Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Κι όμως υπάρχει παραγωγική διαδικασία!!

Μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο όποιος ήθελε να δει σε… δράση ταυτόχρονα Κυριάκο Παπαδόπουλο και Γιάννη Φετφατζίδη δεν είχε παρά να ακολουθεί πιστά την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού.
Κι όμως υπάρχει παραγωγική διαδικασία
Γράφει ο Διονύσης Δελλής.
Χρόνια ολόκληρα σε αυτήν οι δύο τους, ιστορικά στελέχη πλάι σε πολλούς ταλαντούχους συνομηλίκους τους όπως ο Βασιλόγιαννης, ο Σοϊλέδης, ο Νικλητσιώτης.
Αφρόκρεμα του ελληνικού ποδοσφαίρου στις «κλάσεις» 91-92 (ο «Φέτφα» είναι γεννημένος Δεκέμβρη του '90). Ηταν προφανές ότι δεν θα μπορούσαν όλοι να έχουν την ίδια εξέλιξη, πόσο μάλλον στο ίδιο χρονικό σημείο. Η αρχή έγινε με τους δύο. Ο Κυριάκος φέτος ζει ένα όνειρο με τη φανέλα της Σάλκε, ο «Φέτφα» έγινε πρωταγωνιστής στον Ολυμπιακό. Μακάρι να έχουν και οι… συμμαθητές τους ανάλογες ευκαιρίες και εξέλιξη.
Οπως και να έχει, και για να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα κι άραχνα, το ελληνικό ποδόσφαιρο αποδεικνύεται πως δεν είναι τόσο… ρηχό όσο νομίζουμε. Και ότι μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό που έχει μάθει να αγοράζει (και μάλιστα ακριβά), εσχάτως, έστω και αν δεν φαίνεται, παράγει… Ο Παπαδόπουλος έπιασε Λιμάνι στα 15. Ο «Φέτφα» ακόμη νωρίτερα. Παιδιά του Ολυμπιακού είναι. Οπως παιδί του Ολυμπιακού είναι ο Καστίγιο (επίσης είδε τον Ρέντη στα 15 του) ή, αν θέλετε, ακόμη και ο Κώστας Μήτρογλου. Το 2007, όταν ο «Γερμανός» φόρεσε τα ερυθρόλευκα στα 19 του, δεν είχε επί της ουσίας παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Υπάρχει λοιπόν παραγωγική διαδικασία. Και δεν είναι τόσο… ουτοπικό το όραμα του Βαγγέλη Μαρινάκη για έναν Ολυμπιακό που θα μπορεί να βγάλει παίκτες από τα σπλάχνα του. Δεν θα το κάνει… κάθε χρόνο και δεν θα φτάσει ποτέ να έχει μια… 11άδα με δικά του παιδιά. Μπορεί όμως να επενδύσει σε αυτό. Και να δικαιωθεί. Ηδη φέτος οι Πειραιώτες παρουσίασαν μια καταπληκτική ομάδα εφήβων. Ερχονται και άλλα παιδιά λοιπόν. Αρκεί να γίνονται σωστές επιλογές στη στελέχωση.
Στους προπονητές. Και βέβαια αρκεί να υπάρχουν προσωπικότητες σαν τον Βαλβέρδε και τον Σάντος που δεν διστάζουν. Θυμηθείτε τον περασμένο Αύγουστο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος: Φετφατζίδης βασικός. Ρόμενταλ, Ιμπαγάσα στον πάγκο! Και έπειτα απο ενάμιση μήνα; Ο Φετφατζίδης στην Εθνική. Οσο για χθες, στον επίλογο της σεζόν; Είδαμε το αποτέλεσμα όλοι.
Πηγή: Eξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: