Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Football Factory: Το παιχνίδι του θανάτου!!


Δείτε το ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε η εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 94.6, Football Factory.

Football Factory: Το παιχνίδι του θανάτου
Καλοκαίρι του 1942. Ο πλανήτης έχει παραδοθεί στη δίνη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ουκρανία, από τον Σεπτέμβριο του 1941 είναι υπό γερμανική κατοχή. Είναι μια από τις χώρες που υπέφερε όσο λίγες από την φονική γερμανική μεθοδικότητα, μέχρι την απελευθέρωση, υπολογίζεται πως η χώρα χάνει 10 εκατομμύρια ανθρώπους από τον πόλεμο.

Η ζωή όμως έχει την συνήθεια να συνεχίζεται. Ένα χρόνο μετά την εισβολή, οι Γερμανοί αποφασίζουν να διασκεδάσουν τον κατεχόμενο λαό και το ποδόσφαιρο δίνει πάλι τη λύση. Διοργανώνεται ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά στο οποίο επίλεκτοι ναζί, αντιμετωπίζουν την ουκρανική Start, μια ομάδα που απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από πρώην ποδοσφαιριστές που δουλεύουν στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παρασκευής ψωμιού της πόλης.

Το παιχνίδι που έγινε στις 9 Αυγούστου 1942, έμεινε στην ιστορία ως «Το παιχνίδι του Θανάτου», καθώς μετά απ’ αυτό οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της νικήτριας ουκρανικής ομάδας έχασαν τη ζωή τους. Αλήθεια ή μύθος; Σφαγή ή προπαγάνδα; Ακόμα και σήμερα, η αλήθεια φαίνεται να παραμένει στη μέση.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: