Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ο Λεμονής έφερε "Χ"αμόγελα

Με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του ο Πανιώνιος πήρε πολύτιμο βαθμό (1-1) στις Σέρρες.
Ο Έλληνας τεχνικός, που έπιασε δουλειά μέσα στην εβδομάδα, είδε τον Δημήτρη Σιόβα να ισοφαρίζει στο 66΄ και αμέσως μετά να τρέχει να πανηγυρίσει στη αγκαλιά του. Το είχε ανάγκη αυτό το γκολ ο Πανιώνιος καθώς δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να ξεφύγει 4 βαθμούς στη μάχη για την σωτηρία.
Τα «λιοντάρια» ήταν. λιοντάρια μόνο στο α΄ ημίχρονο όταν προηγήθηκαν και είχαν ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλα γκολ. Οι Νεοσμυρνιώτες αντεπιτέθηκαν στην επανάληψη και κατάφεραν με τον Δραμινό, Σιόβα να παγώσουν τις Σέρρες.
Ο Κοκότοβιτς δεν αντιμετώπιζε προβλήματα και με εξαίρεση τον Κάστρο (αντί του Αμπουμπακάρι) παρέταξε την 11αδα που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις την προηγούμενη αγωνιστική εναντίον του Παναθηναϊκού.
Από την άλλη πλευρά ο Λεμονής μη έχοντας στη διάθεσή του τους Μπάλαμπαν και Κουμορτζί  προσπάθησε να βρει λύσεις μέσα από την χρησιμοποίηση των Αναστασόπουλου και Σαλαλί.
Ο Πανσερραϊκός επιχείρησε να γίνει από την αρχή το αφεντικό του αγώνα. Έτσι «με το καλημέρα» ανέλαβε την πρωτοβουλία και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο είχε δημιουργήσει ήδη τρεις φάσεις για γκολ.
Αν δεν καρποφόρησαν, αυτό οφείλεται στην επιπολαιότητα του Νταλέ, ο οποίος στο 7΄και στο 11΄ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μάχο από πλεονεκτικές θέσεις. Ούτε ο Μαβενέ κατάφερε να «τρυπήσει» τον Αυστριακό γκολκίπερ στο  15΄.
Κι ενώ φαινόταν ότι ο Πανιώνιος είχε περάσει αλώβητος το «πρώτο κύμα», ήρθε  στο 19΄το διπλό λάθος των Μάχο- Λάτκα και η εσφαλμένη εκτίμηση του διαιτητή Τσινιάρη να δώσει πέναλτι στο πέσιμο του Νταλέ προ του γκολκίπερ 19΄ για να καταδικάσει τους «κυανέρυθρους».
Ο Λεοζίνιο ευστόχησε από τα 11 μέτρα κι έβαλε τα «λιοντάρια» μπροστά στο σκορ. «Πατώντας» πάνω σε αυτό το γκολ οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα μέτρα τους. Δίχως να ρισκάρουν στην επίθεση έβρισκαν τον τρόπο να απειλούν τον Μάχο.  Αν μάλιστα ο Γεωργιάδης ήταν πιο προσεκτικός στο 34΄ θα είχαν «κλειδώσει» νωρίς-νωρίς τη νίκη
Το σκηνικό δεν άλλαξε στο  β΄ ημίχρονο. Ο Πανιώνιος συνέχισε να είναι ακίνδυνος επιθετικά, γεγονός που ανάγκασε τον Λεμονή να ρίξει (57΄) στον αγώνα τον Κούκετς αντί του Γουνδουλάκη.
Ο Κοκότοβιτς, από την πλευρά του, κοίταξε να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την ανάπτυξη των φιλοξενουμένων περνώντας στον αγώνα τον Αμπουμπακάρι αντί του Κάστρο. Αυτό δεν εμπόδισε τον Πανιώνιος να κερδίζει προοδευτικά μέτρα στο γήπεδο.
Με τον Ριέρα άρχισε να εμβολίζει την άμυνα των Σερραίων από τα δεξιά και από μια τέτοια επίθεση ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ισπανός κέρδισε κόρνερ, από το οποίο ο Δημήτρης Σιόβας με κεφαλιά στο 66΄νίκησε τον Ράντβαν (1-1).
Το ματς στη συνέχεια «άνοιξε» και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Ο Πανσερραϊκός κυρίως με τις εκτελέσεις φάουλ του Σουμπίνιο  (71΄, 79΄), ο Πανιώνιος με το σουτ του Κούκετς (73΄).
 H εξέλιξη του αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών
Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)
Βοηθοί:
Ελευθερίου (Αθηνών), Δημητριάδης (Μακεδονίας) ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Παπάζογλου, Μαβενέ, Άμο, Άλβαρεζ, Κάστρο (55' Αμπουμπακάρι), Σουμπίνιο, Μπέλιτς, Γεωργιάδης (90'+4' Τάντιτς), Λεοζίνιο, Νταλέ
Στον πάγκο: Νόβοτα, Γαλανόπουλος, Βοσκόπουλος, Παντελιάδης, Ανάκογλου

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Μανιάτης, Σιόβας, Λάτκα, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Αναστασόπουλος (90'+4' Όμο), Σάμαρης, Ριέρα, Γουνδουλάκης (57' Κούκετς), Σαλαλί (84' Οκπάκο)
Στον πάγκο: Παναγόπουλος, Σκούρτης, Γιόνσον, Κολοβός

Δεν υπάρχουν σχόλια: