Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Μομφή Ηρακλή στον Πιλάβιο!!

Προ ημερών είχαμε καταγράψει στο ρεπορτάζ για το σοβαρό ενδεχόμενο, ο Ηρακλής να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου. Αυτό δεν αποκλείεται τελικά να γίνει πράξη από τους ανθρώπους της ομάδας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν μπορεί φυσικά να προσδιοριστεί χρονικά πότε ακριβώς θα γίνει και αν θα γίνει οριστικά πράξη, αλλά πλέον το ενδεχόμενο φαντάζει πολύ πιθανό.
Το παιχνίδι άλλωστε χοντραίνει… Συν τοις άλλοις, ο Ηρακλής βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, βρέθηκε σ’ έναν κυκεώνα καταστάσεων, μετά από τις αποφάσεις της ΕΠΟ είτε ότι αφορά την αδειοδότηση με τις αποφάσεις των Οργάνων της, είτε ότι αφορά την… ασφαλιστική ενημερότητα. Ο Ηρακλής μετά από τις αποφάσεις αυτές έφτασε στο τέλμα.
Δεν έχει να κάνει με τα δυο μέτωπα
Βέβαια, η πρόταση μομφής, που θα κατατεθεί από την πλευρά του Ηρακλή στα Πειθαρχικά Όργανα της ΟΥΕΦΑ, δεν έχει να κάνει ούτε με την ασφαλιστική ενημερότητα, ούτε με την αδειοδότηση. «Έχει να κάνει με το γεγονός, ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και συνάμα η ΕΠΟ έχουν «σπάσει» τους κανόνες δικαίου, κι αυτό μπορεί να αποδειχθεί», επισημαίνει χαρακτηριστικά στο «Μ» ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, που επιβεβαιώνει το θέμα και τη δυνατότητα, που υπάρχει να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο η ομάδα και συμπληρώνει με νόημα: «Υπάρχουν στοιχεία και μεθοδεύεται η στρατηγική από την πλευρά του Ηρακλή, η οποία ωστόσο θα επικυρωθεί τις επόμενες μέρες».
Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται, ο Πιλάβιος έχει πάρει μηνύματα ότι θα εξεταστεί η υπόθεση. Το σίγουρο είναι πάντως, όπως τουλάχιστον γίνεται γνωστό, ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Έρχεται μεγάλη μπόρα για τον ίδιο. Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ασκείται ήδη πίεση στην ΟΥΕΦΑ και στο CAS για καθαίρεση του, μέσω της πρότασης μομφής.
«Έχουμε το δικαίωμα»
Την ίδια στιγμή, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, θεωρεί ότι η κίνηση του Πιλάβιου στην γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας και η απόφαση για το «λουκέτο» έχει να κάνει και με τον Ηρακλή, με σκοπό να μην εξεταστούν οι εφέσεις από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Κι αυτό γιατί, μία ομάδα έχει δικαίωμα εντός 21 ημερών να καταθέσει προσφυγή στο CAS από την ημέρα που βγήκε η απόφαση, κάτι που είπε άλλωστε προ ημερών στο «Αθλητικό Metropolis».
Προφανώς, ο πρόεδρος της ΕΠΟ θέλει να περάσει αυτό το διάστημα, για να θεωρηθούν στη συνέχεια εκπρόθεσμες οι εφέσεις του Ηρακλή στο CAS, κι αφού πρωτίστως θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα ελληνικά δικαστήρια. Ωστόσο, όπως λέει ο έγκριτος νομικός, που ήταν μάλιστα τις προηγούμενες μέρες στη Λοζάννη, αν η ΕΠΟ είναι κλειστή, τότε αυτόματα ο Ηρακλής μπορεί να πάει στο CAS. Έχει το δικαίωμα να πράξει κάτι αντίστοιχο: «Θα εξεταστούν οι εφέσεις, όπως και να έχει», τόνισε μεταξύ των άλλων στο «Μ».
Έρχεται στη Θεσσαλονίκη
Στο μεταξύ, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης αναμένεται να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη το αργότερο μέχρι αύριο. Ο έγκριτος νομικός βρίσκεται σ’ επικοινωνία με τους ανθρώπους της ομάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα και παράλληλα ήταν επίσης σε μία από τις συζητήσεις, που έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις της Μίκρας στα γραφεία της ΠΑΕ πριν από αρκετές μέρες. Όπως λέει ο ίδιος, υπάρχει μία… επικοινωνία και το ενδεχόμενο η ΠΑΕ Ηρακλής να συνεργαστεί μαζί του είναι σχεδόν οριστικό. «Είμαστε κοντά σε συμφωνία», επισημαίνει, ωστόσο αυτό προφανώς θα επικυρωθεί ή όχι με την έλευση του στη Θεσσαλονίκη της προσεχείς μέρες. Αφενός για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και αφετέρου για να μεθοδεύσουν την περαιτέρω στρατηγική, που θα ακολουθήσει η ομάδα στα αρμόδια Όργανα, πάντα φυσικά σε νομικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: