Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Το βλέμμα της Τσέλσι στον Μανωλά...!!

Ο Κώστας Μανωλάς έχει την ποιότητα να φέρει την Ρόμα στην κορυφή και το FourFourTwo παρουσιάζει τον αμυντικό των Τζιαλορόσι!
«Ο Κώστας Μανωλάς έχει την ποιότητα να οδηγήσει τη Ρόμα στο πρώτο πρωτάθλημα μετά τη σεζόν 2000/01. Είναι ο ηγέτης της άμυνας της και σίγουρα φαντάζει ιδανική λύση για συλλόγους με πρόβλημα στα μετόπισθεν, όπως η Τσέλσι» ήταν το σχόλιο του FourFourTwo, το οποίο αποθεώνει τον Κώστα Μανωλά για την πορεία του. Το αφιέρωμα στέκεται στις αγωνιστικές του αρετές, στο παρελθόν, το μέλλον, την Τσέλσι, αλλά και στα λεγόμενα του Τραϊανού Δέλλα.

Ο Κώστας Μανωλάς έχει αποδείξει πως μπορεί να ευδοκιμήσει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Θρασύβουλο, πήγε στην ΑΕΚ στα 18 του χρόνια σκοράροντας το πρώτο του επαγγελματικό γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ έπαιζε με σπασμένο ζυγωματικό. ο Μανωλάς σφυρηλάτησε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Δέλλα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ «Είναι τιμή μου να παίζω με ένα τόσο μεγάλο παίκτη. Βασικά είναι σαν δάσκαλος και με βοηθάει κοιτάζω πάντα προς τα πάνω». Ο Μανωλάς διδάχθηκε πολλά από τον Δέλλα και έδειξε τα προσόντα του τη διετία στον Ολυμπιακό, όπου κατέκτησε δυο πρωταθλήματα, ενώ έκανε και το μεγάλο ταξίδι στη Βραζιλία με την Εθνική του ομάδα.
Αναπόφευκτα, ήταν ένα από τα πρώτα ερωτήματα στα αποκαλυπτήρια της νέας Ρόμα, χωρίς τον Μεχντί Μπενάτια. Ατάραχος στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε απάντησε: «Είναι το παρελθόν, είμαι το παρόν»! Οι εμφανίσεις του εξαιρετικές, και ο Μαροκινός σα να μην έλειψε από το Οlimpico!
Οι εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό εξαιρετικές και η Αρσεναλ είχε κάνει ήδη... ανοίγματα για να τον αποκτήσει. Ακόμα και στο τέλος της περσινής σεζόν έδειξε πως ενδιαφέρεται για την απόκτησή του! Παράλληλα, η Τσέλσι μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες για τον Τζον Στόουνς φέρεται να έκαναν κίνηση στο... 90' των μεταγραφών για να τον αποκτήσουν, αλλά η Ρόμα απέρριψε την προσφορά. Ετσι, ο Ζοσέ Μουρίνιο έφερε στο Στάμφορντ Μπριτζ τον Γκιλαμπογκί.
Βέβαια, ο Πορτογάλος δεν το άφησε να περάσει έτσι, και όπως αναφέρουν ιταλικές εφημερίδες είναι πολύ πιθανό τον Γενάρη να υπάρξει νέα κρούση!
Τα πλεονεκτήματα...
Είναι εξαιρετικός all around αμυντικός. Μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο με βραχύσωμους όσο και με υψηλόσωμους επιθετικούς. Απέναντι στην Μπαρτσελόνα ήταν εξαιρετικός. Παράλληλα βοηθάει αρκετά στο passing game.
... το μειονέκτημα
Κάποιες φορές χάνει τη συγκέντρωσή του και κάνει λάθη. Αυτό πρέπει να το βελτιώσει....
Είπαν...
«Μανωλάς; Είναι ένας τύπος που έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να πετύχει, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Γα να κερδίσει πρέπει να δουλέψει σκληρά και να μπει στο κλίμα της ομάδας» τόνισε ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος πιστεύει πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς της Ευρώπης.
Γνωρίζατε...
Ο Κώστας Μανωλάς συνέχισε την οικογενειακή παράδοση, μιας και ο θείος του, Στέλιος, θεωρείται από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ. «Είναι τιμή μου να φορέσω τη φανέλας τη ΑΕΚ, της αγαπημένης μου παιδικής ομάδας. Το όνειρό μου είναι να γίνω αρχηγός της και να κερδίσω το πρωτάθλημα, όπως ο θείος μου» είχε τονίσει ο Μανωλάς πριν τέσσερα χρόνια, ωστόσο 12 μήνες αργότερα αποχώρησε από τον σύλλογο λόγω οικονομικών προβλημάτων!
Το μέλλον του...
Θα φύγει από τη Ρόμα σύντομα; Αν ο σύλλογος λάβει τη σωστή προσφορά σίγουρα θα το κάνει, αυτό άλλωστε έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου, ο Σαμπατινι είναι ειδικός στο να ανακαλύπτει εξαιρετικά στόπερ! «Το μόνο που μπορώ να πω, είναι πως έχω ένα πενταετές συμβόλαιο και θέλω να κερδίσω τα πάντα« σχολιάζει ο Μανωλάς.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: