Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Η ώρα των Νέων!!

Πολύς λόγος έγινε την περσινή χρονιά αναφορικά με την αξιοποίηση παικτών από της ακαδημίες της ΑΕΚ από τον Μανόλο Χιμένεθ.
Η ώρα των Νέων
Βλέπετε, ένας από τους βασικούς λόγους που η Ενωση επένδυσε στον Ισπανό τεχνικό ήταν το εξαιρετικό έργο που παρουσίασε στις ακαδημίες της Σεβίλλης, μέσω των οποίων αναδείχθηκε και επί της ουσίας του δόθηκε η ευκαιρία να πάρει το χρίσμα στην πρώτη ομάδα.
Ωστόσο, η πίεση που υπήρξε για άμεσα αποτελέσματα με την πρώτη ομάδα σε συνδυασμό με την κατάσταση που συνάντησε ο Χιμένεθ στις «κιτρινόμαυρες» ακαδημίες και το... φτωχό υλικό που βρήκε είχαν ως αποτέλεσμα τη σεζόν που μας πέρασε να μην μπορέσει να γίνει ουσιαστική δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα.
Αυτό είναι κάτι στο οποίο θέλει να δουλέψει φέτος ο 47χρονος τεχνικός, με δεδομένο άλλωστε πως στο συμβόλαιό του υπάρχουν επιπλέον οικονομικά μπόνους σε περίπτωση ανάδειξης και πώλησης κάποιου ποδοσφαιριστή των ακαδημιών.
Ηδη ο Χιμένεθ αρχίζει και καταστρώνει τα πλάνα του προκειμένου να εφαρμόσει και στην ΑΕΚ την πετυχημένη συνταγή της Σεβίλλης μέσω προπονήσεων που τις ονόμαζε «κατάρτιση για την αυτοματοποίηση της Ακαδημίας (entrenamientos de tecnificacion de la Academy)».
Σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα ο Χιμένεθ θα προπονεί μία φορά την εβδομάδα τους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών, προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει σαφή και ιδία άποψη για τα προσόντα τους.
Μάλιστα, στο πλάνο που επεξεργάζεται πέρα από τις προπονήσεις που θα κάνει με όλους τους παίκτες θέλει να προχωρήσει και σε ξεχωριστές προπονήσεις βάσει θέσης.
Ητοι, τη μία εβδομάδα ειδική προπόνηση μόνο για τους επιθετικούς, ανεξαρτήτως ηλικίας (στις προπονήσεις θα συμμετέχουν παίκτες της ομάδας u- 20, u-17, u-14, u-13 και Παμπαίδες), την επόμενη μόνο με τους αμυντικούς και τους μέσους επίσης ανεξαρτήτως ηλικίας, με βασικό σκοπό να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές των ακαδημιών να εξελιχθούν, να βελτιωθούν σε όλους τους τομείς και πάνω απ' όλα να αφομοιώσουν το σύστημα που θα αγωνίζεται η πρώτη ομάδα ώστε να εγκλιματιστούν αμέσως μόλις τους δοθεί η ευκαιρία να γίνουν επαγγελματίες.
Είναι κάτι που είχε συζητήσει άλλωστε και στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Ενωσης πριν αναχωρήσει για την πατρίδα του, τόσο για να μπορέσει η ομάδα με αυτόν τον τρόπο να εξοικονομήσει χρήματα αξιοποιώντας παίκτες των ακαδημιών όσο και για να εναρμονιστεί με τα πρότυπα της UEFA.
Ψάχνουν λεφτά για τον Μίτσελ
Η εισήγηση του Χιμένεθ για την παραμονή του Μίτσελ στην ομάδα είναι ξεκάθαρη. Ανάλογη επιθυμία έχει εκφράσει και ο Ισπανός μέσος, με τη διοίκηση της Ενωσης να προσπαθεί να ικανοποιήσει το αίτημα του προπονητή της, αλλά να αδυνατεί μέχρι στιγμής να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις τόσο του παίκτη όσο και της Μπέρμιγχαμ, με τις εξελίξεις να αναμένονται άμεσα.
«Ψηστήρι» στον Μορίγια
Να πείσει τον Μιγκέλ Μορίγια να συνεχίσει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ προσπαθεί ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός τού πρότεινε να έρχεται για 2-3 μέρες στην Ελλάδα κάθε μήνα και να παρακολουθεί τα ματς από την Ισπανία και βρίσκεται εν αναμονή της απάντησής του.
Συνεχίζουν οι Ισπανοί
Στη μακρά λίστα των 42 τεχνικών που εξετάζει η Ράσινγκ Σανταντέρ για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία του συλλόγου συγκαταλέγουν οι Ισπανοί τον Χιμένεθ, χωρίς ωστόσο να υφίσταται τέτοιο θέμα.
Ελπίζουν σε καλά μαντάτα
Το ότι ο Νάτσο Σκόκο θα αποτελέσει τον ρυθμιστή των εξελίξεων στον μεταγραφικό προγραμματισμό της ΑΕΚ είναι δεδομένο. Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή που ανανέωσε τη συνεργασία του με τους «κιτρινόμαυρους» η διοίκηση του συλλόγου του έβαλε επί της ουσίας πωλητήριο τόσο για να απαλλαγεί από το δυσβάσταχτο συμβόλαιό του όσο και για να μπορέσει μέσω της πώλησής του να εξασφαλίσει ένα σημαντικό ποσό για να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση στο μεταγραφικό παζάρι.
Μάλιστα, παρ' όλο που οι όποιες προτάσεις έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στα γραφεία της ΠΑΕ για τον «υδραυλικό» δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές, στην Ενωση θέλουν να πιστεύουν πως στα μέσα της εβδομάδας θα προκύψει όντως κάτι... καλό που θα τους λύσει τα χέρια και μπορέσουν να θέσουν σε εφαρμογή τα πλάνα τους.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: