Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Άρης-ΠΑΟΚ 80-91

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχτηκε ο ΠΑΟΚ που καταφέρει να πετύχει το break και να κερδίσει μέσα στο Αλεξάνδρειο τον Άρη με    80-91
Η ομάδα του Δικεφάλου πέτυχε την ανατροπή καθως βρίσκονταν ακόμα και έντεκα πόντους πίσω στο σκορ, αλλά μες σοβαρότητα και πειθαρχία  έφτασε σε ένα θρίαμβο που του δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει την συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα που θα γίνει στο γήπεδο του.

Σοβαρός ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί με 7-14 , δείχνοντας την αποφασιστικότητα του για να διεκδικήσει την νίκη.  Οι κιτρινόμαυροι όμως ,μείωσαν σε 12-14  με τον Χαραλαμπίδη να αναλαμβάνει το σκοράρισμα.   Ο 34χρονος έχοντας σε αυτό το διάστημα ήδη δώδεκα πόντους(!) ισοφάρισε σε 18-18  στο 7΄της αναμέτρησης  και έτσι ο αγώνας ξεκίνησε από την αρχή για τις δυο ομάδες.  Η απάντηση του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν να επιλέξει την  «ζώνη»  για να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Αυτό απέφερε καρπούς καθώς ο Άρης χρειάστηκε δυο λεπτά για να σκοράρει και να μειώσει σε 21-23 με τρίποντο του Μπράουν.  Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 23-24.

Το κρεσέντο του Χαραλαμπίδη

Η ομάδα του Δικεφάλου  ξεκίνησε και πάλι δυνατά το δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα σερί 4-0 προηγήθηκε με 23-28. Η συνέχεια όμως άνηκε στην άμυνα του Άρη που κράτησε χωρίς πόντο τους παίκτες του ΠΑΟΚ για δυόμισι λεπτά και έτσι οι κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν σε 28-28. Τότε όμως ο Μάρσαλ ανέβασε στροφές και  οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο 28-35 . Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το 18΄όταν και το σκορ ήταν 36-40. Τότε όμως έγινε η μεγάλη ανατροπή από τους κιτρινόμαυρους. Ο Σλούκας ευστόχησε σε τρίποντο  και ακολουθησε με δυο βολές ο Χατζηβρέτττας ισοφαρίζοντας σε 41-40. Ακολούθησε τεχνική ποινή στον Μαρκόπουλο  και ο Άρης προηγήθηκε μετά από αρκετή ώρα με 43-40. Λίγο πριν το τέλος ο Χαραλαμπίδης με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το 48-42 και το ημίχρονο έληξε με 50-42 με  δυο εύστοχες βολές του Μπράουν.  Ο Χαραλαμπίδης με 19 πόντους ήταν αναμφίβολα ο παίκτης που έκανε την διαφορά στο πρώτο ημίχρονο .

Ο Άρης κατάφερε να διατηρήσει και σε ορισμένες  περιπτώσεις να αυξήσει την διαφορά που δημιούργησε. Χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ ανανέωνε τις επιθέσεις του και έτσι προηγήθηκε με 57-47 και λίγο αργότερα με 61-51. Σε αυτό το σημείο οι αμερικάνοι του ΠΑΟΚ (Ντόζιερ, Στίγγκερς και Μάρσαλ) προσπάθησαν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους και μείωσαν σε 61-56 και λίγο πριν την λήξη του δεκαλέπτου το σκορ έγινε 62-60 και τίποτα δεν είχε κριθεί. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να «γυρίσει» τον αγώνα  αλλά ο Μάρσαλ χρεώθηκε με 4ο  φάουλ  ,  ο Κρίστμας όμως έχοντας φτάσει τους 16 πόντους ισοφάρισε με τρίποντο σε 66-66 ,με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. 

Κυρίαρχος ο Δικέφαλος

Η τελευταία περίοδος έμελλε να είναι συγκλονιστική. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε  με την συμβολή του Μπούλιαν να προηγηθεί με 67-72 , καθώς ο Άρης δυσκολεύονταν να σκοράρει. Σ εαυτό το διάστημα ήρθε η ώρα του Γκετσέφσκι που έκανε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 69-76  και είχε τον πρώτο λόγο για την νίκη.  Δυο λεπτά πριν το τέλος ο ΠΑΟΚ έφτασε την διαφορά στους δέκα πόντους (70-80) .Ο Σλούκας τραυματίστηκε και αποχώρησε και ο Δικέφαλος προηγούνταν με 74-83 ενάμισι λεπτό πριν το τέλος. Οι κιτρινόμαυροι μείωσαν σε 78-85 , ενώ υπολείπονταν 47 δευτερόλεπτα.  Ο  ΠΑΟΚ πήρε την μεγάλη νίκη με  80- 91 και έτσι όλα θα κριθούν στην έδρα του στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα.
 The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: