Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Ναδάλ Γκαρός!!

Για έκτη φορά στην καριέρα  του ο Ράφαελ Ναδάλ κατέκτησε το Ρονάλντ Γκαρός , αποδεικνύοντας  ότι είναι το απόλυτο αφεντικό στο χώμα. Ο Ισπανός τενίστας που  βρίσκεται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε του Ελβετού  και Νο. 3 στην κατάταξη , Ρότζερ Φέντερερ, με  3-1  σετ.  Αντίθετα ο Ελβετός  δεν θα καταφέρει να κατακτήσει για δεύτερη φορά  μετά το 2009 το συγκεκριμένο Grand Slam.

Στο πρώτο σετ ο, Φέντερερ, μπήκε πολύ πιο δυνατά   σε σχέση με τον Ναδάλ και έφτασε σε σημείο  να προηγείται με 5-2 games, δείχνοντας ότι θα κατακτήσει το πρώτο σετ , πιο εύκολα από όσο θα υπολόγιζε. Ωστόσο ο, Ναδάλ  βρήκε την ψυχολογική δύναμη και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση , κατακτώντας το πρώτο σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ  ο Ισπανός ανέβασε συνέχισε την εξαιρετική του απόδοση, με την μεγάλη ανατροπή που πέτυχε και δεν άφησε στον Φέντερερ να πάρει  μεγάλη διαφορά. Τελικά το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο tie break, καθώς ο Ελβετός στο τελευταίο game  ισοφάρισε σε 6-6. Ωστόσο στο tie break νικητής αναδείχθηκε ο Ναδάλ με 7-3 , κάνοντας το 7-6 στα games και το 2-0 στα σετ.

Το τρίτο σετ σαν σε επανάληψη του πρώτου ο Ναδάλ βρέθηκε να προηγείται του Ελβετού τενίστα με  4-2 games, όμως στο σημείο εκείνο φάνηκε η μεγάλη εμπειρία του Φέντερερ , οποίος κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι και να κατακτήσει το σετ μειώνοντας σε 2-1.

Στο τέταρτο  και τελευταίο σετ όπως αποδείχθηκε  το πήρε ο Ράφαελ Ναδάλ, όποιος σαν σε προπόνηση επικράτησε με 6-1 games του Φέντερερ. Μάλιστα ο Ελβετός στα τελευταία δύο games είχε πετάξει «λευκή πετσέτα», καθώς συνολικά και στα δύο  σημείωσε μόλις έναν πόντο. 

Σετ :3-1

Games: 7-5, 7-6(7-3),6-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: