, Σπυρόπουλος.
Στον πάγκο: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: