Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

«Γενικευμένο πρόβλημα»

xristoforidis-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο νομικός του Άρη, Σπύρος Χριστοφορίδης. Μίλησε για την επιστολή που έστειλαν οι νομικοί των “Κίτρινων” και σχολίασε την εσωστρέφεια που επικρατεί στον σύλλογο. Απέφυγε να στοχοποιήσει τα πρόσωπα στην ομάδα και ανέφερε πως το πρόβλημα είναι κοινό, γενικευμένο και θεσμικό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σπύρος Χριστοφορίδης:
Για την επιστολή των νομικών του Άρη:
“Επειδή προσωπικά βαρέθηκα να ακούω για την προσχηματική αίτηση που έκανα για ν α κάνω κακό στον Άρη μαζί με τον Αργυριάδη και τον Τσομίδη και επειδή φαντάζομαι πως τα ίδια άκουγαν και οι συνεργάτες μου, κάπου περιμέναμε να μπει ένα τέλος με την απόφαση του ειρηνοδικείου που περιμένουμε πως και πως με την ρητή δέσμευση της προέδρου πως θα την βγάλει γρήγορα. Αυτή η δέσμευση προέδρου αρχίζει και μοιάζει με προεκλογικές δεσμεύσεις. Θελήσαμε να σημάνουμε από το μετερίζι μας στο μέτρο του εφικτού συναγερμό μήπως και σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται. Η ανακοίνωση μας να προκαλέσει εξελίξεις που πιστεύουμε πως χρειάζονται. Ο Άρης βυθίζεται και εμείς σε μια αφόρητη εσωστρέφεια ακόμα και για τον Άρη που δεν φημίζεται για την ενότητα του σε διοικητικό επίπεδο μετά τα χρόνια του Γκάλη και του Γιαννάκη, θελήσαμε να εξηγήσουμε γιατί δεν φταίμε για όλα εμείς και αν φταίμε, φταίμε ως νομικοί και όχι ως παράγοντες και πως πολιτικοί. Υπάρχει γραπτή δήλωση καταγεγραμμένη πως οι δικηγόροι ασκούν πολιτική επιρροή στον Άρη από τον κ. Σκόρδα. Αφορμή για να το αναφέρει είναι πως ζητούσαμε να εγκρίνει με δεδομένο πως υπήρχε αλλαγή διοίκησης, το περιεχόμενο της αίτησης που το χαρακτήριζε δικόγραφο απάτη, προσχηματικό και να γυρίσουμε τα λεφτά μας πίσω επειδή κοροϊδεύουμε τον Άρη. Αυτό χρειάστηκε να το αλλάξουμε με εξώδικα για την αίτηση η οποία και ευδοκίμησε.
Εκείνο που λέμε είναι ότι τελικά πήγαμε σε ένα δικαστήριο στις 25 Οκτωβρίου που φάνηκε να έχουμε αγωνία οι τρεις δικηγόροι που παριστάμεθα για λογαριασμό του άρθρου 99, ο Χρήστος ο Γρόλλιος για λογαριασμό της ΚΜΑ και του Ερασιτέχνη και ο Ηλίας ο Σταθάς που είχε έρθει για να βοηθήσει. Φωτογραφίζονταν όλοι και κάνανε δηλώσεις λες και πηγαίναμε στο πανηγύρι. Μιλάω για τους εκάστοτε παράγοντες, παρόντες η απόντες, που περίμεναν να τελειώσει το δικαστήριο και να επισημάνουν ότι κακό θεώρησαν ότι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει. Η εσωστρέφεια είχε κορυφωθεί πριν καν γίνει η αίτηση. Τώρα βάζουμε κάποιες παραμέτρους παραπάνω για τις συμφωνίες που έγιναν υπό την άγνοια μας, για τα εκατοντάδες μέλη που αντιλόγησαν προς όλους τους θεσμικούς φορείς, θέτουμε θέματα για τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει το δημόσιο επί του ΙΚΑ, για τους 100 πιστωτές που συμβλήθηκαν σε πείσμα όλων των καιρών και κάποια άλλα θέματα που μπορεί να διαβάσει κάποιος άλλος στην επιστολή. Δεν θέλουμε να μιλήσουμε με ονόματα όχι επειδή φοβόμαστε αλλά επειδή δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ο Άρης πρέπει να κάνει μια επανεκκίνηση”.
Για το αν πιστεύει πως ο Σκόρδας κάνει ζημιά στον Άρη:
“Πάντως δεν προκύπτει πως κάνει καλό. Όπως δεν υπάρχει Αρειανόμετρο στον Άρη έτσι δεν υπάρχει και ζημιόμετρο. Από οικονομικά μεγέθη ζημιά έκαναν όλες οι διοικήσεις ειδικότερα αυτές που διοίκησαν πολλά χρόνια. Όταν ένας σύλλογος αντί να αναβαθμιστεί από την απόφαση του 2004, καταποντίζεται γίνεται να πούμε πως πέτυχαν; Μην προσωποποιούμε το θέμα όμως. Αυτή την στιγμή ο κ. Σκόρδας είναι ο πρόεδρος του Άρη που πέφτει, πώς να είναι επιτυχημένος; Δεν το πιστεύει ούτε ο ίδιος. Να είναι καλά οι Έλληνες δικαστές, έκριναν ότι στην προσωρινή διαταγή δεν υπάρχει κάτι επείγον. Η κ. πρόεδρος του Ειρηνοδικείου με όλο τον σεβασμό παρότι δεσμεύτηκε κάτι σε ένα ακροατήριο δεν εξέδωσε απόφαση. Εγώ δεν θέλω να στοχοποιήσω ούτε τον κ. Σκόνδρα ούτε τον κ. Ηλιάδη ούτε καμία από τις τέσσερις διοικήσεις που συνεργαστήκαμε. Ο Σκόρδας δεν ήταν πρόεδρος του Άρη όταν είχε έρθει πιστωτής που είχε τεράστια απαίτηση και ο άνθρωπος ήθελε να δει τον πρόεδρο και ο πρόεδρος δεν ήθελε. Το πρόβλημα είναι κοινό, γενικευμένο και θεσμικό. Πρέπει να αφυπνιστούν άνθρωποι εντός και εκτός του Άρη. Η Βαλένθια απευθύνθηκε σε εταιρεία που προσελκύει fund επενδυτών με 380.000.000 εκκ. χρέη. Άλλο το όνομα της Βαλένθια για την Ευρώπη και άλλο του Άρη όμως και το όνομα του Άρη δεν είναι τόσο χαμηλό για τον Άρη στα 100 χρόνια ιστορίας του για να μην μπορεί να απευθυνθεί σε μια τέτοια εταιρία. Εκτός και αν έγινε κάτι το οποίο δεν το γνωρίζω εγώ. Δεν άκουσα ποτέ να γινόταν κάτι τέτοιο με τέτοια εταιρεία. Μόνο παράγοντες μεμονωμένα έψαχναν επενδυτές. Τελικά μόνος επενδυτής έμεινε ο κόσμος του Άρη”.
Για το πότε θα βγει η απόφαση:
“Δεσμεύθηκε ότι θα βγει γρήγορα. Απέρριψε την προσωρινή διαταγή και επί της έδρας μετά από μια πολυτελή διαδικασία που κράτησε πολύ ώρα για να μεταβάλει την αρχική απόφαση για να αλλάξει την διοίκηση. Πιθανών να θεώρησαν και οι δύο πρόεδροι πως η καλύτερη διοίκηση για τον Άρη ήταν ο Σκόρδας. Ο πρώτος δικαστής μας δήλωσε και Αρειανός. Η πρώτη ερώτηση που έκανε ήταν γιατί έχασε το πέναλτι ο Αγκάνθο και γιατί το σουτ του Οικονομόπουλου πήγε στο δοκάρι. Παρακολουθούσε κάτι ο άνθρωπος”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: