Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Θα τον κάψει ή θα καεί;

Ο Παναθηναϊκός ορέγεται τη νίκη που θα τον στέψει για 32η φορά στην ιστορία του πρωταθλητή, αλλά ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος για την ισοφάριση στον αποψινό τέταρτο αγώνα της σειράς των τελικών της Α1 (22:00, ΝΕΤ και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Κατάμεστο το ΟΑΚΑ, ιατρικά έτοιμος ο Περπέρογλου. «Ντόπες» από Αγγελόπουλους στους «ερυθρόλευκους». Τέταρτη μάχη και για το ζευγάρι Άρης-ΠΑΟΚ (19:00).

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (22:00, ΝΕΤ)

Ο κρισιμότερος μέχρι τον επόμενο-εφόσον υπάρξει-είναι ο σημερινός αγώνας της σειράς των τελικών για τους «αιώνιους». Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη που θα του χαρίσει τον ένατο συνεχή, 13ο τα τελευταία 14 χρόνια και 32ο συνολικά τίτλο πρωταθλητή στην ιστορία του συνεχίζοντας την αυτοκρατορία των τελευταίων ετών. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, με την ψυχολογική ώθηση που του έδωσε η νίκη της Τετάρτης στο ΣΕΦ, ορέγεται το 2-2 και την επιστροφή σε ένα «κολασμένο» ΣΕΦ για πέμπτο παιχνίδι.

Οι «πράσινοι» ποντάρουν στη δύναμη του ΟΑΚΑ, όπου είναι αήττητοι σε τελικούς εδώ και 27 ματς, με την τελευταία τους εντός έδρας ήττα να καταγράφεται το 1993 στη Γλυφάδα. Ο Στράτος Περπέρογλου είναι πλέον ιατρικά έτοιμος και εναπόκειται στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αν θα τον συμπεριλάβει στη δωδεκάδα του αποψινού ματς αντί του Γιώργου Μπόγρη. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν παρών στη χθεσινή τελευταία προπόνηση δίνοντας το μήνυμα στους παίκτες της ομάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρά τα γνωστά προβλήματα των Νεστέροβιτς και Βασιλόπουλου (εκτός και ο Νίλσεν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά και ο νεαρός Κατσίβελης) θα προσπαθήσουν να φύγουν για δεύτερη φορά φέτος νικητές από το ΟΑΚΑ ποντάροντας και στο άγχος που θεωρητικά είναι μεγαλύτερο στην πλευρά των γηπεδούχων. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα δώσει χρόνο στους Πελεκάνο και Πρίντεζη, που ήταν «κομβικοί» στο τελευταίο ματς, ενώ εκτός δωδεκάδας αναμένεται να μείνει ξανά ο Κέσελ. Η τελευταία προπόνηση έγινε υπό το βλέμμα του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου, που πιστεύουν πολύ στη μεγάλη ανατροπή.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Πηλοΐδης, Τανατζής και Καρακατσούνης. Αν χρειαστεί πέμπτος τελικός για να αναδειχθεί πρωταθλητής, θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο ΣΕΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: