Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Δούλεψαν για τους… άλλους, Τότεναμ και Τσέλσι

Δεν ανέδειξε νικητή το αποψινό δραματικό λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα σε Τότεναμ και Τσέλσι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».
Ύστερα από μια αναμέτρηση που είχε σχεδόν τα… πάντα, οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και μάλλον θα εύχονται να μην υπάρξει νικητής στο αυριανό ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ για να διατηρήσουν την επαφή τους με την κορυφή.

Τα «σπιρούνια» ήταν εκείνα που άνοιξαν το σκορ στο 15’. Ο Ζερμέιν Ντεφόου ξεκίνησε από θέση οφσάιντ μια προσπάθεια από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Ρομάν Παβλιουτσένκο ο οποίος τιμώρησε τα μεγάλα κενά στην άμυνα της Τσέλσι για να κάνει το 1-0.

Οι πρωταθλητές ανέβασαν τον ρυθμό τους και με την είσοδο του Ντρογκμπά αντί του Μίκελ στο 46’ έγιναν πιο απειλητικοί. Ο Εουρέλιο Γκόμες τους σταμάτησε σε 1-2 περιπτώσεις αλλά στο 70’ το σουτ του Ντρογκμπά του πήρε τα χέρια μέσα και η Τσέλσι ισοφάρισε. Το δράμα κορυφώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν Ντρογκμπά και Γκόμες ήρθαν ξανά αντιμέτωποι από την «άσπρη βούλα», όμως ο Βραζιλιάνος κράτησε τον βαθμό για την Τότεναμ, αποκρούοντας την κακή εκτέλεση πέναλτι του Ιβοριανού!

Στα θετικά για τους «μπλε», η επιστροφή του Φρανκ Λάμπαρντ μετά από τρεις και πλέον μήνες αποχής, με τον Άγγλο μέσο να μπαίνει αντί του Μαλουντά στο 77’. Ο Λάμπαρντ πάντως δεν πήρε -όπως συνηθίζει- την ευθύνη του πέναλτι στο 91’ και πιθανότατα αυτό κόστισε στην Τσέλσι που έχασε την ευκαιρία να πάρει μια νίκη τεράστιας σημασίας επί της συμπολίτισσας…

Στις αναμετρήσεις που έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής, «μίλησαν» οι εδρες». Η Μπόλτον πήρε δραματική νίκη με 2-1 επί της Μπλάκμπερν στο «Ρίμποκ» και παραμένει σε τροχιά Ευρώπης, με τον Χόλντεν να σημειώνει το νικητήριο γκολ στο 88ο λεπτό. Πολύτιμο «τρίποντο» πήρε και η Γουλβς που μάχεται για την παραμονή. Οι «λύκοι» επικράτησαν με 1-0 της Μπέρμιγχαμ και άφησαν στην τελευταία θέση την Γουέστ Χαμ που το Σάββατο ηττήθηκε εύκολα στο «Άπτον Παρκ» από την Μάντσεστερ Σίτι.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής της «Πρέμιερ Λιγκ»:

Σάββατο 11/12

Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρόμιτς 2-0
25’ Ντάουνινγκ, 80’ Χέσκεϊ/ 90’ Σάρνερ

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
89’ Τόμκινς/ 30’ Τουρέ, 73’ αυτ. Γκριν, 81’ Τζόνσον

Έβερτον-Γουίγκαν 0-0

Στόουκ-Μπλάκπουλ 0-1
48’ Κάμπελ

Φούλαμ-Σάντερλαντ 0-0

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 3-1
15’ Νόλαν, 80’ Μπάρτον, 91’Κάρολ/ 51’ Κάιτ

Κυριακή 12/12

Γουλβς-Μπέρμιγχαμ 1-0
45’ Χαντ

Μπόλτον-Μπλάκμπερν 2-1
65’ Μουάμπα, 88’ Χόλντεν/ 87’ Ντιούφ
* Στο 56’ αποβλήθηκε ο Ντέιβις της Μπόλτον

Τότεναμ-Τσέλσι 1-1
15’ Παβλιουτσένκο/ 70’ Ντρογκμπά

Δευτέρα 13/12

22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: