Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

NBA Ένας... Γκραντ "πολεμιστής"

Ο Μπράιαν Γκραντ συνήθιζε να βγάζει το... ψωμί του σπρώχνοντας τους αντίπαλους ψηλούς έξω από τη ρακέτα. Δεν φοβήθηκε να μπει στη φωτιά ακόμη κι όταν έπρεπε να αντιμετωπίσει αντιπάλους που είχαν... διπλάσιο μέγεθος από αυτόν, όπως ο Σακίλ Ο’Νιλ.

Τώρα στα 37 του χρόνια αντιμετωπίζοντας την ασθένεια Πάρκινσον, τα μάτια του γεμίζουν δάκρυα όταν μιλάει για το πρόβλημα του. Φοβάται. Αλλά δεν σταματάει να παλεύει.

Από το Νο8 του ντραφτ (από το άσημο Κολόμπους) έπαιξε στους Κινγκς και στη συνέχεια στους Μπλέιζερς, την ομάδα με την οποία συνέδεσε το όνομα του. Από το 2000 ως το 2004 "μετακόμισε" στους Χιτ, πριν παίξει ακόμη στους Λέικερς, στους Σανς και στους Σέλτικς. Τελικά αποσύρθηκε το 2006 έχοντας πετύχει 7.933 πόντους και 5.622 πόντους στην 12χρονη καριέρα του.

Αν και το μπόι του δεν ξεπερνούσε τα 2.06 είχε καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς ψηλούς του ΝΒΑ. Έβγαζε στο παρκέ μεγάλη ενέργεια και δύναμη κι ήταν ένας εντυπωσιακός ριμπάουντερ. Όσο για τις μάχες του με τον "Σακ" στους τελικούς της Δύσης; Έχουν περάσει στην ιστο

Το περασμένο καλοκαίρι άρχισε να τρέμει το χέρι του. Μπήκε σε υποψίες και επισκέφτηκε έναν νευρολόγο για να διαπιστώσει τι συμβαίνει. "Πάρκινσον" ανέφερε η σκληρή ιατρική γνωμάτευση. Πρόκειται για μια εγκεφαλική πάθηση, που "χτυπάει" σπάνια (αλλά αρκετά συχνότερα τα τελευταία χρόνια) νέους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: