Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

«Το γήπεδο αργά ή γρήγορα θα γίνει»!

Δράση με σκοπό την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των κατοίκων και των φορέων της Νέας Φιλαδέλφειας ανέλαβε η «Δικέφαλος 1924», έχοντας ως στόχο να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα.

«Το γήπεδο αργά ή γρήγορα θα γίνει»!
Στη Νέα Φιλαδέλφεια βρέθηκαν σήμερα ο γενικός διευθυντής της «Δικέφαλος 1924», Νίκος Στράτος, και ο project manager του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος, και συναντήθηκαν με κατοίκους και φορείς της περιοχής και τους ενημέρωσαν για όλα τα πλάνα που αφορούν το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στην ιστορική της έδρα.

inner

Ο κ. Στράτος ενημέρωσε για την έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας (πρόκειται για υπηρεσία του Υπουργείου) επί της περιβαλλοντικής μελέτης, και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με τη φράση: «Η έκθεση αυτή συμφωνεί με την προτεινόμενη μελέτη του έργου». Παράλληλα, ενημέρωσε πως στη «Δικέφαλος 1924» έχουν κοινοποιηθεί θετικές εισηγήσεις σχεδόν όλων των κρατικών φορέων που εμπλέκονται στην περιβαντολογικη μελέτη.

Διάβασε την τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανιδη στο Τατόι, ο οποίος τότε είχε αναφερθεί στα δυο οράματα της προσπάθειάς του: την επιστροφή ομάδας στη Σούπερ Λίγκα και την κατασκευή του γηπέδου. Ανέλυσε, στη συνέχεια, όλες τις ενέργειες μέχρι σήμερα από Μάιο 2013 για το γήπεδο

Μάλιστα, ο κ. Στράτος ξεκαθάρισε ότι δεν θα αφήσει η ΑΕΚ τον Δήμαρχο, Άρη Βασιλόπουλο, να αλωνίζει: «Αφήσαμε τον Δήμαρχο να αλωνίζει, αλλά έως εδώ! Οι μάσκες έπεσαν, από εδώ και πέρα θα μας βρει απέναντι. Ξεκινάμε από σήμερα. Το γήπεδο αργά η γρήγορα θα γίνει και θα είναι το κόσμημα Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Να διεκδικήσει να πιάσουν δουλειά άνεργοι από την περιοχή. Θέλει να κάνει όνομα για να πολιτευτεί; Έχει πρόβλημα γιατί είναι οπαδός άλλης ομάδας; Ζηλεύει τους επιχειρηματικές γιατί δίνουν δουλειά σε συνανθρώπους μας;».

Το «παρών» δίνει και ο Δημήτρης Ανδριόπουλος ο οποίος μίλησε για συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για τρία θέματα του νόμου πριν ψηφιστεί, αλλά και για δεύτερη συμφωνία με 20 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, παρουσία του κ. Βασιλόπουλου. Επίσης, είπε ότι έχει τα πάντα στο αρχείο του, όλα τα mail, που έχουν σταλεί μεταξύ των δύο πλευρών.

«Από Νοέμβριο 2014 ο φάκελος μας ήταν έτοιμος και έμενε μόνο η περιβαντολογική μελέτη. Με τις Εκλογές πάγωσε η διαδικασία και είπαμε στον τότε προϊσταμενο κ. Τολερη ότι καταλαβαίνουμε ότι περιμένεις τον επόμενο Υπουργό. Ο κ. Λαφαζανης πήρε την αρμοδιότητα να υπογράφει εκείνος, ενώ μέχρι τότε το έκανε ο Γ.Γ του Υπουργείου. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην αναρτηθεί η μελέτη από τον Ιανουάριο. Μέχρι τον Ιούλιο και την παραίτηση Λαφαζάνη δεν έβγαινε. Όταν παραιτήθηκε αναρτήθηκε η μελέτη στις 22 Ιουλίου».

Ο κ. Στράτος αναμένεται να έχει και τη Δευτέρα νέες επαφές με Δημοτικούς Συμβούλος από όλα τα πολιτικά στρατόπεδο, ενώ στη συνέχεια ανέφερε τα τρία ατού της ΑΕΚ για το νέο γήπεδο: ιδιοκτησία οικοπέδου, ο νόμος που ρυθμίζει τα πάντα για την κατασκευή του γηπέδου και την ξεκάθαρη απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ.

Παρόντες σε αυτή τη συνάντηση, όπως προαναφέραμε, ήταν και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Μαύρος, ο Σεραφείδης, Σταματιάδης Κοπιτσης κα. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή ο Στέλιος Σεραφειδης παρενέβη, λέγοντας «γιατί δεν βάζουμε τις μπουλντόζες μέσα και να πάμε όλοι να ξεκινήσουμε τώρα αφού είμαστε νόμιμοι;», με τον κ. Ανδριόπουλο να απαντά ότι «έχουμε κράτος με νόμους και θέλουμε να είμαστε νόμιμοι σε όλα. Χωρίς την άδεια δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: