Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

«Στις μικρές ηλικίες το μέλλον»

13421_main
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Τάσος Θέος, προπονητής της πρωταθλήτριας ομάδας Κ15 του Ολυμπιακού και πρώην τεχνικός της πρωταθλήτριας Κ17 του Άρη. Μίλησε για την σημασία του να προοδεύουν οι νεαροί παίκτες τεχνικά, αλλά και ως χαρακτήρες, ώστε να προχωρήσει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Τάσος Θέος:
Για το γεγονός πως οι παίκτες της Κ15 του Ολυμπιακού έδωσαν συγχαρητήρια και συμπαραστάθηκαν μετά το τέλςο του αγώνα στην αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΟΚ: “Από εκεί ξεκινούν όλα. Εκτός από καλούς ποδοσφαιριστές  μέσα στο γήπεδο θέλουμε να τους περάσουμε το μήνυμα να γίνουν σωστοί άνθρωποι. Το ποδόσφαιρο μπορεί να περάσει μηνύματα για το πώς να διαχειρίζονται πράγματα στην ίδια τους τη ζωή. Είναι πολύ σημαντική αυτή η ηλικία όπως και η Κ16 και η Κ17. Θέλουμε να τους περνάμε κάθε μέρα, μέσα από τις ομιλίες και τις προπονήσεις, το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο είναι πρώτα απ’ όλα ευχαρίστηση. Θέλουμε να κάνουμε επιτυχίες και να κατακτούμε τίτλους, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τι είναι αθλητισμός…”.
Για τους στόχους που υπάρχουν σ’ αυτές τις ηλικίες: “Πρέπει να κάνουμε σωστούς χαρακτήρες και αθλητές και να διαχειριζόμαστε το ταλέντο στον Ολυμπιακό, έτσι ώστε όταν αυτά τα παιδιά φτάσουν στην πρώτη ομάδα να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες που υπάρχουν και με το ταλέντο και με τον χαρακτήρα. Απαιτείται βοήθεια και από την διοίκηση αλλά και από τις οικογένειες, καθώς δεν μιλάμε για επαγγελματίες”.
Για την δουλειά του παλαιότερα στον Άρη: “Ήμουν τέσσερα χρόνια στον Άρη και στο τέλος βοηθός του Σούλη Παπαδόπουλου στην πρώτη ομάδα. Δεν θέλω να γυρίζω στα παλιά. Ο Ολυμπιακός μου έκανε την πρόταση, με υποδέχθηκαν και με αγκάλιασαν στην οικογένεια τους από την πρώτη στιγμή. Πήγαν όλα καλά για την επαγγελματική μου εξέλιξη. Στον Άρη είναι πολλά τα προβλήματα και αυτά που υπήρχαν όταν ήμασταν εμείς και κάποιοι δεν τα έβλεπαν. Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα το τι συμβαίνει στον Άρη…”.
Για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού: “Ο Ολυμπιακός δουλεύει και έχει ξεφύγει στο θέμα της οργάνωσης. Τα παιδιά παίρνουν παραστάσεις από την Ευρώπη, γίνονται πολλά σκάουτινγκ για παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα και μαζεύεται το καλύτερο ταλέντο που υπάρχει. Μαζί με την τεχνογνωσία, την οργάνωση αλλά την στήριξη που δίνει η διοίκηση πιστεύω πως γίνεται σωστή δουλειά. Είδαμε από τις ακαδημίες τον Βέργο, που κατάγεται από την Βόρεια Ελλάδα, να παίζει στην πρώτη ομάδα”.
Για την Κ15 του ΠΑΟΚ: “Ο ΠΑΟΚ δίνει και αυτός βαρύτητα στις υποδομές του και κάνει καλή δουλειά. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο απειλητικός. Στο δεύτερο κάναμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις, ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο και κερδίσαμε. Έπαιξε μεγάλο ρόλο που βάλαμε πρώτοι γκολ γιατί υπήρχε η πίεση αλλά και η ζέστη του αγώνα που έγειρε την πλάστιγγα”.
Για τον τίτλο που κατέκτησε με την Κ17 του Άρη: ” Είχα πάρει με την Κ17 του Άρη σε τελικό με τον ΠΑΟΚ. Εκείνο ήταν πολύ καλό παιχνίδι και πάλι οι παίκτες στο τέλος αγκαλιάστηκαν. Εγώ πήγαν να συγχαρώ τους αντίπαλους προπονητές γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εμείς στον αγωνιστικό χώρο δίνουμε το μήνυμα, αυτά πρέπει να προβάλλονται για να μπορέσουμε να δούμε μια καλύτερη μέρα”.
Για την συνέχεια στην προπονητική καριέρα του: Έχουμε διάφορα τουρνουά και θα βρεθούμε και στην Θεσσαλονίκη με την Άλκμααρ και την Γαλατά Σαράι. Προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε διάφορα τουρνουά για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και έτοιμοι. Αυτές οι ηλικίες είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: