Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ένας απίθανος για τη Χρυσή Μπάλα!!

Ανάμεσα στους 59 υποψήφιους για τη Χρυσή Μπάλα βρίσκεται… κάποιος Μάσιμο Λουόνγκο. Το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε τι (δεν) έχει κάνει στην καριέρα του ο 23χρονος Ιταλοαυστραλός μέσος.

Ένας απίθανος για τη Χρυσή Μπάλα!
Ανακοινώθηκαν λοιπόν οι 59 υποψήφιοι για την χρυσή μπάλα και αν τα ονόματα των Μέσι, Ρονάλντο, Σουάρεζ και Μπέιλ είναι λίγο πολύ αναμενόμενα, υπάρχουν και κάποιες επιλογές που σίγουρα προκαλούν έκπληξη.

Γράφει ο Γρηγόρης Ποζιός

Το πόσο μεγάλη έκπληξη αποτελούν κάποια ονόματα αποδεικνύει και η μη παρουσία στη λίστα των 59, του Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Του τερματοφύλακα δηλαδή της ομάδας που κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ιταλία, αλλά έφτασε και μια ανάσα από το τρεμπλ, όντας ένας εκ των κορυφαίων στην πορεία της Γιουβε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «Τζίτζι» λοιπόν είναι εκτός λίστας, αλλά ποιοι είναι αυτοί που συμπληρώνουν τους 59;

Δείτε τους αναλυτικά στη λίστα που ακολουθεί:

1. Κλαούντιο Μπράβο - Μπαρτσελόνα
2. Χαβιέ Μασεράνο - Μπαρτσελόνα
3. Αντρές Ινιέστα - Μπαρτσελόνα
4. Λιονέλ Μέσι - Μπαρτσελόνα
5. Ιβάν Ράκιτιτς - Μπαρτσελόνα
6. Νεϊμαρ - Μπαρτσελόνα
7. Λουίς Σουάρεζ - Μπαρτσελόνα
8. Γκάρεθ Μπέιλ – Ρεάλ Μαδρίτης
9. Καρίμ Μπενζεμά - Ρεάλ Μαδρίτης
10. Σέρχιο Ράμος - Ρεάλ Μαδρίτης
11. Κριστιάνο Ρονάλντο - Ρεάλ Μαδρίτης
12. Λούκα Μόντριτς - Ρεάλ Μαδρίτης
13. Χάμες Ροντρίγκεζ - Ρεάλ Μαδρίτης
14. Τόνι Κρόος - Ρεάλ Μαδρίτης
15. Τζιόρτζιο Κιελίνι - Γιουβέντους
16. Πολ Πογκμπά - Γιουβέντους
17. Αλβάρο Μοράτα - Γιουβέντους
18. Αρτούρο Βιντάλ - Γιουβέντους
19. Αντρέα Πίρλο - Γιουβέντους
20. Κάρλος Τέβες - Γιουβέντους
21. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι – Μπάγερν Μονάχου
22. Άριεν Ρόμπεν – Μπάγερν Μονάχου
23. Ντέιβιντ Αλάμπα – Μπάγερν Μονάχου
24. Τόμας Μίλερ – Μπάγερν Μονάχου
25. Μάνουελ Νόιερ – Μπάγερν Μονάχου
26. Γουίλφριντ Μπόνι – Μάντσεστερ Σίτυ
27. Γιάγια Τουρέ – Μάντσεστερ Σίτυ
28. Σέρχιο Αγκουέρο – Μάντσεστερ Σίτυ
29. Νίκολας Οταμέντι – Βαλένθια /Μάντσεστερ Σίτυ
30. Κέβιν Ντε Μπρούιν – Βόλφσμπουργκ / Μάντσεστερ Σίτυ
31. Ντιέγκο Κόστα - Τσέλσι
32. Γουίλιαν - Τσέλσι
33. Τίμπο Κουρτουά - Τσέλσι
34. Εντέν Αζάρ - Τσέλσι
35. Έντισον Καβάνι - Παρί σεν Ζερμέν
36. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς - Παρί σεν Ζερμέν
37. Χαβιέ Παστόρε - Παρί σεν Ζερμέν
38. Γουέιν Ρούνει - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
39. Νταβίντ Ντε Χέα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
40. Μέμφις Ντεπάι - Αϊντχόβεν/ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
41. Νταβίντ Οσπίνα - Άρσεναλ
42. Αλέξις Σάντσεζ - Άρσεναλ
43. Αντουάν Γκριέζμαν – Ατλέτικο Μαδρίτης
44. Τζάκσον Μαρτίνεζ – Πόρτο / Ατλέτικο Μαδρίτης
45. Κάρλος Μπάκα – Σεβίλλη / Μίλαν
46. Τζιοβάνι ντος Σάντος – Βιγιαρεάλ / Λ.Α Γκάλαξι
47. Φιλίπ Κοουτίνιο - Λίβερπουλ
48. Σον Χέουνγκ-Μιν (Νότιος Κορέα / Λεβερκούζεν - Τότεναμ)
49. Κριστιάν Ατσού – Έβερτον / Μπόρνμουθ
50. Πάολο Γκερέρο – Φλαμένγκος / Κορίνθιανς
51. Εδουάρδο Βάργκας – ΚΠΡ - Χοφενχαϊμ
52. Γκάρι Μέντελ – Ίντερ
53. Χάρι Κέιν - Τότεναμ
54. Αλεξάντερ Λακαζέτ – Λυόν
55. Αντρές Γκουαρδάδο
56. Κάρλος Σάντσεζ – Ρίβερ Πλέιτ
57. Αντρέ Αγιού – Μαρσέιγ/ Σουόνσι
58. Μάσιμο Λουόνγκο – Σουίντον / ΚΠΡ
59. Σίνζι Οκαζάκι (Ιαπωνία / Μάιντς - Λέστερ)

Οι ομάδες με τους περισσότερους παίκτες κυριαρχούν στη λίστα είναι φυσικά η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν και η Γιουβέντους. Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως ακούει στο όνομα Μάσιμο Λουόνγκο, ο οποίος την περσινή περίοδο αγωνιζόταν στην Σουίντον, ομάδα της League One(τρίτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας), πριν πάρει μεταγραφή για την ΚΠΡ.

Ποιος είναι όμως ο 23χρονος μέσος ο οποίος κατάφερε να μπει στη λίστα των 59 υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα;

Γεννημένος στην Αυστραλία από Ιταλό πατέρα και μητέρα από την Ινδονησία ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρό στης ακαδημίες της Tigers, μιας ομάδας Ιταλοαυστραλών. Ένας φιλικός αγώνας κολλεγίου, στα 18 του χρόνια, έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του και αυτό γιατί εκεί τον είδε σκάουτερ της Τότεναμ, που αποφάσισε να τον φέρει στην Αγγλία να δοκιμαστεί στις ακαδημίες των «σπιρουνιών».

Τα όσα έδειξε εκεί άφησαν ευχαριστημένους τους ανθρώπους της ομάδας του Λονδίνου και έτσι ξεκίνησε η ζωή του στο «νησί». Ο ίδιος ο Χάρι Ρέντναπ, μόλις ένα χρόνο αργότερα, του έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παιχνίδι της Τότεναμ στο Λίγκ Καπ, απέναντι στην Στόουκ. Το ημερολόγιο έγραφε 20 Σεπτεμβρίου 2011 και σχεδόν τέσσερεις μήνες αργότερα ο νεαρός Μάσιμο θα συμπεριληφθεί για πρώτη και… τελευταία φορά στην αποστολή για αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ με αντίπαλο τη Λίβερπουλ.

inner

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα βρει τον νεαρό Ιταλοαυστραλό να αλλάζει ομάδα και να εντάσσεται ως δανεικός στην ομάδα της Ίπσουιτς. Εκεί θα καταφέρει να κάνει σκοράρει το πρώτο του επαγγελματικό γκολ. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό και ο Μακ Κάρθυ μόλις στις 9 Νοεμβρίου θα τελειώσει τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα επιστρέψει στο Λονδίνο και την Τότεναμ μόνο για προπονήσεις, μέχρι τον επόμενο δανεισμό του.

Η επόμενη ομάδα του θα είναι η Σουίντον στην οποία υπογράφει (ως δανεικός) στα τέλη Μαρτίου. Από την αρχή της καριέρας του εκεί θα πάρει φανέλα βασικού στο χώρο του κέντρου και θα αναγκάσει την ομάδα να ξοδέψει 400.000 λίρες για να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή από την Τότεναμ. Οι 44 εμφανίσεις του αλλά και τα έξι γκολ που θα πετύχει με την φανέλα της Σουίντον θα αναγκάσουν τον… «δικό μας» Άγγελο Ποστέκογλου, εκλέκτορα της Εθνικής Αυστραλίας να τον πάρει μαζί του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας χωρίς όμως να καταφέρει να αγωνιστεί με τα «καγκουρό».

Μια ακόμα σεζόν στην Σουίντον με 36 συμμετοχές και έξι γκολ θα κάνουν κάποιες από τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ να ενδιαφερθούν για την απόκτηση του. Μια από αυτές θα είναι η Άστον Βίλα αλλά ο Λουόνγκο θα καταλήξει στην ΚΠΡ, η οποία μετά τον υποβιβασμό της στην Τσάμπιονσιπ θα πληρώσει περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, για να τον κάνει δικό της, στην προσπάθεια για να ανέβει και πάλι στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τι έχει κάνει ο νεαρός για να έχει μπει στη λίστα των 59 υποψηφίων για τη χρυσή μπάλα; Ουδείς γνωρίζει! Από τη μεταγραφή του και έπειτα έχει καταγράψει 9 συμμετοχές με τη φανέλα των «Χουπς» οι οποίοι είναι στη μέση της βαθμολογίας της Τσάμπιονσιπ. Τώρα αν αυτό είναι ικανό να τον συμπεριλάβει στη λίστα των υποψηφίων για τη χρυσή μπάλα είναι κάτι που θα απαντηθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος.

Μερικές πάντως από τις ατάκες που ακούστηκαν στην αίθουσα σύνταξης του sport-fm.gr για την υποψηφιότητα του Λουόνγκο ως καλύτερου ποδοσφαιριστή για το 2015 ήταν πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής «έχει δόντι στη FIFA», «αυτός δεν είναι βύσμα αλλά πολύμπριζο» και η «η παράγκα του Μπλάτερ και του Πλατινί καλά κρατεί». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: