Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Βάζουν... πλάτη ερασιτέχνης και «ΑΡΗΣ Εμπορική» για την αδειοδότηση

Τρεις «ειδήσεις» έκρυβε η γενική συνέλευση του ερασιτέχνη Άρη, που έγινε τη Δευτέρα (28/03) στο κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων της Θύρας 3 του Κλεάνθης Βικελίδης.

Νο1: Επικυρώθηκε η δέσμευση, όπως είχε διατυπωθεί διά στόματος προέδρου ΑΣ Νίκου Παπαδόπουλου, ότι ο ερασιτέχνης, μέτοχος της ΠΑΕ και θεματοφύλακας του συλλόγου, θα συμμετέχει κανονικά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ποδοσφαιρικής εταιρίας.

Νο2: Ακόμη, έγινε γνωστός ο ρόλος της «ΑΡΗΣ Εμπορική», η οποία θα καλύψει με 900.000 ευρώ την αύξηση.

Νο3: Γνωστοποιήθηκε το γεγονός πως ο Άρης είναι το μοναδικό σωματείο στο οποίο ο κόσμος του εκλέγει τη διοίκηση της ομάδας αποφεύγοντας λύσεις «διοικήσεων πρωτοδικείου»! Ίσως πρόκειται για ελληνικό ρεκόρ...

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Στη γενική συνέλευση, όπου το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα του ενιαίου Άρη, εγκρίθηκε ομόφωνα η συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Άρης. Η αύξηση, όπως είναι ήδη γνωστό, είναι της τάξεως των 2.000.000 ευρώ και η συμμετοχή του ερασιτέχνη υπολογίζεται βάσει του δικού του ποσοστού ποσό 400.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί περίπου στο 20% της αύξησης, όσο δηλαδή απαιτείται για να συμμετάσχει σ’ αυτή ο Ερασιτέχνης, ο οποίος μετά από τις συγκεκριμένες διαδικασίες θα κατέχει το 30% του συνολικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Άρης. Στην ουσία, θα γίνει μετοχοποίηση ενός σημαντικού μέρους των χρεών της ΠΑΕ προς τον ΑΣ.

Σε ότι αφορά την αύξηση αυτή, ο ερασιτέχνης ουσιαστικά θωρακίζει την προσπάθεια της ΠΑΕ για την αδειοδότηση. Βάζει… πλάτη με άλλα λόγια. Δεν είναι τυχαίο ότι στις εργασίες της συνέλευσης υπήρξε αναφορά στο γεγονός αλλαγής κριτηρίων για την αδειοδότηση της ΠΑΕ Άρης και αναφέρθηκε ότι η οικονομική πολιτική του συλλόγου εντάσσεται στα πλαίσια της πλήρους συμμόρφωσης  των επιταγών της UEFA και του Financial Fair Play, τα οποία άμεσα θα τεθούν σε εφαρμογή.

Από κει και πέρα, μέσα στις επόμενες ημέρες και μέχρι τις 31 Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα ποσοστά ακόμη που θα έχουν η «ΑΡΗΣ Εμπορική», και η Λέσχη Φίλων Άρη για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Μια σημαντική είδηση είχε να κάνει με το γεγονός ότι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα καλυφθεί από την εταιρία «ΑΡΗΣ Εμπορική», η οποία διαχειρίζεται και ελέγχει την εμπορική δραστηριότητα της ΠΑΕ.

Πρόκειται για μια Ανώνυμη Εταιρία, τη διαχείριση της οποίας έχει το εκάστοτε ΔΣ της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη, Γιάννης Γρανούζης έκανε γνωστό ότι η «ΑΡΗΣ Εμπορική» θα συμπληρώσει το ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, το οποίο ανέρχεται στα 900.000 ευρώ, δηλαδή περίπου στο 18% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Ακόμη, στο βήμα ανέβηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος πέραν των άλλων έκανε λόγο για τα ατομικά και ομαδικά αθλήματα του συλλόγου, ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κώστας Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης και ο πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη, Γιάννης Γρανούζης.

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη της αύξησης των μελών του ΑΣ Άρης κάτι που όπως αναφέρθηκε μπορεί να γίνει κυρίως μέσω του Επίσημου Ραδιοφωνικού Σταθμού της ομάδας, «ΑΡΗΣ FM 92,8». Αυτή η ιδέα πηγάζει από το γεγονός της σημαντικής βοήθειας του ραδιοφώνου στην προώθηση της εκδήλωσης για τα 97 χρόνια του συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή προς τιμή του εκλιπόντος  Παναγιώτη Γούναρη και των μελών του Ερασιτέχνη που δεν είναι εν ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: