Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ιστορικό κάζο για Βραζιλία!! (videos)

Για πρώτη φορά στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, τρεις ομάδες της χώρας αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Χθες αποτέλεσε παρελθόν από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής η Ατλέτικο Παραναένσε, ενώ σήμερα ακολούθησε το παράδειγμά της η Μποταφόγκο, καθώς έχασε με 3-0 στην Αργεντινή από τη Σαν Λορένζο, για την οποία οι Έκτορ Βιγάλμπα στο 29ο λεπτό και Ινγκάνσιο Πιάτι στο 54ο πέτυχαν γκολάρες, ενώ ο δεύτερος χάρισε την πρόκριση στους Αργεντινούς στο 89ο λεπτό. Άλλωστε απαιτήθηκε ευνοϊκή διαφορά τερμάτων, αφού στο άλλο ματς του δεύτερου ομίλου η Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε πέρασε με εξωπραγματικό 5-4 από την έδρα της Ουνιόν Εσπανιόλα χάρη σε τέσσερα γκολ του Ανγκούλα Αρόγιο.
Νωρίτερα έγιναν τα δύο τελευταία ματς του έβδομου ομίλου με τη Φλαμένγκο να αποκλείεται, αφού η Λεόν «πάγωσε» το «Maracana» με 3-2, το οποίο διαμόρφωσε ο Κάρλος Πένια Ροντρίγκεζ στο 83ο λεπτό. Μαζί με τους Μεξικανούς πέρασε στην επόμενη φάση η Μπολιβάρ, καθώς επικράτησε της Εμελέκ με 2-1 χάρη σε γκολ του Ουίλιαμ Φερέιρα στο 2ο λεπτό και του πρώην μέσου του Λεβαδειακού, Χουανμί Καγεχόν, στο 51ο λεπτό, ενώ για την ομάδα του Εκουαδόρ μείωσε ο Λουίς Εσκαλάντα στο 88ο σουτ με «φωτοβολίδα».
Πάντως, στο πέμπτο γκρουπ η Κρουζέιρο επικράτησε της αποκλεισμένης Ρεάλ Γκαρκιλάσο και προκρίθηκε στους «16» του Λιμπερταδόρες σώζοντας ελαφρός το γόητρο των βραζιλιάνικων συλλόγων. Τα γκολ πέτυχαν οι Ρικάρντο Γκουλάρτ στο 24ο λεπτό, Μπρούνο Ροντρίγκο στο 27ο και Ζούλιο Μπαπτίστα στο 42ο. Τέλος, η Ντεφενσόρ απέσπασε το έτερο «εισιτήριο» του ομίλου με εντός έδρας 1-1 απέναντι στην Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, που προηγήθηκε στο 26ο λεπτό με τον Ραμόν Φερνάντεζ, αλλά ισοφαρίστηκε στο 57ο με γκολ του Ματίας, ενώ στο 93ο αποβλήθηκε ο Λουτσιάνο Τσιβέγι των Χιλιανών με απευθείας κόκκινη.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΒΕΛΕΖ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 15, ΔΕ ΣΤΡΟΝΓΚΕΣΤ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 10, Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 9, Ουνιβερσιτάριο (Περού) 1.
Δεύτερος Όμιλος
Σαν Λορένζο-Μποταφόγκο 3-0
Ουνιόν Εσπανιόλα-Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε 4-5
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΟΥΝΙΟΝ ΕΣΠΑΝΙΟΛΑ (ΧΙΛΗ) 9, ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΖΟ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 8, Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 8, Μποταφόγκο (Βραζιλία) 7.
Τρίτος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΕΡΟ ΠΟΡΤΕΝΙΟ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) 10, ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 8, Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 7, Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 7.
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 9 (5 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 7 (5 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 5 (5 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 5 (5 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
Κρουζέιρο-Ρεάλ Γκαρκιλάσο 3-0
Ντεφενσόρ-Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε 1-1
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΝΤΕΦΕΝΣΟΡ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 11, ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 10, Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 10, Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3.
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΓΚΡΕΜΙΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 11 (5 αγ.), Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 8 (5 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 7 (5 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 1 (5 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
Μπολιβάρ-Εμελέκ 2-1
Φλαμένγκο-Λεόν 2-3
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΜΠΟΛΙΒΑΡ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 11, ΛΕΟΝ (ΜΕΞΙΚΟ) 10, Φλαμένγκο (Βραζιλία) 7, Εμελέκ (Εκουαδόρ) 6.
Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 13 (5 αγ.), ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 9 (5 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 4 (5 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 2 (5 αγ.).
Σημείωση: Στους «16» προκρίνονται οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο.















Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: