Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

«Μεγάλη πρόκληση το εξωτερικό»

Ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο εξωτερικό άφησε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, λέγοντας οτι "το να παίξεις σε ένα πρωτάθλημα το οποίο είναι ποιοτικά καλύτερο από το δικό μας και ανώτερο, είναι μια μεγάλη πρόκληση".
«Μεγάλη πρόκληση το εξωτερικό»
Αναλυτικά η συνέντευξη του στο i-Sporty:
Ποια στιγμή ξεχωρίζεις από τη μέχρι τώρα καριέρα σου;
«Το γεγονός οτι πέρυσι πήραμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο είναι ό,τι καλύτερο έχει γίνει μέχρι τώρα σε επίπεδο συλλόγων. Από εκεί και πέρα ξεχωρίζω κάποια μεμονωμένα παιχνίδια στην αρχή της σεζόν».
Έξω από το γήπεδο τι κάνεις;
«Γενικά είμαι εντελώς ήρεμος χαρακτήρας, λιώνω σπίτι πολλές ώρες γιατί έχω ανάγκη να ξεκουράζομαι μετά τα παιχνίδια και τις προπονήσεις. Και βόλτες όταν βγαίνω με φίλους, κάνω πολύ ήρεμα πράγματα».
Ποιος ήταν ο παίκτης-είδωλό σου όταν ήσουν πιτσιρικάς;
«Ο Ρούι Κόστα. Ήταν ένας τρομακτικά μεγάλος ποδοσφαιριστής και ήθελα πάντα να του μοιάσω».
Ποια ομάδα υποστήριζες όταν ήσουν μικρός;
«Πάντα μου κέντριζαν το ενδιαφέρον οι ομάδες που κέρδιζαν τίτλους. Έτσι, πάντα μου άρεσε η Μίλαν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης».
Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο;
«Κλασική ερώτηση. Χωρίς αμφιβολία ψηφίζω Μέσι. Είναι ανώτερος και πιο ολοκληρωμένος παίκτης από τον Κριστιάνο Ρονάλντο».
Το μεγαλύτερο όνειρό σου;
«Κάθε μέρα, μήνα, χρονιά βάζω συνέχεια καινούργιους στόχους. Έτσι είναι η ζωή ενός αθλητή. Σε αναγκάζει να κοιτάς συνέχεια παραπέρα και πιο ψηλά».
Ονειρεύεσαι να παίξεις στο εξωτερικό;
«Το να παίξεις σε ένα πρωτάθλημα το οποίο είναι ποιοτικά καλύτερο από το δικό μας και ανώτερο, είναι μια μεγάλη πρόκληση. Σίγουρα θα ήθελα να το κάνω για να δω πού μπορώ να φτάσω, να δω τι δυνατότητες έχω σαν ποδοσφαιριστής».
Τι πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό πρωτάθλημα;
«Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου. Πρέπει να το κάνουν πιο ελκυστικό προς τον κόσμο και προς τις οικογένειες. Να βγάλουν τη βία από τα γήπεδα. Είναι βέβαια και θέμα παιδείας».
Υπάρχουν νέοι παίκτες που να έχεις ξεχωρίσει στην Ελλάδα;
«Κοίτα να δεις, πιστεύω ότι οι Έλληνες το έχουν το ποδόσφαιρο, υπάρχουν πολλά ταλέντα. Το πρόβλημα είναι δεν μπορούν να αναδειχθούν για πολλούς λόγους. Το κυριότερο είναι ότι σε αυτή τη χώρα όσο εύκολα κάποιος γίνεται Θεός, άλλο τόσο εύκολα απαξιώνεται. Και δυστυχώς είμαστε ακόμη πολύ πίσω προπονητικά και τεχνολογικά για να έχουν οι νέοι όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται για να γίνουν αστέρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: