Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Απαίτησαν κύπελλο, πήραν εγγυήσεις

Χρειάστηκε να βρεθεί η ΑΕΚ βουτηγμένη μέχρι τον… λαιμό στο αγωνιστικό τέλμα, για να γίνει μια πρωτοφανή ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα λαοσύναξη. Κάτι σαν μια κιτρινόμαυρη εθνοσυνέλευση. Με την παρουσία όλων. Του προέδρου, των μελών της διοίκησης, των ποδοσφαιριστών, της τεχνικής ηγεσίας και των οπαδών. Χωρίς ουδείς εξ αυτών να συμμετέχει με καμία άλλη ιδιότητα, πλην του μέλους της οικογένειας της ΑΕΚ.

Δεν υπήρχε ούτε πρόεδρος(με την έννοια των δικαιωμάτων που απορρέουν από το αξίωμα), ούτε προπονητής, ούτε τίποτα. Όλοι το ίδιο. Και με την ίδια ανησυχία για το μέλλον της ΑΕΚ. Στην αρχή πήραν τον λόγο οι οπαδοί. Σε τόνους που δεν ανέβαιναν παρά μόνο όταν τους συνέπαιρνε η ένταση της στιγμής.

«Έχουμε κάνε υπομονή, σας έχουμε στηρίξει, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι ώρα να πούμε πολλά. Το κύπελλο υπάρχει μόνο. Πάρτε το κύπελλο, γιατί δεν μπορεί να χαθεί και αυτό. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν, αλλά τώρα υπάρχει μόνο το κύπελλο» ήταν κάποιες από τις κουβέντες του κόσμου, που άκουσαν και τον Παντελή Καφέ να παίρνει θέση, αλλά και τον Νίκο Λυμπερόπουλο, αλλά κυρίως τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός μπήκε τελευταίος σ’ αυτή την λαοσύναξη, αλλά ουσιαστικά έγραψε τον επίλογο. Μίλησε για περίπου πέντε λεπτά. «Κανείς δεν τα παρατάει και κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει να παλεύει. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να παλεύουμε» είπε ο Χιμένεθ ο οποίος διαβεβαίωσε τον κόσμο πως όποιος από τους παίκτες δεν αξίζει να φοράει την φανέλα της ΑΕΚ, θα φύγει το καλοκαίρι. Πάντως αρκετές φορές η λαοσύναξη πήρε την μορφή λαϊκού δικαστηρίου, καθώς ακούστηκαν από τους οπαδούς ευθείες κατηγόριες προς τους παίκτες για την παρουσία τους. Χωρίς όμως σε καμία στιγμή να εκτραχυνθεί η κατάσταση.

Φέρνει και παίκτη

Μέσα στον γενικό… χαμό, η ΑΕΚ συνεχίζει να «ψαρεύει» στα θολά μεταγραφικά νερά, ψάχνοντας για λαβράκια. Αυτή την φορά φέρνει για να δοκιμάσει τον 26χρονο Μολδαβό μεσοεπιθετικό Ντένις Καλίνκοφ. Έχει βουλγαρικό διαβατήριο παρότι είναι διεθνής με την εθνική Βουλγαρίας, είναι γενικώς ένας γυρολόγος και θα περάσει από το μικροσκόπιο του Χιμένεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: