Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

«Νίκη με Ολυμπιακό»

paok2
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός ιερέας  παπά-Χρήστος. Μίλησε για το τεράστιο κοινωνικό έργο που κάνει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δίχως διακρίσεις. Αναφέρθηκε και στον ημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό τονίζοντας πως ο “Δικέφαλος” πρέπει να κερδίσει και μάλιστα με καθαρό σκορ!
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο παπά-Χρήστος:
Για τον έναν χρόνο Arena FM 89,4:“Χρόνια πολλά σε όλους. Αυτά τα χρόνια να είναι πολλά και καλά σε όλους και ο κοσμάκης να καταφέρει και να κρατήσει την δύναμη της ψυχής του. Εύχομαι το ραδιόφωνο να τρελαίνεται από αυτά που παίρνουμε. Μια κούπα φέτος και ένα πρωτάθλημα του χρόνου. Η κούπα είναι κοντά και θα είμαστε πολλοί χαζοί να την χάσουμε”.
Για τις δηλώσεις του στο Σ.Φ ΠΑΟΚ στην εκδήλωση που έγινε: “Είναι τρελός ο παπάς”!
Για το αν πρέπει να πάει στην θύρα 4:“Εγώ στην θύρα 4 είμαι αλλά εκεί πάω ως απλός στρατιώτης”.
Για τις 3.500 μερίδες που έγιναν συσσίτιο τον Μάρτιο:“Ξεκινήσαμε στις αρχές του Δεκέμβρη μια απλή χαζή σκέψη να κάνουμε συσσίτια στην περιοχή μας. Αρχικά πιστεύαμε πως θα κάνουμε 30-40 μερίδες όμως δυστυχώς ο αριθμός εκτινάχθηκε. Το στηρίζει ο κόσμος και δεν έχουμε καμία σχέση με χρήματα από κράτος, δήμο, κοινότητες και ούτε από εκκλησία μεταφέρω ούτε μια δεκάρα.  Το στηρίζει πάρα πολύ ο κόσμος και σε είδος και σε εργασία. Υπάρχουν δεκάδες παιδιά για να καθαρίσουν πράγματα, να ετοιμάσουν πράγματα, να ετοιμάσουν φαγητό και υπήρξε Κυριακή που το φαγητό το έφτιαξαν μαθητές λυκείου. Φτιάξανε ένα απίθανο κοτόπουλο με πατάτες, 230 μερίδες. Γίνεται κανονικό ντελίβερι, ετοιμασμένο, περιποιημένο, το φαγητό τους, το γλυκό τους, της σαλατούλα τους, το αναψυκτικό τους και του τσιπουράκι τους. Ότι χρειαστούν τους το πάμε στο σπίτι. Εθελοντές μαζί με τα παιδιά το πάνε. Ξέρει ο άπορος τι ώρα ακριβώς θα πάει και μας περιμένει στην πόρτα. Μια αγκαλιά εμείς μια αγκαλιά και αυτός. Βλέπω τα παιδιά έρχονται πολλές φορές δακρυσμένα από τις ευχές που τους λένε όλοι αυτοί που παίρνουν το φαγητό. Όποιος και αν θέλει μπορεί να έρθει. Έχουμε ρούχα, ένα απίθανο κατάστημα, πλυμένα και συμμαζεμένα, κρεμασμένα σαν το καλύτερο κατάστημα στην Τσιμισκή. Όποιος θέλει τα δοκιμάζει και τα παίρνει με τις ευχές μας και την αγάπη μας. Όλα αυτά γίνονται στο Τρίλοφο. Δώσαμε μέσα στον Μάρτιο 2000 παιχνίδια και ρούχα για παιδιά. Αύριο το πρωί έχουμε ετοιμάσει με τα παιδιά του σχολίου 100 δεματάκια για να πάμε στο Ιπποκράτειο και να δώσουμε δώρα σε όλα τα παιδιά που θεραπεύονται εκεί. Μικρά  και μεγάλα με χρόνιες παθήσεις. Την άλλη βδομάδα θα πάμε ρούχα στις φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ρούχα στις φυλακές Διαβατών, ρούχα και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά στην Δυτική Θεσσαλονίκη, στον Δενδροπόταμο και στους Αμπελοκήπους”.
Για τα τρόφιμα που μαζεύτηκαν με τον ΠΑΟΚ:“Δεν ξέρω αν τα μοίρασαν, εμένα δεν με ειδοποίησαν πάντως”.
Για το γεγονός πως δεν υπάρχουν διακρίσεις στα συσσίτια:“Ως προς το τάισμα τους ταΐζουμε όλους. Εμείς έχουμε κάνει ένα σωματείο “Κοινωνία Αγάπης και προσφορά γέροντας Παίσιος”. Το ονομάσαμε με αυτόν τον φανταστικό άνθρωπο.  Όποιος θέλει μπορεί να μπει στο ιντερνέτ και να δει το έργο που έχουμε κάνει. Είναι www.gerontaspaisios.gr/. Το παίζουμε ανάμεσα στους ΠΑΟΚτσήδες και στην τρέλα μας. Όποιος έρθει μαύρος η άσπρος τον ταΐζουμε. Οι 3.000 που ταΐσαμε είναι Έλληνες από τους 3.500 που ταΐσαμε συνολικά. Ακόμα και άνθρωποι που πριν από 10 χρόνια είχαν τις καλύτερες δουλειές και η εποχή τους έφερε στην εξαθλίωση. Άνθρωποι που μου λένε πάτερ θα κουβαλάω και θα κάνω τα πάντα για να έχω δύο μερίδες φαί για τα παιδιά μου”.
Για τις περιοχές που γίνονται τα συσσίτια:
“Το περισσότερο έργο μας δεν το κάνουμε μόνο σε αυτή την περιοχή. Ετοιμάζουμε αποστολές και κάθε μέρα φεύγουν για άλλες 10 περιοχές ρούχα και τρόφιμα. Χθες έστειλα στα Ελεοχώρια, θα στείλουμε στις φυλακές και Δενδροπόταμο. Μετά έχουμε μια μεγάλη αποστολή στην Κόνιτσα. Εμείς δεν κρατάμε τίποτα στις αποθήκες μας και για τον εαυτό μας. Θέλουμε να τα χαίρεται ο κόσμος”.
Για το κασκόλ του:“Υπάρχει ένα ιστορικό κασκόλ που δεν το έχω πει σe κανέναν άλλον. Μου το έφερε ένα άρρωστο ΠΑΟΚτσάκι από τον Πειραιά. Μου είχε πει πάτερ βρήκα τρόπο και αγόρασα κασκόλ από την Αθήνα και θέλω να είναι πάντα στον λαιμό σου. Του ορκίστηκα πως αυτό το κασκόλ θα με συνόδευε μέχρι την άλλη ζωή. Φυσικά και πήγα στον σύνδεσμο της Μηχανιώνας έναν ιστορικό και δυνατό σύνδεσμο. Μας προσφέρει συνεχόμενα το μεγαλύτερο πανό, δεν θα μπορούσαμε μα μην βρεθούμε εκεί”.
Για την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στην γιορτή του Σ.Φ ΠΑΟΚ στην Μηχανιώνα:“Γνώριζα πως θα είναι εκεί ο Πουλάρας μίλησα και βγήκα και φωτογραφία μαζί του. Ποτέ δεν του ζήτησα ποτέ όμως ούτε μια δεκάρα βοήθειας για τον σύνδεσμο. Του ζήτησα να μην αφήσει σε κανέναν να του χαλάσει ότι πιο όμορφο έχει στην ζωή του τον ΠΑΟΚ. Μου υποσχέθηκε πως θα μείνει για πάντα ΠΑΟΚτσής. Την άλλη φορά όταν ξανά είχε τεθεί τον θέμα του Πάμπλο, τον είδα που πήγαινε να κάνει την συζήτηση και του είπα να μείνει στον ΠΑΟΚ όχι επειδή είναι μεγάλος παίκτης, αυτό εννοείται γιατί έχει παίξει Μίλαν και Ρεάλ, αλλά να μείνει για να του ξεπληρώσουμε το δάκρυ που έχυσε για εμάς. Είναι παιδάκι αλλά και λιοντάρι μαζί .Όποιος τον ζήσει στην καθημερινότητα του τον βλέπει ως ένα παιδάκι.  Έχει το αστείο του, το καλαμπούρι του, το χαμόγελο του”.
Για τον λόγο που έβγαλε:“Δεν είχα σκεφτεί τι θα πω. Βγήκαν ξαφνιασμένος και είπα αυτό που έχει η καρδία μου. Μίλησα για την τρέλα μου και τη αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ αλλά και τα ΠΑΟΚτσάκια. Εγώ δεν αγαπάω τον ΠΑΟΚ σκέτο αλλά τα ΠΑΟΚτσάκια πάνω από όλα. Έχω την έννοια μου και την αγάπη μου για τα παιδιά αυτά στην καθημερινότητα μου”.
Για το γεγονός πως ο Σ.Φ ΠΑΟΚ Μηχανιώνας κάθε χρόνο χαρίζει υπολογιστές στα παιδιά της περιοχής:“Είναι κάτι μεγάλο και πολύ σημαντικό και έχουν γίνει και πάρα πολλά άλλα πράγματα. Η Μηχανιώνα και η Επανομή έχουν απίθανο κόσμο. Στην Μηχανιώνα έχουν την ικανότητα με τα ψάρια και κάθε φορά που ζητάω ψάρια μου δίνουν 50 – 60 και 100 κιλά ψάρια για το συσσίτιο. Είναι κάτι πάρα πολύ σπουδαίο. Ζητάς 10 κιλά και σου δίνουν 150. Πηγαίνω στην ιχθυόσκαλα ο ίδιος. Πάω στα χωράφια της Επανομής και μαζεύω λάχανα, πράσα και άλλα. Το ράσο πάνω και η τρέλα με το αγροτικό. Δεν δουλεύω ούτε ως αρχηγός αλλά είμαστε όλοι μαζί. Πάω πέντε το πρωί προχθές και πήρα χταπόδι από την ιχθυόσκαλα. Τους πάω και μεζέδες. Αν δεν τρελαθούμε δεν πρόκειται να επιβιώσουμε αν δεν αγκαλιαστούμε όλοι μαζί. Δεν θέλω να δουλεύουν οι άλλοι για να φαίνεται πως κάνει ο παπά-Χρήστος συσσίτια. Θέλω να είμαι εγώ πρώτος και να κουβαλάω”.
Για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό:“Αν δεν το πάρουμε καθαρά θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Δεν πρέπει να πέσουμε σαν ποντίκια στο τυρί στην φάκα. Δεν πρέπει να ασχοληθούμε με το ξύλο έξω από το γήπεδο. Μην ορμήσουμε στα λεωφορεία από εδώ και από εκεί. Ωραία δυνατά αλλά με ωραίο πάθος. Δεν πρέπει να πάρουμε τις εντυπώσεις αλλά το παιχνίδι. Εγώ θέλω καθαρό σκορ. Καλό είναι το 2-0 αλλά και το 3-0 δεν μας πειράζει. Στο προηγούμενο παιχνίδι παίξαμε καλά, με τρέλα και μπροστά. Πρέπει να το παίξουμε μπροστά το παιχνίδι και όχι να περιμένουμε επειδή μας βολεύει το 1-0″.
Για την ευχή του προς τον κόσμο:“Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να περάσει καλές γιορτές. Είμαστε εδώ και ότι μας χρειαστούν ας μας βρουν στον Τρίλοφο”.
Για την Μεγάλη Τετάρτη:“Μεγάλη Τετάρτη εγώ θα είμαι γονατιστός και δακρυσμένος στην εκκλησία για την προσευχή της ψυχής μου, της ψυχής όλων αλλά και του ΠΑΟΚ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: