Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πάνε για δύο «τελικούς»

Αν και δεν είναι οι τελευταίες αναμετρήσεις που θα κρίνουν την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ, πρόκειται για μικρούς τελικούς τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τις δύο αναμέτρησεις των τρίτων προημιτελικών της Ευρωλίγκα που διεξάγονται την Τρίτη το βράδυ και θα κρίνουν πολλά...

Οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Μπαρτσελόνα στις 21:45 στο ΟΑΚΑ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται στην Ιταλία απέναντι στη Σιένα στις 21:00 (Novasports4) με το σκορ και στα δύο παιχνίδια να βρίσκεται ισόπαλο στις 1-1 νίκες. Η ιστορία έχει δείξει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις το τρίτο ματς είναι και το πιο κρίσιμο από άποψη ψυχολογίας, καθώς η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στη δεύτερη νίκη μπορεί να κατακτήσει με μεγαλύτερη ευκολία και την τελευταία που χαρίζει το «μαγικό» εισιτήριο, που φέτος οδηγεί στη Βαρκελώνη. 
Πάνοπλος και... όχι μόνος
Με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη όσον αφορά στη διαιτησία των παιχνιδιών στην Καταλονία και να κάλει τους ιθύνοντες της λίγκας να τα ξαναδούν, στο βίντεο, τους παίκτες να προπονούνται όλοι ανεξαιρέτως και τους οπαδούς της ομάδας να ετοιμάζονται να δημιουργήσουν... χλαπαταγή το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ο Πρωταθλητής Ελλάδος είναι έτοιμος να αναμετρηθεί με την ομάδα που χρίστηκε φαβορί για την πρόκριση εξ αρχής, τη Μπαρτσελόνα. Στη διάθεση του «Ζοτς» τέθηκε και ο Αντώνης Φώτσης, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το στομάχι του, έλαβε κανονικά μέρος στην τελευταία προπόνηση και εκείνος και οι συμπαίκτες του περιμένουν με αγωνία την αποψινή αναμέτρηση.

Στόχος φυσικά είναι η δεύτερη νίκη επί των Ισπανών που θα τους δώσει τη δυνατότητα να εκμεταλλευθούν για μια ακόμη φορά τον παράγοντα έδρα και να προσπαθήσουν να πάρουν την τρίτη και... τυχερή την Πέμπτη το βράδυ. Γιατί όπως και να το κάνουμε με το γήπεδο κατάμεστο (σ.σ. έχει γίνει sold out στα εισιτήρια) και την «παρέα» του Δημήτρη Διαμαντίδη να έχει... ανεβάσει στροφές και να ξεσηκώνει τον κόσμο, η «έδρα» μετράει και δη στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γκρεγκόρ Ζιεμπλίτσκι (Πολωνία), Σάσα Πουκλ (Σλοβενία) και Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία). 
Με πίστη και Μίλος
Με 14 παίκτες βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην Τοσκάνη, καθώς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς άφησε εκτός αποστολής μόνο τον Μιχάλη Πελεκάνο και βεβαίως τον τραυματία Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Ο Μίλος Τεόντοσιτς ακολούθησε την αποστολή της ομάδας και όλα δείχνουν πως θα... βάλει κι αυτός το χεράκι του σήμερα το βράδυ -έστω και για λίγο- για να επικρατήσουν οι «ερυθρόλευκοι» των Ιταλών και να κάνουν το 2-1. Το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις τους είναι «πάμε να πάρουμε τη νίκη που θα οδηγήσει στην πρόκριση» -αναφερόμενοι και στο επόμενο ματς -και με πρώτο τον αρχηγό τους Θοδωρή Παπαλουκά σκοπεύουν να το κάνουν πράξη.

Οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι η ατμόσφαιρα στο «Παλαέστρα» θα είναι... αποπνικτική, καθώς το μικρό γήπεδο -που χωρά περί τους 5.000 θεατές- θα είναι ασφυκτικά γεμάτο από φαν της αντιπάλου τους που ζητούν να πάρουν το αίμα τους για τη βαριά ήττα στο πρώτο ματς. Από εκεί και πέρα ο «Ντούντα» τους ζήτησε να είναι συγκεντρωμένοι, να κάνουν το παιχνίδι τους και να μην αφήσουν τον Νίκο Ζήση και τους συμπαίκτες του, αλλά και τον κόσμο, να επηρεάσουν το ρυθμό τους. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα (Ισπανία), Χοσέ Ραμόν Γκαρσία Ορτίθ (Ισπανία) και Έντι Βιατόρ (Γαλλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: