Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ισοπαλία με οφέλη…

Είχε όρεξη η Εθνική, όμως έμεινε στο 0-0 στο φιλικό ματς με την Πολωνία που έγινε στο γήπεδο Καραισκάκη. Τα καλά νέα είναι ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρέμεινε για ένατο σερί παιχνίδι χωρίς ήττα με το Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της. Επίσης η ισοπαλία θα τη βοηθήσει να παραμείνει δέκατη στην κατάταξη της ΦΙΦΑ ώστε αν κερδίσει και τη Μάλτα τον Ιούνιο θα μπορεί να μπει στο γκρουπ των ισχυρών για την κλήρωση της προκριματικής φάσης του μουντιάλ που θα γίνει στο τέλος του ίδιου μήνα.

Ο Σάντος αιφνιδίασε με την ενδεκάδα που παρέταξε, καθώς επεφύλαξε αρκετές εκπλήξεις. Σε σχέση με τον αγώνα με τη Μάλτα μόνο τρεις παίκτες ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα και αυτοί είναι οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Καραγκούνης, Σαμαράς. Όμως το νέο… αίμα δεν έβραζε και τόσο πολύ για να φτάσει στη νίκη, παρότι δημιούργησε ελπίδες για το μέλλον. Η Εθνική θα μπορούσε να κερδίσει αλλά και να χάσει.

Οαση αποτέλεσε ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο δεύτερου επιθετικού πίσω από το Μήτρογλου. Ο τελευταίος έβγαλε αρκετές μπαλιές και ο νυν παίκτης του Πανιωνίου θα μπορούσε να σκοράρει. Στον οργανωτικό τομέα βοήθησε και ο Σαμαράς αλλά η απόδοσή του δεν ήταν σταθερή. Ο Φετφατζίδης έπαιξε δεξί χαφ, ξεκίνησε ορεξάτος αλλά στη συνέχεια χάθηκε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο, με τις αλλαγές που έκανε ο Σάντος, η Εθνική είχε μόνο με Βύντρα στις καθυστερήσεις την ευκαιρία για να σκοράρει. Σε 1-2 περιπτώσεις κινδύνεψε κιόλας.

Πριν από την ευκαιρία του Βύντρα οι φίλαθλοι ξεσηκώθηκαν μόνο στο 62’ που έγινε αλλαγή ο Ζεβλάκοφ. Ο Πολωνός, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αποχωρεί από την Εθνική και αποθεώθηκε από όλους, τόσο από τους Ελληνες, όσο και από τους συμπατριώτες του.

MVP ψηφίστηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Μάρτιν Ατκισον (Αγγλία)
Βοηθοί: Σάιμον Λονγκ, Στούαρτ Μπάρτ (Αγγλία)

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Βύντρα, Λαγός, Μόρας, Παπαδόπουλος, Καραγκούνης (73' Κατσουράνης), Κονέ (66' Λυμπερόπουλος), Καφές, Φετφατζίδης (77' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς (77' Τοροσίδης), Μήτρογλου (58' Νίνης).
Στον πάγκο: Τζόρβας, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Σαλπιγγίδης, Νίνης, Λυμπερόπουλος, Κατσουράνης.
ΠΟΛΩΝΙΑ (Φράντσιζεκ Σμούντα): Σαντομιέρσκι, Σάντλοκ, Γκλοβάσκι, Ζεβλάκοφ (63' Γιόντλοβετς), Μπίστσεκ, Ντούντκα, Πέτσκο (77' Γκροζίτσκι), Μπλαζικόφσκι, Μιερζεγιέφσκι (46' Μουράφσκι), Ομπράνιακ (83' Γκερέιρο), Λεβαντόφσκι (83' Κούχαρτσικ)
Στον πάγκο: Μαλκόφσκι, Βολάκιεβιτς, Ρερνίτσακ, Γκερέιρο, Παβλόφσκι, Μουράφσκι, Γιόντλοβιετς, Κούχαρτσικ, Γκροζίτσκι, Γκλικ, Βιλκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: