Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Μεγάλη πίκρα στο τέλος…!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την απόδοση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ντόρτμουντ, την χαμένη ευκαιρία και την... ξενέρα της ισοφάρισης! 
Αυτά μόνο στον ΠΑΟΚ γίνονται…. Να πηγαίνεις σε μία γιορτή, να χαίρεσαι για όλη την ατμόσφαιρα, να πανηγυρίζεις, να πιστεύεις στην επιτυχία και τελικά… να φεύγεις στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα και ξενερωμένος από την κακή συμπεριφορά μερικών… προσκεκλημένων.

Είναι πραγματικά φοβερό να παίζει ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ, να λήγει το παιχνίδι ισόπαλο, αλλά… να υπάρχει τόση πίκρα γι’ αυτό το αποτέλεσμα.

Είναι απίστευτο να βλέπεις μέσα στην Τούμπα τους οπαδούς της Γερμανικής ομάδας να κάνουν σοβαρά επεισόδια και τους ΠΑΟΚτσήδες να μην αντιδρούν, να αναρωτιέσαι πώς έγινε αυτό και εκεί που πας να φύγεις ήσυχος (από αυτή την πλευρά) να βλέπεις 100 άτομα να εισβάλουν στο γήπεδο και να τρέχουν προς τους Γερμανούς! Λες και ήθελαν να τους ζητήσουν τον λόγο: «Γιατί κάνατε επεισόδια και μας κλέψατε τη «δόξα» μέσα στο σπίτι μας;»

ΤΡΕΛΑ πραγματική…

Είναι δύσκολο μετά από αυτό το βράδυ να μπουν σε σειρά όλες οι σκέψεις…

Στο γήπεδο η Ντόρτμουντ (με τις πέντε απουσίες βασικών) ήταν ανώτερη. Ο ΠΑΟΚ έχασε για ΠΡΩΤΗ φορά φέτος ως ομάδα. Έχασε τον έλεγχο, την κατοχή, έχασε την μπάλα άπειρες φορές, έχασε πολλά από τους ανώτερους Γερμανούς, έχασε την ευχέρεια να περνάει και το κέντρο σε σημαντικά διαστήματα, αλλά… δεν έχασε το παιχνίδι.

Και όχι μόνο αυτό… Από το 34΄ και μετά που προηγείται, σε πείθει με την αμυντική του λειτουργία, αλλά και μερικές κόντρες που βγάζει, μαζί με το γεγονός ότι οι Γερμανοί (παρά την κυριαρχία τους) δεν έχουν τρόπο να βγάλουν μεγάλες φάσεις, σου δείχνει λοιπόν η ομάδα του Τούντορ, ότι μπορεί και να κερδίσει, κλέβοντας το ματς.  (Εξάλλου και η πιο μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι είναι του Ζάιρο…).

Να όμως που και πάλι έρχεται η… «κωλοφάση», να που και πάλι ο Όλσεν δεν έχει γρήγορη και αποτελεσματική πρώτη σκέψη, να που ο Ροντρίγκεζ χάνει τον παίκτη στην πλάτη του (ο οποίος Χόφμαν κάνει μαγική προσποίηση) και από το πουθενά, χωρίς φάση, ο ΠΑΟΚ δέχεται το γκολ της ισοφάρισης και χάνει δύο βαθμούς.

Κι’ αν το 1-1… μπορείς να το δεχθείς, μια και οι Γερμανοί είναι σε άλλο επίπεδο και ο ΠΑΟΚ πραγματικά πήγε να κλέψει το αποτέλεσμα, αυτό στο τέλος με…. την είσοδο 100 εγκληματιών κατά του ΠΑΟΚ, είναι σοκαριστικό!

Ναι μεν… οι Γερμανοί χούλιγκαν έκαναν τρισχειρότερα, άναψαν πυρσούς, τους πέταξαν προς ανθρώπους, διέκοψαν τον αγώνων, «έφαγαν» πολύ ξύλο από τους αστυνομικούς, αλλά… τι μας ενδιαφέρει;  (Πρόβλημά τους! Αν και θα είναι μεγάλη η τιμωρία για όλους να γίνει το Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ χωρίς κόσμο…).

Το θέμα μας είναι ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα, στον ΠΑΟΚ έχουν γίνει δεκάδες προειδοποιήσεις, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με τιμωρία και παρά το ότι για δύο ώρες οι 25 χιλιάδες φίλαθλοι είναι υποδειγματικοί (και χωρίς αντίδραση στα επεισόδια των Γερμανών), βρίσκονται στο τέλος 100 ανόητοι, να εκμεταλλευτούν ένα λάθος σε μία πόρτα που άνοιξε για να μπουν συνδεσμίτες να μαζέψουν τα πανό και βάζουν σε περιπέτειες την ομάδα, ενώ ταυτόχρονα χαλάνε και όλη την διάθεση που υπάρχει.

Τελικά… αυτή… ή αυτοί, είναι η ευχή και μαζί η κατάρα για τον ΠΑΟΚ. Ο λόγος που ο σύλλογος είναι γνωστός ανά την Ευρώπη, αλλά και μία σημαντική αιτία που η ομάδα δεν κάνει το βήμα παραπάνω. Έρχεται πάντα αυτή η μία στιγμή που γίνεται η ανοησία και ξενερώνουν οι πάντες και τα πάντα…  Πας να κάνεις δύο βήματα μπροστά και σε μία στιγμή…. γυρίζεις τρία πίσω. (Και όλα αυτά, γιατί ο ΠΑΟΚ όταν ο κόσμος του παρεκτρέπεται, την «πληρώνει» πολύ άσχημα. Δεν έχει τα «μέσα» να ξεφύγει).

Σε κάθε περίπτωση, στο… τέλος-τέλος, η φετινή ποδοσφαιρική προσπάθεια αυτής της ομάδας είναι τόσο μεγάλη, τα θετικά σημάδια τόσα πολλά, που μία κακή στιγμή εντός γηπέδου σε ένα μεγάλο ματς, αλλά και μία ανοησία μετά την λήξη, δεν πρέπει να επηρεάσει αυτούς που τουλάχιστον αγωνίζονται για να μεγαλώσουν τον ΠΑΟΚ…

Κι’ αυτό θα (πρέπει να) γίνει… ακόμη και αν την Κυριακή, εμφανιστούν διάφοροι, που θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν τον ΠΑΟΚ…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: