Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Κύπρος: Στην εντατική ο 20χρονος οπαδός

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε νέα υπόθεση «Φιλόπουλου» εξελίσσονται τα όσα τραγικά συνέβησαν, την Κυριακή (15/11), στην Κύπρο. Οι αιματηρές συγκρούσεις, καθώς περί αυτών πρόκειται, ανάμεσα σε οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός νεαρού ο οποίος δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 20χρονος οπαδός του ΑΠΟΕΛ νοσηλεύεται στην εντατική με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θλάση στους πνεύμονες, έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό του από 4-5 οπαδούς της Ομόνοιας που τον χτύπησαν μέχρι... θανάτου με ρόπαλα. Ο νεαρός βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη και οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται κρίσιμες για την ζωή του. «Εχει ζημιά στο κεφάλι και θλάση στους πνεύμονες αλλά πιο σοβαρό είναι το τραύμα στο κεφάλι», δήλωσε ο βοηθός διευθυντής των πρώτων βοηθειών, Λευτέρης Ελευθερίου.

Οπως αναφέρουν μαρτυρίες, ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος και αναίσθητος με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας όπου και παραμένει νοσηλευόμενος στην μονάδα εντατικής θεραπείας, σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην Κύπρο, άλλοι τρεις οπαδοί του ΑΠΟΕΛ όπως και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν ελαφρά στα σοβαρότατα επεισόδια που έλαβαν χώρα σε γήπεδα «5Χ5» όπου βρισκόταν οπαδοί της Ομόνοιας και... συναντήθηκαν με αυτούς του ΑΠΟΕΛ, κατά τη διάρκεια πορείας των δεύτερων προς το γήπεδο «Αμμόχωστος» της Λάρνακας, όπου η ομάδα τους αντιμετώπιζε την Νέα Σαλαμίνα.

Το... κακό δεν άργησε να γίνει! Τα επεισόδια ξεκίνησαν με πετροπόλεμο και επεκτάθηκαν σε συγκρούσεις «σώμα με σώμα» με τους οπαδούς να χρησιμοποιούν ότι έβρισκαν μπροστά τους, αλλά και τα... όπλα που είχαν ήδη προμηθευτεί όπως τα ρόπαλα που χτύπησαν τον 20χρονο. Η λεωφόρος μετατράπηκε σε... πεδίο μάχης, ενώ δημιουργήθηκε πανζουρλισμός με τους οδηγούς να προσπαθούν να αποφύγουν τις πέτρες που... προσγειωνόντουσαν στα αυτοκίνητά τους.

Τρεις συλλήψεις, αναζητούνται δύο

Η αστυνομία της Λευκωσίας προχώρησε σε τρεις συλλήψεις, ενώ αναζητούνται άλλα δύο πρόσωπα εναντίον των οποίων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα. Παράλληλα, ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον 20χρονο που νοσηλεύεται στην εντατική του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής: «Τα επεισόδια ξέσπασαν σε εγκαταστάσεις απέναντι από το ΓΣΠ, όπου διεξαγόταν τουρνουά FUTSAL, που διοργάνωναν οι οπαδοί της Ομόνοιας. Για άγνωστο λόγο οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι εκείνη την ώρα μετέβαιναν στη Λάρνακα για τον αγώνα μεταξύ της ομάδας τους και της Νέας Σαλαμίνας, σταμάτησαν, βγήκαν από τα αυτοκίνητα και άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Οι οπαδοί της Ομόνοιας που βρίσκονταν εκεί αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις τόσο στις εγκαταστάσεις FUTSAL όσο και στον αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η τροχαία κίνηση».

Σύλληψη 15χρονου και 7 αστυνομικοί τραυματίες στη Λάρνακα

Επεισόδια, όμως, υπήρξαν και στον αγώνα ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα και τον ΑΠΟΕΛ με τους οπαδούς των φιλοξενούμενων να τα βάζουν με την αστυνομία. Στα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά 7 αστυνομικοί, ενώ οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ενός 15χρονου!

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «... μετά τη διακοπή του αγώνα και κατά την αποχώρηση των οπαδών των δύο ομάδων, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ που βρίσκονταν εκτός του σταδίου άρχισαν να πετροβολούν αστυνομικούς, οι οποίοι επιτηρούσαν την αποχώρηση με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά επτά αστυφύλακες. Όλοι οι δρόμοι γύρω από το στάδιο θυμίζουν εμπόλεμη κατάσταση καθώς είναι γεμάτοι πέτρες και ξύλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: