Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μουρίνιο: «Να κλείσω στην Πορτογαλία»

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Γαλλική εφημερίδα «L’ equipe» παραχώρησε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Ζοσέ Μουρίνιο ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του στην Πορτογαλία.
«Θέλω να είμαι στην Ρεάλ Μαδρίτης για όσα περισσότερα χρόνια μπορώ γιατί αυτό θα σημαίνει ότι κάνω καλή δουλειά και είναι ικανοποιημένοι μαζί μου. Θα ήθελα επίσης να επιστρέψω στην Αγγλία κάποια μέρα και να τελειώσω την καριέρα μου με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας», υποστήριξε αρχικά για να αναφερθεί έπειτα στον Καρίμ Μπενζεμά:
«Όλοι μπορούν να δουν ότι ο Μπενζεμά είναι καλύτερος παίκτης τώρα. Έχει προοδεύσει γιατί απαίτησα πολλά από αυτόν. Του ζήτησαν να έχει διαφορετική αντιμετώπιση. Πριν έρθω εδώ μου είπαν ότι ήταν κλεισμένος στον εαυτό του, αλλά από την πρώτη μέρα τον είδα σαν έναν πολύ καλό, έξυπνο νέο άντρα που είχε διάθεση να βάλει τον εαυτό του στην ομάδα.
Το πρόβλημα του ήταν η εμμονή του να γίνει σημαντικός παίκτης, λόγω των εκατομμυρίων που κόστισε. Αυτό ήταν το αντίθετο από αυτό που είχα στο μυαλό μου. Του είπα ότι η σκληρή δουλειά, η επιμονή και η θέληση θα τον κάνουν σπουδαίο παίκτη. Έχει κάνει μεγάλα βήματα έκτοτε και τώρα πιστεύει ότι αυτό είναι το πλέον σημαντικό για αυτόν».
Για την απόκτηση του Αντεμπαγιόρ :
«Πήραμε τον Αντεμπαγιόρ γιατί τον χρειαζόμασταν και όχι για να κάνουμε δύσκολη την ζωή του Μπενζεμά. Έχει ανταποκριθεί κάθε φορά που τον έφερα από τον πάγκο. Ο Καρίμ δεν είναι πλέον ένα καλό παιδί, είναι ένας άντρας. Είναι ικανός να κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο. Μπορεί να παίξει παντού. Αγαπώ τους παίκτες αυτού του τύπου.
Έχει κερδίσει το δικαίωμα να χάνει ευκαιρίες, αλλά όχι το δικαίωμα να χάνει την συγκέντρωση του, να του λείπει η επιθετικότητα, να συμμετέχει περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας, να μπαίνει βαθύτερα στην επίθεση περισσότερο από ποτέ ή να αντιδρά κατάλληλα όταν χάνει την μπάλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: