Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Βένος: «Πλέον οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές είναι είδος προς εξαφάνιση»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Revolution» μίλησε ο Γιάννης Βένος με αφορμή την χθεσινή γενική συνέλευση των βετεράνων του Άρη όπου και εκλέχθηκε και το νέο διοικητικό συμβούλιο.
Όπως και πέρσι έτσι και φέτος στο δ.σ. είναι και ο Γιάννης Βένος ενώ όπως όλα δείχνουν θα είναι εκ νέου στον προεδρικό θώκο. Ο ίδιος μίλησε για τον σύνδεσμο των βετεράνων, τον φετινό Άρη αλλά και τον τεχνικό Σάκη Τσιώλη. Συγκεκριμένα τόνισε: «Πλέον οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές είναι είδος προς εξαφάνιση. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε ξεκινήσει πριν από 17 χρόνια τον σύνδεσμο, αλλά πλέον δεν βγαίνουν καινούργιοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και όσο περνάνε τα χρόνια θα είναι όλο και λιγότεροι. Είμαστε σε μία νέα τάξη πραγμάτων με μικρά συμβόλαια στους παίκτες που τελειώνουν και αποχωρούν από τις ομάδες. Στους συλλόγους δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες, είναι πολύ λίγοι σε κάθε ρόστερ, ενώ είναι και από άλλες πολεις όπως ο Σηφάκης από την Κρήτη για παράδειγμα. Είναι πλέον πολύ δύσκολα για τους συνδέσμους βετεράνων».
«Τότε παίζαμε πολλά χρόνια μαζί και υπήρχε διαφορετικό δέσιμο. Η αγάπη για την ομάδα ήταν σε ένα εντελώς διαφορετικό πλάνο, ενώ τώρα οι παίκτες είναι καθαρά επαγγελματίες και δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί με τις ομάδες. Τότε δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Ο λόγος του συνδέσμου δεν είναι μόνο ότι θα παίξουμε μερικά παιχνίδια, αλλά μέσα από αυτές τις συναντήσεις προσφέρουμε και κάποιο έργο στην κοινωνία και το κάνουμε με μεγάλη ευχαρίστηση. Εδώ και χρόνια είμαστε χορηγοί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στον σύλλογο «Αργώ» όπου και εκεί είμαστε χορηγοί και βοηθούμε με κάθε μέσο.
Ο Γιάννης Βένος μίλησε και για την φετινή πορεία του Άρη: «Φέτος ήταν μία χρονιά παράξενη. Από την μία είχαμε μία πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη με εμφανίσεις που τρέλανε κόσμο και μεγάλες νίκες παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο. Από την άλλη στην Ελλάδα είχε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο με κακές εμφανίσεις και μικρή συγκομιδή βαθμών, ενώ βγήκε και πολύ γρήγορα εκτός από το κύπελλο Ελλάδος από μία ομάδα της Β΄ Εθνικής. Έχουμε να θυμηθούμε πολλές καλές αλλά και πολλές κακές στιγμές».
«Το κακό είναι ότι κινδυνεύει να μείνει και εκτός Ευρώπης και αυτό θα ήταν μία άσχημη εξέλιξη. Ουσιαστικά θα χάσει και στο ψυχολογικό τομέα μιας και θα δυσαρεστηθεί και ο κόσμος, αλλά και ουσιαστικά αν δεν παίξει Ευρώπη του χρόνου ο Άρης θα χάσει αρκετά χρήματα που είναι πολύ σημαντικά για τα ταμεία της ομάδας».
Τέλος έκανε αναφορά και στον τεχνικό του Άρη Σάκη Τσιώλη τονίζοντας: «Ο Σάκης Τσιώλης δείχνει να δένει με την ομάδα, είναι ένας προπονητής χαμηλών τόνων. Πολύ σύντομα έχει καταφέρει να κερδίσει τους παίκτες που είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει κάποιος προπονητής τόσο γρήγορα. Οι παίκτες μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον Σάκη Τσιώλη και παίζουν και για αυτόν. Αν ένας παίκτης δεν παίζει και για τον προπονητή του τότε αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα».
«Πάντως μας έχει δείξει ένα έργο. Έχει καταφέρει να κάνει δυο ανατροπές και να πετύχει αρκετά γκολ, κάτι που δεν έκανε στα προηγούμενα ματς ο Άρης να σκοράρει δηλαδή εύκολα και να μπορεί να ανατρέψει ένα σκορ. Ο Σάκης Τσιώλης έχει μία στρατηγική και μία φιλοσοφία και δείχνει ότι έχει κερδίσει παίκτης και κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: