Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

«Δεν περίμενα να αναδειχθώ ποτέ MVP»

Ο Τέιλορ Σμιθ αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της 24ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και ο ίδιος τόνισε πως δε περίμενε ποτέ πως θα γνωρίσει τέτοια διάκριση στην καριέρα του.

«Δεν περίμενα να αναδειχθώ ποτέ MVP»
Ο Αμερικανός φόργουορντ τόνισε πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, πως όλοι ήθελαν πάση θυσία τη νίκη κόντρα στον Ηλυσιακό, τη συγκέντρωση ενόψει της αναμέτρησης με τους «κιτρινόμαυρους», ενώ τόνισε πως είναι ικανοποιημένος στη Ρόδο.

Αναλυτικά: «Όταν υπέγραφα στον Κολοσσό, δεν φανταζόμουν καν πως θα κατάφερνα, έστω και για μια αγωνιστική, να αναδειχθώ MVP. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι τόσο ανταγωνιστικό, έχει τόσους πολύ καλούς παίκτες, έχει μερικούς από τους καλύτερους σε όλη την Ευρώπη και είναι πραγματικά δύσκολο να αναδειχθείς MVP. Χαίρομαι ειλικρινά που το κατάφερα, καθώς η καλή μου εμφάνιση συνδυάστηκε και με μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα.

Άπαντες στην ομάδα μου είχαν δώσει να καταλάβω πόσο κρίσιμο ήταν αυτό το παιχνίδι για ολόκληρο τον οργανισμό του Κολοσσού. Θέλαμε τη νίκη, όσο θέλαμε και να «αναπνεύσουμε». Και νομίζω πως από την αρχή ως το τέλος κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι και πήραμε αυτό που θέλαμε.

Όλη την εβδομάδα ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στην προπόνηση. Είχα καταλάβει την κρισιμότητα στο 100% και το μόνο που ήθελα ήταν να μπω στο παρκέ και να τα δώσω όλα για τη νίκη. Και αυτό έγινε. Βέβαια, αν δεν υπήρχαν οι συμπαίκτες μου, δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και δεν μπορεί ποτέ ένας να νικήσει πέντε.

Έτσι και απέναντι στον Ηλυσιακό, κάναμε σπουδαία ομαδική προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση και τα καταφέραμε.
Απέμειναν πια δύο παιχνίδια ως το τέλος της κανονικής περιόδου. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Μακάρι να κάνουμε το απόλυτο και στο τέλος θα δούμε σε ποια θέση τερματίσαμε.

Μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα, θα καθίσουμε και θα συζητήσουμε με τους ανθρώπους του Κολοσσού. Μου αρέσει η Ρόδος και είμαι ικανοποιημένος από όσα έχω βρει στην ομάδα. Θα πρέπει, όμως, να περιμένουμε να τελειώσει η σεζόν και μετά θα έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε όλα αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: