Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Φέρτε της και τη Ρεάλ!!

Αφεντικό εντός κι εκτός Ισπανίας η Ατλέτικο! Η πρωτοπόρος της Primera Division πέταξε τη Μπαρτσελόνα εκτός Champions League (1-0) και δείχνει ικανή να κάνει το ίδιο, αν χρειαστεί, και με τη Ρεάλ.

Φέρτε της και τη Ρεάλ!
Αφεντικό στη μάχη της Primera, αποφασισμένη να κάνει κουμάντο στους συμπατριώτες της και στο Champions League. Η Ατλέτικο Μαδρίτης με παλικαρίσια εμφάνιση, τρομερό κοουτσάρισμα από τον Ντιέγκο Σιμεόνε και το «Βιθέντε Καλντερόν» να…βράζει υπέταξε τη Μπαρτσελόνα (1-0), χάρη στο «χρυσό» γκολ του Κόκε (5’) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τρομερό πρώτο 20λεπτο για τους «ροχιμπλάνκος», που έκαναν την άμυνα των Καταλανών να μοιάζει με… παιδική χαρά, έχοντας απολογισμό ένα γκολ και τρία δοκάρια (δύο ο Βίγια, ένα ο Αντριάν). Κακοί οι Καταλανοί, που έδειξαν μακριά από τον καλό τους εαυτό και πλην ελάχιστων εξαιρέσεων ήταν ακίνδυνοι επιθετικά. Έτσι, σε συνδυασμό και με το 1-1 του πρώτου αγώνα, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε θα βρίσκεται στην κλήρωση της Παρασκευής, προκειμένου να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της.

Μετά από 40 χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτης φτάνει στα τελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το 1974 είχε περάσει το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα και συνάντησε τη Σέλτικ στα ημιτελικά.

Το ματς:



«Καταιγίδα» με το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» με απίστευτο πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο έσπειραν τον πανικό στους παίκτες της Μπαρτσελόνα, που έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Την τρικυμία στην άμυνα των φιλοξενούμενων δεν την άφησε ασυγχώρητη ο Κόκε, που στο 5’ και αφού δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε σημαδέψει ο Αντριάν το δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πίντο κάνοντας το 1-0. Οι Μαδριλένοι συνέχισαν να πρεσάρουν, όμως τα δοκάρια της Μπαρτσελόνα είπαν «όχι» δύο φορές στον Βίγια και το παιχνίδι άλλαξε.

Οι Καταλανοί κατάφεραν να «παγώσουν» τον τρομερό ρυθμό της Ατλέτικο και άγγιξαν το γκολ δύο φορές με τον Μέσι, ο οποίος αστόχησε ισάριθμες από άκρως πλεονεκτική θέση. Με το πέρασμα των λεπτών η Ατλέτικο έδειχνε ολοένα και καλύτερα οχυρωμένη στην περιοχή, κάνοντας την κατοχή της ομάδας του Τάτα Μαρτίνο να μοιάζει ανούσια. Μη μπορώντας να βρουν χώρους στην περιοχή των γηπεδούχων, οι «μπλαουγκράνα» έκαναν αρκετές σέντρες, οι οποίες εξουδετερώνονταν άνετα από τα σέντερ μπακ. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του Γουέμπ για το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Ατλέτικο να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το «χρυσό» 1-0.

Ανάλογη εικόνα με το τέλος του πρώτου 45λεπτου είχε και το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο «Βιθέντε Καλντερόν». Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή της μπάλας, όμως αδυνατούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των Μαδριλένων, που συνέχιζαν να αμύνονται άψογα και να μην απειλούνται. Παράλληλα, οι «ροχιμπλάνκος» κατάφεραν να παίρνουν ανάσες στα μετόπισθεν με τους Γκαρσία και Τιάγκο να κρατούν τη μπάλα στα πόδια τους και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επικίνδυνες επιθέσεις.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά η Ατλέτικο έφερνε το παιχνίδι στα μέτρα της, προστάτευσε την εστία του Κουρτουά και ανέβασε αισθητά τις γραμμές αναγκάζοντας τους Καταλανούς σε αβίαστα λάθη. Κόστα και Γκάμπι έχασαν τρομερές ευκαιρίες και ο Πίντο κράτησε τη Μπαρτσελόνα ζωντανή στη «μάχη» της πρόκρισης στα ημιτελικά. Στα τελευταία λεπτά η Ατλέτικο Μαδρίτης «ροκάνισε» τον χρόνο, κράτησε μακριά από την περιοχή της τους φιλοξενούμενος και «σφράγισε» την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League.


Οι συνθέσεις:



Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Φελίπε, Γκάμπι, Κόκε, Τιάγκο, Ραούλ Γκαρσία, Αντριάν (62’ Ντιέγκο), Βίγια (79΄ Ροντρίγκεζ)

Στον πάγκο: Αρανθουμπία, Αλντερβάιρελντ, Ινσούα, Σουάρζ, Σόσα

Μπαρτσελόνα (Τάτα Μαρτίνο): Πίντο, Μασεράνο, Μπαρτρά, Μπουσκέτς, Άλμπα, Άλβες, Φάμπρεγκας (61’ Σάντσες) Τσάβι, Ινιέστα (72’ Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ

Στον πάγκο: Ολαθάμπαλ, Μοντόγια, Αντριάνο, Σονγκ, Σέρχι

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Γήπεδο: Βιθέντε Καλντερόν
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: