Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Οι χορηγοί «στριμώχνουν» τον Μπλάτερ!!

Τέσσερις από τους μεγαλύτερους σπόνσορες της FIFA, απαιτούν πλέον την παραίτηση του Σεπ Μπλάτερ από την προεδρία, μετά την κρίση διαφθοράς στο ανώτατο διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου.
Πιο συγκεκριμένα, Coca-Cola, McDonalds, Visa και Budweiser φαίνεται πως παρά την μακροχρόνια συνεργασία τους με την ομοσπονδία, δεν διστάζουν να αυξήσουν την πίεση για παραίτηση προς τον 79χρονο Ελβετό, ο οποίος κατηγορείται για εμβάσματα απιστίας προς τον Μισέλ Πλατινί και για «χάρισμα» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Τζακ Γουόρνερ.
ADVERTISEMENT
Ο ίδιος δεν έδειξε πάντως να συγκινείται, ξεκαθαρίζοντας μέσω ανακοίνωσης: «Η Coca-Cola είναι ένας πολύ σημαντικός χορηγός, ο κ. Μπλάτερ όμως διαφωνεί με τη θέση της».
«Για το όφελος του παιχνιδιού, η Coca-Cola Company καλεί τον πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ να παραιτηθεί άμεσα, ώστε μία αξιόπιστη και βιώσιμη αναμόρφωση να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν. Κάθε μέρα που περνάει, η εικόνα και η φήμη της FIFA φθείρεται. Η FIFA χρειάζεται εξονυχιστική και άμεση αναμόρφωση, που μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω μίας πραγματικά ανεξάρτητης προσέγγισης» είναι η θέση του κολοσσού παραγωγής αναψυκτικών, η χορηγία του οποίου τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι βασικό κομμάτι της εμπορικής στρατηγικής του.
Ανάλογη είναι η θέση και των McDonalds: «Τα γεγονότα των πρόσφατων εβδομάδων, συνεχίζουν να φθείρουν την φήμη της FIFA και τη δημόσια εμπιστοσύνη στην ηγεσία της. Πιστεύουμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον του παιχνιδιού, η άμεση παραίτηση του προέδρου Μπλάτερ, ώστε η αναμόρφωση να ξεκινήσει με την αξιοπιστία που χρειάζεται».
Αμφότεροι οι χορηγοί πλάι στην Visa και την Budweiser, απείλησαν με την παρέμβασή τους πως θα αποχωρήσουν από τις αντίστοιχες συμφωνίες, εφόσον η αναμόρφωση της ομοσπονδίας δεν γίνει άμεσα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: