Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Κουμορτζί: Δεν λέω όχι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή για έναν εκ των δύο "αιωνίων" της Ελλάδας, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", ο Μπερνάρ Κουμορτζί.

«Είναι δύο πολύ μεγάλες ομάδες και αν ο Πανιώνιος θέλει να με παραχωρήσει εκεί, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω σε κάποια από αυτές», υποστήριξε σχετικά ο άσος των κυανέρυθρων.





Αναλυτικά η συνέντευξή του:

-Είσαι από τους παλαιότερους στον σύλλογο πια, αλλά σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία (σ.σ. δεν έχει κλείσει τα 26). Θεωρείς ότι ο κύκλος σου στον Πανιώνιο έχει κλείσει ή έστω ότι πρέπει να κλείσει σύντομα;
«Δεν το ξέρω ακόμα αυτό και δεν είναι στο χέρι μου απόλυτα. Απλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον».

-Αυτό που ρωτάω βασικά είναι αν εσύ επιθυμείς να αποχωρήσεις σε μια από τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Ειδικά την ερχόμενη, του Ιανουαρίου, αφού ακούγονται πολλά για σένα.
«Θέλω να τονίσω ότι ο Πανιώνιος αποτελεί για μένα ένα πολύ μεγάλο σκαλοπάτι στην καριέρα μου. Σίγουρα, όμως, επιθυμώ να προχωρήσω και να κάνω κι άλλο βήμα προς τα πάνω. Ακόμα, όμως, δεν ξέρω πότε θα συμβεί αυτό».

-Είσαι έτοιμος να πάρεις μεταγραφή σε «μεγαλύτερη» ομάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή;
«Ναι, είμαι απόλυτα έτοιμος, αλλά αυτά τα αποφασίζουν οι άνθρωποι του συλλόγου».

-Εχεις κάποια ομάδα που να προτιμάς να συνεχίσεις την καριέρα σου; Είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό;
«Οχι, αρκεί να πρόκειται για μια καλή και υγιή ομάδα».

-Στην τρέχουσα περίοδο μοιάζει αρκετά πιθανό να πας στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο και φέτος διεκδικούν μόνες τους τον τίτλο. Ποια θα προτιμούσες;
«Πραγματικά δεν ξέρω. Είναι δύο πολύ μεγάλες ομάδες και αν ο Πανιώνιος θέλει να με παραχωρήσει εκεί, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω σε κάποια από αυτές. Εννοείται πως επιθυμώ να αγωνιστώ σε έναν τέτοιο σύλλογο, που έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Παρ’ όλα αυτά, είναι δύσκολο να επιλέξεις μία από τις δύο ομάδες. Φαντάζομαι πως αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για μένα και την καριέρα μου, αλλά προς το παρόν επικεντρώνομαι μόνο στον Πανιώνιο».

-Εχεις επαφές με αυτές τις δύο ομάδες;
«Οχι, δεν έχω καμία επαφή. Τουλάχιστον όχι ακόμα...»

-Στο παρελθόν έχεις μιλήσει με κάποιον σύλλογο που να ενδιαφέρεται για την απόκτησή σου;
«Ουδέποτε. Δεν ξέρω αν είχε μιλήσει ποτέ η διοίκηση με ενδιαφερόμενους, αλλά εγώ από την πλευρά μου ποτέ».

-Γνωρίζεις φαντάζομαι πως ο Πανιώνιος θέλει να σε πουλήσει, αρκεί βέβαια να εισπράξει ένα σεβαστό ποσό.
«Το είπα και πριν, πως αν θέλει να με πουλήσει, δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, θα ήταν καλό για τη διοίκηση να ανταμειφθεί και αυτή οικονομικά. Γνωρίζω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αυτή την εποχή. Πάντως, αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, είμαι υποχρεωμένος να παίξω για την ομάδα και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, διότι έχω συμβόλαιο έως το 2013 και πρέπει να το τιμήσω».

-Τι συνέβη στον Πανιώνιο αυτό το καλοκαίρι; Τι έφταιξε, δηλαδή, και η ομάδα σας εμφανίζεται κακή στα περισσότερα παιχνίδια της;
«Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάτι λάθος. Θεωρώ ότι διαθέτουμε καλό έμψυχο δυναμικό, επίσης προετοιμαστήκαμε σωστά και δεν ξέρω αν και τι δεν έγινε σωστά. Σίγουρα, δεν περιμέναμε ότι θα κάνουμε τέτοια πορεία. Απλά ξαφνικά αποδείχτηκε ότι δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε τους αγώνες. Η καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι όλα ήταν εντάξει από την αρχή της σεζόν».

-Οι περισσότεροι επιρρίπτουν τις ευθύνες πρώτα στον Κώστα Τσακίρη και μετά στον διορισμένο πρόεδρο Γιώργο Κιντή...
«Δεν ξέρω αν έχει συμβεί κάτι στο διοικητικό κομμάτι. Νομίζω ότι εμείς είχαμε το πρόβλημα που δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε. Δεν μας επηρέασε κάτι άλλο. Αγωνιστικά, η κατάσταση... στράβωσε από την αρχή κι εμείς δεν μπορούσαμε να την αναστρέψουμε».

-Μπορεί η ομάδα να ανακάμψει στην πορεία;
«Φυσικά και μπορεί. Ηδη έχει ξεκινήσει να το κάνει. Είναι η μορφή του πρωταθλήματος έτσι, που με μία νίκη μπορείς να ανέβεις πολύ στη βαθμολογία. Δεν είναι άσχημη η θέση μας, με την έννοια ότι μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και να ανέβουμε στην κατάταξη».

-Με δεδομένο ότι είστε προτελευταίοι, δεν φοβάσαι τον υποβιβασμό;
«Oχι αυτήν τη στιγμή, τουλάχιστον όχι ακόμα. Είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Είμαστε δέκατοι πέμπτοι με 13 βαθμούς, όμως μπορούμε με μία νίκη να βρεθούμε στη μέση της βαθμολογίας ή και παραπάνω (σ.σ. δεν λογίζονται φυσικά τα χθεσινά παιχνίδια). Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος κι έτσι έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι θετικό στη Σούπερ Λίγκα».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: