Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Μπαρτζώκας: «Περήφανος για την ομάδα μου»

Επίτευγμα είναι για τον Ολυμπιακό η πρόκριση στα play off της Ευρωλίγκας λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισε, όπως δήλωσε ο Γ. Μπαρτζώκας. «Ο κόσμος θα σταθεί στο ύψος του», είπε εν όψει Παναθηναϊκού.

Μπαρτζώκας: «Περήφανος για την ομάδα μου»
Πολλοί τόνισαν πως ο περιορισμός των «αιωνίων» σε τρίτη ή τέταρτη θέση στο Top 16 αποτελεί πισωγύρισμα, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας διαφωνεί. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει του «εμφυλίου» της Πέμπτης δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας του λόγω και των δυσκολιών που αντιμετώπισε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους αντιπάλους της ομάδας του στην τελευταία αγωνιστική του Top 16, αλλά και στα play offs της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για:

-τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Παρότι είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλο, παίζουμε ένα ματς χωρίς να ξέρουμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Ακολουθεί μια σειρά αγώνων με πολύ μεγάλη κούραση. Είναι στο πρόγραμμά μας αυτό το παιχνίδι. Σκεφτείτε να παίζαμε την πρόκρισή μας σε έναν τέτοιο αγώνα. Θα ήταν οδυνηρό για την ομάδα που θα έχανε. Φέτος παίξαμε ένα ματς χωρίς κόσμο με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και τρία συνεχόμενα εκτός. Παίζουμε τώρα πρώτη φορά με τον κόσμο μας. Έτσι θέλουμε να το αντιμετωπίζουμε και θέλουμε να κριθούμε όταν τελειώσουμε την προσπάθειά μας».

-τις απουσίες: «Υπολογίζω τον Στράτο (Περπέρογλου) για τη δωδεκάδα, ο Γιώργος (Πρίντεζης) δεν θα είναι, αλλά μένει μια προπόνηση ακόμη».

-την αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού: «Σκεφτόμαστε μόνο πώς θα κερδίσουμε, πώς θα περιορίσουμε το επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού και πώς θα αναδείξουμε το δικό μας. Ο Παναθηναϊκός είναι σαφές πως παίζει πιο ελεύθερα, αλλά πάντα επιδιώκει να κατεβάζει τους αριθμούς του αντιπάλου. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η ομάδα μας στο ΟΑΚΑ, χάσαμε δύσκολα όλα τα ματς εκεί και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Πάντα το πάθος και η ενέργεια παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια».

-τη σημασία της πρόκρισης στα προημιτελικά: «Είμαι περήφανος για όλη την ομάδα. Η πρόκριση στα play offs ήταν το μίνιμουμ, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, γιατί παίξαμε σε έναν όμιλο με πολύ δυνατές ομάδες. Δείτε ότι έμειναν εκτός δύο ισπανικές και δύο τούρκικες ομάδες που έχουν επενδύσει πολλά χρήματα. Είχαμε επίσης να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα, καθώς χάσαμε τον Λο και από τρία ως πέντε παιχνίδια βασικούς παίκτες μας. Οι περισσότεροι θα στοιχημάτιζαν πως θα αποκλειόμασταν, αλλά δεν συνέβη αυτό».

-το αν προτιμά ΤΣΣΚΑ ή Ρεάλ για αντίπαλο: «Πέρσι παίξαμε στο Final 4 και με τις δύο ομάδες και παίξαμε διαφορετικό μπάσκετ απέναντί τους. Θα ήταν ασέβεια να πούμε ότι διαλέγουμε μια ομάδα που έχει καλύτερο ρεκόρ από μας. Αυτές σε διαλέγουν. Δεν έχω διαίσθηση, γιατί μόνο για διαίσθηση μπορούμε να μιλάμε. Πάντως δεν θα είναι και γι’ αυτούς ιδιαίτερα εύκολο να παίξουν με τον Ολυμπιακό. Δεν έχω προτίμηση. Η Ρεάλ ‘τρομάζει’ γιατί έχει το καλύτερο ρεκόρ στην Ευρώπη, αλλά η ΤΣΣΚΑ είναι ομάδα με πολύ μεγάλη εμπειρία. Με ενδιαφέρει να πάμε στα play offs υγιείς. Να γυρίσει ο Στράτος και ο Πρίντεζης για να πάμε πάνοπλοι και να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας. Έχουμε βάλει στην εξίσωση μερικούς ακόμη παίκτες που δείχνουν έτοιμοι να τα καταφέρουν σε αυτό το επίπεδο. Είμαστε μια ομάδα με επτά καινούριους παίκτες από το καλοκαίρι και οι ξένοι μας δεν είχαν εμπειρία. Θα δούμε πώς θα αντιδράσουν σε τόσο δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια».

-το αν θεωρούν πολλοί δεδομένη την πρόκριση στους «8»: «Δεν το καταλαβαίνω κι εγώ γιατί το θεωρούμε δεδομένο. Αν βάλουμε κάτω τους αριθμούς, ο Ολυμπιακός έχει μειώσει κατά πολύ το μπάτζετ του σε σχέση με το παρελθόν και αν θέλετε τη γνώμη μου καλά έκανε η διοίκηση γιατί εναρμονίστηκε στις συνθήκες της κοινωνίας. Παρ’ ‘όλα αυτά ο Ολυμπιακός πήρε δύο φορές την Ευρωλίγκα απέναντι σε ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ. Οι πρόεδροι δεν διστάζουν να βοηθήσουν την ομάδα όποτε χρειάζεται, όπως φάνηκε με την απόκτηση του Σερμαντίνι και του Καββαδά. Από εκεί και πέρα υπάρχει τεχνογνωσία. Είναι πολύ τιμητικό για το ελληνικό μπάσκετ ότι δύο ελληνικές ομάδες είναι πάλι στους οκτώ και καλούμαστε να κάνουμε την προσπάθειά μας για να φτάσουμε στο Final 4. Το να ευλογούμε τα γένια μας είναι περιττό. Η παρουσία μας στα προημιτελικά είναι το μίνιμουμ, αλλά δεν είναι μικρό πράγμα μετά από μια φάση που κράτησε τρεισήμισι μήνες και κόντρα σε πολύ δυνατές ομάδες».

-το αν αποτελεί βήμα προς τα πίσω ότι οι «αιώνιοι» δεν έχουν πλεονέκτημα έδρας: «Η Ευρωλίγκα είναι μια λίγκα συγκυριών. Εσύ πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο και να κάνεις αυτό που μπορείς με στόχο τη βελτίωση κάθε μέρα. Πέρσι είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μεγάλες νίκες και ο αδιάφορος αντίπαλος να πάρει κάποια αποτελέσματα που μας έδωσαν το πλεονέκτημα έδρας. Φέτος υπάρχει ένα δεδομένο, η ποιότητα της Μπαρτσελόνα και η πληρότητά της, όπως και το Μιλάνο. Αυτές οι ομάδες άξιζαν να φτάσουν εκεί. Εμείς παίξαμε στο Top 16 με μείον τον Λο και 3-4 παίκτες. Αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Πέρσι η Μπαρτσελόνα έχασε τον Μάικλ και τον Τζαβάι και χάθηκε η χρονιά της. Σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ομάδες που ήταν πολύ μέτριες φορμαρίστηκαν. Το Μιλάνο τώρα έχει χάσει Λάνγκφορντ και Τζεντίλε. Πολλές συγκυρίες μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο. Δεν θεωρώ πως η παρουσία στους οκτώ, έστω και στην τρίτη ή τέταρτη θέση, είναι βήμα προς τα πίσω».

-τη στήριξη του κόσμου: «Μπορούμε να πούμε πως είμαστε χαρούμενοι πως η ομάδα μας για ένατη σερί σεζόν παίζει στα play offs της Ευρωλίγκας, κάτι που δείχνει μεγάλη σταθερότητα. Επίσης σε όλα τα ματς, με εξαίρεση ένα, το ΣΕΦ σε αυτή τη φάση ήταν γεμάτο. Ο Ολυμπιακός καθιερώνεται στις συνειδήσεις των φιλάθλων του μέσα κι έξω από την Ελλάδα».

-για τη σημασία της κόσμιας συμπεριφοράς στον αγώνα της Πέμπτης υπό το φόβο τιμωρίας: «Πέρσι από τέτοια γεγονότα το ματς δεν τελείωσε ποτέ, ενώ απέμεναν 1:27 και είχαμε την μπάλα. Ξεκινήσαμε απόλυτο αουτσάιντερ παντού λόγω αυτού του γεγονότος. Αν κρίνω από το πώς συμπεριφέρεται φέτος ο κόσμος και πώς αντιμετωπίζουμε τα πράγματα στην Ευρώπη σε σχέση με αυτά στη χώρα μας, νομίζω πως οι φίλαθλοί μας θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και όλα θα πάνε καλά. Αυτό που θέλουμε είναι ενθάρρυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: