Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Προσπάθεια για νίκη

Με στόχο την απόκτηση εμπειριών αλλά και να διεκδικήσει την πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, η ανανεωμένη εθνική ομάδα γυναικών βρίσκεται ήδη στο Αλμπαθέτε, προκειμένου την Παρασκευή (29/5) και το Σάββατο (30/5) να αντιμετωπίσει την Ισπανία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Α΄ προκριματικού Ομίλου.








Επειτα από ένα κουραστικό ταξίδι το οποίο κράτησε περισσότερο από 7 ώρες, η εθνική βρίσκεται ήδη στο Αλμπαθέτε, προκειμένου να δοκιμάσει την τύχη και τις? αντοχές της απέναντι στην οικοδέσποινα Ισπανία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Λυκούδης, έχοντας αφήσει εκτός αποστολής αρκετές έμπειρες παίκτριες, όπως τις Κιόση, Μυλωνά, Χατζηνικολάου, Παπαγεωργίου, θέλει να δώσει χρόνο συμμετοχής στις αρκετές νεαρές και πολλά υποσχόμενες αθλήτριες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, προκειμένου αυτές να αποκτήσουν παραστάσεις και εμπειρία από ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας αναφερόμενος στους αγώνες με την Ισπανία τόνισε: "Μας δίνεται η ευκαιρία μέσα από τα παιχνίδια του ευρωπαϊκού λιγκ να αναδείξουμε τα νέα παιδιά που θα πάρουν εμπειρίες. Έχουμε την ευκαιρία να δούμε την κατάσταση που βρισκόμαστε και να διαπιστώσουμε το κατά πόσο μπορούν να προσαρμοστούν οι νεαρότερες αθλήτριες στην εθνική και αυτές να αποτελέσουν το μέλλον της. Σ΄ αυτό ποντάρουμε".

Ο Γιώργος Λυκούδης σχολιάζοντας ανανέωση της εθνικής σε σχέση με τους αγώνες κόντρα στην Σερβία δήλωσε: "Την προηγούμενη εβδομάδα στη Σερβία είχαμε περισσότερες έμπειρες αθλήτριες στο ρόστερ μας, σε αντίθεση με την σημερινή ομάδα που αποτελείται από νέες. Εγώ θέλω να βλέπω αυτά τα νέα παιδιά να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και στην πίεση των αγώνων, προκειμένου να έχουν σιγά-σιγά τα θετικά αποτελέσματα, να ωριμάσουν και κυρίως να αποκτήσουν την εμπειρία" και συμπλήρωσε λέγοντας: "Πρέπει να δώσουμε στις νεαρές παίκτριες την ευκαιρία μέσα από αγώνες για να δούμε το τί μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον. Εκεί όπου μαζί με τις υπόλοιπες έμπειρες παίκτριες θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι νέο. Είναι δυνατό κίνητρο για προπονητές και όσους ασχολούνται με το βόλεϊ να περιμένουμε και να σταθούμε δίπλα τους".

Η Νικολέτα Κουτουξίδου, μια από τις έμπειρες παίκτριες που θα συμμετάσχουν στους αγώνες κόντρα στην Ισπανία, αναφερόμενη στον στόχο της εθνικής υπογράμμισε: "Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, εμάς όμως ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος: να παίρνουμε εμπειρίες από κάθε αγώνα και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Χρόνο με τον χρόνο θέλουμε να αποκτούμε περισσότερο ομοιογένεια και γι΄ αυτό πιστεύω πως όσο περνά ο καιρός, η εθνική θα γίνεται και καλύτερη. Υπάρχουν πολλές καλές νέες αθλήτριες που είναι θέμα χρόνου να αποκτήσουν την απαιτούμενη εμπειρία και μια τέτοια διοργάνωση θα τις βοηθήσει".

Αρνητική εντύπωση σε όλους τους ανθρώπους της αποστολής προκάλεσε η συμπεριφορά των Ισπανών διοργανωτών, οι οποίοι φρόντισαν να βάλουν στις 16:30 το απόγευμα την προπόνηση της εθνικής, δηλαδή μιάμιση ώρα μετά την άφιξη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο ξενοδοχείο κι ενώ οι αθλήτριες ταξίδευαν προς το Αλμπαθέτε από τις 07:00 το πρωί. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, η προπόνηση κινήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς περιοριζόμενη μόνο στα τυπικά με διατάσεις για? ξεμούδιασμα.

H 12άδα της εθνικής ομάδας απαρτίζεται από τις Ευαγγελία Κυριακίδου, Ευαγγελία Χαντάβα, Νικολέτα Κουτουξίδου, Γεωργία Τζανακάκη, Άννα Καρπουζά, Ιωάννα Βλάχου, Νίκη Μουζάκη, Αρετή Τέζα, Ευαγγελία Χρήστου, Χρυσούλα Παρασκευοπούλου, Ουρανία Γκούζου και Άννα Καβαθά.

Το πρόγραμμα:
Παρασκευή 29.05: Ισπανία-Ελλάδα (20:30)
Σάββατο 30.05: Ισπανία-Ελλάδα (20:30)

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
Θ. ΟΜΑΔΑ ΒΑΘ. ΣΕΤ
1. Σερβία 4 6-1
2. Ισπανία 3 4-3
3. Βουλγαρία 3 3-4
4. Ελλάδα 2 1-6

Δεν υπάρχουν σχόλια: